Coca-Cola stänger i Málaga

Coca-Cola stänger i Málaga

En liten era i lokal industrihistoria i Málaga är slut. Vid årsskiftet kommer nämligen Coca-Cola European Partners att stänga sin gamla fabrik vid flygplatsen. Fabriken, som är specialiserad på att tappa upp den världsberömda läskedrycken, startades i början av 1960-talet och har sedan dess sysselsatt ca 100 personer. I dag är det exakt 77 personer som arbetar på fabriken, och i och med beslutet kommer dessa nu antingen sägas upp, få erbjudande om avgångspension eller förflyttning till Coca-Colas fabrik i Sevilla, som är en av landets största och mest moderna.

Fabriken i Sevilla har inga problem att överta Málagafabrikens funktion, och därmed öka företagets effektivitet och lönsamhet. Stängningen av fabriken har skapat oro, även politisk. Málagas borgmästare, Francisco de la Torre, beklagar stängningen men påminner om att Málaga kommun under årtionden erbjudit Coca-Cola European Partners större och bättre industritomt för att öka verksamheten i kommunen. Borgmästaren ser dock ytterst positivt på den industriella utvecklingen Málaga, som präglas av stor efterfrågan på kontor samt industrimark. Det är bara en helt ny sort företag, som moderna teknologiföretag, som i dag söker sig till Málaga.

(Källa: Dagstidningarna MálagaHoy och ABCSevilla)

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.