Golf i Solen (Juni 2020)

Golf i Solen (Juni 2020)

9 mars hade vi sista tävlingen på vår ”hemmabana” Santana. Det var strax innan många av oss huvudstupande gav sig iväg hemåt. Golf i Solen har spelat färdigt för den här säsongen. 

Vi har många härliga minnen som ingen kan ta ifrån oss!

Monica pratade med Salva på Santana innan hon och Palle åkte hem. Han var noga med att betona hur mycket GIS har betytt för Santana och han hoppades vi snart ska vara på plats igen. Vi fick mycket beröm för hur vi genomför våra tävlingar. 

Banan är i toppenskick. Synd att vi inte kan spela den nu!

Alla tävlingsledare har åkt hem. Först i raden var Jocke, som har ett jobb han måste sköta. Sedan åkte Björn och efter det åkte Juul, som också skulle hem då jobbet kallade, men han skulle ha kommit ned igen. Så blev det inte! Nu var det helt stopp. Nästa i skaran att åka var Per som skulle hem inför Ellinors höftoperation. Den är nu gjord och ”Elli” mår bra. Eva och Ulf lämnade strax efter och skulle hem till sin nyanlagda trädgård. Sist iväg av tävlingsledarna, Monica efter tre veckor i karantän. Innan hon och Palle åkte (körde bil) fick de uppleva att man körde runt och desinficerade gatorna i Fuengirola. 

De två skånska kämparna fick lämna en grönskande trädgård, sol och spanska vänner. De fick en färd genom ett ensligt, nästan kusligt Europa och med nästan inga trafikanter. Monica tyckte att alltihop kändes som en dröm; ”När skall jag vakna upp?”

Lite kuriosa om resan hem till Sverige

I dagens läge är det egentligen ingen konst att köra bil. Vår (läs Ulla och Kenneths) fantastiska bil höll själv hastigheten, och den höll sig dessutom mellan de vita linjerna på vägen. Lite problem blev det när man inte längre orkar hålla i ratten, men då blir man varnad. Tur var väl det! Vi bytte chaufför och kunde lugnt köra vidare.

God morgon och det var nu långfredag. Trafiken tätnade, trodde vi, då vi mötte första bilen på många timmar. Det var endast ett skrämskott, varefter vi kunde slappna av och njuta av kanonfina vägar i Frankrike.

Långfredagsfrukost. Bensinstationer med självbetjäning och fräscha toaletter. 

Det gick att få kaffe och paketerade sandwiches. 

Under resan behövde vi inte visa några intyg utan bara passen genom vindrutan. 

Långfredag, Frankfurt och lunch!

Det blev yoghurt, äggsmörgås, cappuccino, chokladpudding och ost samt lite frukt. 

När foto ska tas säger alltid Ulla: ”Fick du med blå himmel nu?”

Hildesheim och 265 mil körda. Sista tankningen, inga fler stopp förrän vi är hemma. Allt har flutit på bra hela vägen, det var bara i Spanien de var noga. Vi blev stoppade i Granada och jag fick flytta bak. Inte två personer fram. Polisen beklagade detta och erbjöds sig att hjälpa mig. 

Några tips för en behaglig bilresa: Stor matsäck, en dunk vatten, en skål och tvål. Tvätta händerna. Vi hade en sprayflaska med 50 % sprit.  Engångshandskar till handtag.

Vi har kört till och från Spanien ca 50 gånger. Oftast har det regnat men denna gång var det fint väder hela vägen!

Väl hemma och glada, hade vår dotter Lotta handlat och svärsonen hade lagat Janssons frestelse. Lycka är att titta i kylskåpet och det känns som om man handlat själv. 

”Jag har bott i samma hus som er i många år samt använt samma kylskåp”, var Lottas ord. 

Det fanns också några påskliljor att glädja sig åt. Tack för denna säsong! Ha en skön sommar och håll avståndet.

//Git

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.