Golf i Solen – Januari 2021

Golf i Solen - Januari 2021

Dela

Hej alla!

Här kommer en kort summering över året som gått, i text och bild.

Lyckligt ovetande var vi många som kunde spela GIS-tävlingar hela januari och februari, och när beskedet om covid-19-viruset kom, var vi nog många som inte kunde förutse vad som skulle komma. Vi var många som, så att säga, tog sista flyget hem innan allt förändrades.

Av poängplocknings-tävlingarna som skulle spelas i mars spelades bara tre av sex gånger.

Månadsmästare i mars blev bland damer Ann-Mari Renström och herrar Göran Johansson.

I april fick allt ställas in. Det var mycket oroligt för alla! Många reste från Spanien och stannade i sina hemland under lång tid. I dessa tråkiga tider hade vi ändå tur! Vi kunde alla njuta av vår sport. Tror nog att vi alla njutit av mycket golf och vackert väder. Golfen har fått ett enormt uppsving med rekordsiffror för de flesta golfklubbar. Vi kan hoppas att detta intresse för golf fortsätter även efter pandemin.

När sommaren började gå mot sitt slut blev önskan om att ta sig till varmare breddgrader allt mer påtaglig. Det skulle visa sig vara mycket svårare än vad man kunde tro. Speciellt svårt för våra norska vänner då gällande karantänsregler i Norge satt stopp för många, och så är det fortfarande i skrivande stund. Tio dagars karantän och giltigt 72-timmars corona-test har för många gjort det omöjligt att resa till sina vinterparadis!

Finalen i Bästbollen 2019-2020 i våras fick ställas in.

Bästbollen 2020-2021 rond 2 fick ställas in.

Poängplockning i oktober spelades alla sex gångerna med vinnare Elena Eriksson och Roy Eriksson, och i november blev det fem av sex gånger. Vinnare i november blev Eva Schöllin och Morten Schjelle.

Vi har haft bokade tider. Flertalet av dessa har vi lagt ut som föranmälda sällskapsronder. Man har haft möjlighet att bestämma vem man vill spela med samt önskemål om starttider.

Tittar vi enbart på statistiken spelade vi ca 50 procent färre ronder 2020 än tidigare. 

Det har inneburit att många tävlingar tvingats ställas in. Vi har tvingats stannat i våra respektive kommuner. Några tävlingar har vi dock kunnat spela, lyckosamt för oss som bor i Mijas kommun. Andra har haft möjlighet att spela med Golf i Solens rabatter på andra banor.

Inga prisutdelningar har varit möjliga. Det gäller att inte komma i kontakt eller nära varandra. Men alla pristagare har fått möjlighet att få sina priser på annat sätt. Munskydd har varit ett måste var vi än rör oss utom precis när vi spelar. Monica och Palle lyckades ta fram ett godkänt munskydd som alla har haft möjlighet att köpa. 

Det har varit den varmaste hösten någonsin. Vi som är här har det mycket bra.

Den 14 december fick vi åter lov att röra oss i hela provinsen.

Det märktes bland annat på deltagarantalet på Santana. Fantastiskt glada miner när vi sågs igen efter en månads isolering. Även om man inte såg några leende munnar under munskyddet kunde man se det i de leende ögonen. Vi glömde inte av att hålla avståndet även om det kändes svårt!

Detta år har ingenting har varit sig likt. Det har varit mycket påfrestande för alla!

Nu är det ett nytt år och allt kan bara bli bättre. Detta måste bara bli ett…

GOTT NYTT ÅR!

Förväntningar är att vi snart har allas vår ”fiende” på fall. Vi ser också fram emot att vaccineringen snart sätter igång. Vi som befinner oss i Andalusien väntar och längtar efter alla de medlemmar som inte har kunnat komma hit. 

Visst går det att spela golf i Sverige om vintern, men det krävs lite varmare kläder.

Var rädda om er och så ses vi till våren!

Git & Monica

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.