Golf i Solen (Juli-Augusti 2020)

Golf i Solen (Juli-Augusti 2020)

Spelschemat i Spanien är preliminärt fastställt med de banor vi normalt spelar mest på. Med tanke på läget i Spanien får vi ta det med ro. Vi måste avvakta och se hur gränser kommer att öppna samt om det finns flyg att tillgå. Det är som sagt oerhört osäkert.


Här kommer ett litet svep från våra medlemmar!

Hälsningar från Joakim Lagerkvist, 

tävlingsledare med Monica och Golf i Solen och Banchef Roslagens Golfklubb

Denna vinter var hemresan bestämd till 29 februari och inte kunde man ana allt som skulle ske. Kom hem till arbetet efter att jag upplevt karantän i Spanien på avstånd, då jag haft många samtal med vänner som bor där. Här i Sverige har golfbanorna varit fulla sedan tidig vår, jag har aldrig sett så mycket folk oavsett väder. Så för oss som jobbar på golfbanan är det förhållandevis normalt förutom avstånden till alla gäster och medlemmar. Vi har haft en kall vår, frost 4-5 dagar i veckan även i maj. 

Dock saknar jag Spanien!

En hälsning från Monica och Jarle

75 år med fred i Norge, men så gör en osynlig fiende att vi inte kan fira vår nationaldag den 17 maj, som vi brukar göra. Det blev inte något barn-tåg i år. Då är det gott att kunna göra det vi är mest glad i på fritiden – spela golf i vackra omgivningar.

Hälsningar från Catarina och Johan i Finland

Här är golfbanorna i ypperligt skick (i skrivande stund dock täckta av tunt lager snö efter nattens åskväder) och vi ges möjlighet att stänga starten för andra än familjemedlemmar, men vi kan också spela med andra om vi önskar. Vi har gjort hålen ”grundare” med en spärr i hålet kring flaggan så att det är enkelt att ta upp bollen ur hål utan att röra vid något.  

Vi lämnade Fuengirola med bil 14 mars och var hemma 18 mars.

Hej och stor kram (får man göra på papper) från Ellie och Per till alla Golfisolen-vänner

Här i Nynäshamn undrar Per och jag var den där våren håller hus – våren som vi skulle uppleva i år eftersom läget är som det är. Klädda i dunjackor, mössor och handskar har vi kämpat oss runt vår korthålsbana nästan varje dag så fort jag kunde hoppa runt på mina kryckor. Per med klubbor och bollar medan jag själv försökt bygga upp konditionen. Efter några veckor hade flera saker förbättrats, Pers slag och jag kunde ”kasta” kryckorna. För övrigt har det känts helt absurt att sitta hemma och höra om dödsfallen i landet. En overklighetskänsla vi aldrig haft förut. Nåja, vi ska vara glada att vi inte blivit smittade och hoppas att den saknade våren kommer snart och att vi ska kunna träffa anhöriga och vänner igen samt att vi kan ses i Spanien i höst.

Nästa hälsning kommer från Lars Bölander

Jag har nyss kommunicerat med en kollega om hur lycklig man kan vara just nu, som golfare i Sverige. Öppna banor överallt, frisk fairwayluft att andas och 150 meters lucka. Nåja, medspelare i bollen finns ju ofta men av de säkert dussinet medspelare vi mött hittills, tidigare okända för oss, så har ingen hostat eller haft svårare med andningen än förväntat på en kanske lite kuperad bana. Inte heller har vi sett omotiverade svettdroppar i någons ansikte.

Dessa medspelare kan man lätt hålla på 2 meters avstånd eller längre och man behöver inte gå precis bakom och andas den luft som medspelaren just själv andats ut. Måste man av nöd komma otäckt nära någon, hustrun ej inräknad, så förbereder man sig med ett djupt andetag och blåser sakta ut under det några sekunder långa nära mötet, eller håller helt enkelt andan 5-10 sekunder. Hur svårt kan de vara?

Vi ser verkligen fram emot det normala igen med förbehållet att en hel del av det vi lär oss just nu kan komma att vara användbart även under vårt kommande ny-normala leverne.

Alla önskas en skön sommar. Var rädda om varandra. Håll avstånden och lev väl.

/Git

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.