Golf i Solen (Maj 2022)

Det har väl inte gått någon förbi att Golf i Solen fyllt 10 år under våren?

Huvudpersonen i firandet har varit initiativtagaren Monica Richter. Huvudfokus i månadens artikel läggs därför vid Monica Richters Invitational, en tävling på Santana för att manifestera Monicas stora insatser. Tävlingen initierades av Ulf Ekström och Eva Schöllin och genomfördes den 21 mars med många av medlemmarna som medhjälpare. De 72 plasterna till tävlingen blev snabbt bokade och reservlistan var lång. På tävlingsdagen var väderförhållanden minst sagt växlande. Allt ifrån ösregn och kallt till sol och härlig värme. Alla 72 anmälda kom och spelade trots osäkert väder. RESPEKT. Dessutom slöt cirka 25 golf-i-solare, som inte fått plats på startlistan, an efter tävlingen för att fira och hylla. Det bjöds på tapas och dryck därtill.

I samband med tävlingen avtäcktes också Monica Richters bänk. Den är placerad vid utslaget på hål 10 på Santana, föreningens ”hemmaklubb”. Bänken ska minna oss alla om vilken enorm insats denna kvinna har gjort för oss golfare och för golfen på Costa del Sol. Få är vi som tror att hon själv kommer att ge sig tid att sitta någon längre tid på denna bänk.

Några av deltagarna vid avtäckningen av Monica Richters bänk.
Ytterligare golf-i solare som hyllar Monica.
Golf i Solens drottning inviger den nya bänken.
Ulf Ekström, en av de två initiativtagarna till arrangemanget, håller talet till Monica och hennes man Palle.

3. Tommy V. 36p.

Värt att notera är att Turid på denna tävling gjorde sitt livs första HIO. Det gjorde hon på hål nr 2, som är ett svårt par-3 hål som vaktas av ett vattenhinder. Stort Grattis!

Firas med bubbel – Turid (i mitten) efter sin första HIO.

Under mars spelades 18 tävlingar varav några var finaler i exvis, månadens poängplockning och bästboll. Vinnarna i bästboll 2021–2022 blev i A-klassen paret Schöllin/ Ekström och i B-klassen paret L och H Trydal.

Poängplockningsfinalen för mars spelades på Santana och vinnare i Herrklassen blev Jonas S. och i Damklassen Mie J.

Slaggolftävlingen på Santana 29 mars delades in i två grupper på grund av det höga antalet deltagare. Vinner i grupp 1 blev i Damklassen Turid med 69 slag och i Herrklassen korades Kjell Z till vinnare med 71 slag. Herrklassen grupp 2 vann Golf i Solens fantastiske Per E. Han är 94 år, går banorna med golfvagn och spelar från gul tee. I dag gick Per ronden på 94 slag brutto vilket är lika med hans ålder. Detta är många golfares största dröm att gå runt på lika många slag som sin ålder. I detta fall blev det 64 slag netto. Damklassen grupp 2 vanns av Hilde 69 slag. Mycket fint spelat!

Med rätt att se glad ut! Per E. vinnare i Herrklassen
grupp 2 slaggolftävling på Santana.

I nästa nummer av En Sueco före sommaren, rapporterar vi om våra tävlingar under april och början av maj. Sista tävlingen före sommaruppehållet äger rum på Santana den 9 maj.