Shoptalk februari 2014
TROPIRED DSC03610
 
Tropired Wifi Solutions erbjuder stabilt internet och nordeuropeiska tv-kanaler
Teknologin utvecklas med raketfart och behovet av ett snabbt och stabilt internet i vardagen växer hela tiden. Därför erbjuder det danskägda företaget Tropired Wifi Solutions, placerade i Almuñecar, ett stabilt internet med hög hastighet samt med möjlighet att se alla nordeuropeiska tv-kanaler och alltid med en knivskarp bild. Samtidigt är priserna förnuftiga och det är inte tal om några komplicerade villkor eller priser, som man kan se hos andra internetleverantörer. Första gången kunden tar kontakt med Tropired Wifi Solutions får denne en detaljerad genomgång av pris, villkor och tekniska detaljer. Alla korten läggs på bordet så att kunden vet exakt vad denne skriver under på.
Tropired Wifi Solutions täcker området Salobreña, Almuñecar och La Herradura, och det gäller inte bara produkterna utan även den efterföljande servicen och tekniska supportern, om det skulle uppstå problem med internet eller datorn. Tropired Wifi Solutions är noga med sin service och betjänar inte kunderna bara över telefon utan erbjuder även att en tekniker kommer hem till kunden, om det skulle vara problem med internet eller någonting annat som är köpt genom Tropired Wifi Solutions.
Utöver internet och nordeuropeiska tv-kanaler erbjuder Tropired Wifi Solutions även IP-telefoni, så att man kan ringa till det fasta nätet samt mobiltelefoner till ett mycket förnuftigt pris.
Vill du veta mer om Tropired Wifi Solutions så se: www.tropired.com eller ring på: +34 695 098 741 eller: +34 686 113 291.
 
 
Finsk mäklare: köp nu, priserna stiger
Intresset för lägenheter på Costa del Sol är stort – och har alltid varit det, även under de svåra åren 2008-2011, då få köpte grundat på rädsla och ett konstant prisfall. Förra året vände kurvan och allt tyder på att de som funderat på att köpa bostad under de senaste åren nu köper.
Så värderar den finska mäklaren Sirpa Jokinen situationen idag. 2013 var ett av hennes bästa år någonsin.
”Tiderna påminner om när jag började i branschen 2006, när tiderna var goda. Optimismen var på topp, det rådde inga finansieringsproblem och köparna var beslutsamma. Nu är det likadant. Människor vet att priserna har nått botten och i flera attraktiva områden i Fuengirola, Los Boliches och Los Pacos är nu efterfrågan större än utbudet. Jag tror att bostäder på de rätta adresserna kommer att öka i pris inom det kommande året”, säger Sirpa Jokinen, från Zodiaco i Los Boliches, optimistiskt.
Mer än hälften av efterfrågan hos mäklarfirman Zodiaco kommer från nordbor och prisläget är 125 000 – 150 000 euro. Kanske lågt enligt en del, men Sirpa Jokinen svarar:
”För det priset kan man få en bostad som kostade 200 000 euro 2007 eller ett kraftigt reducerat pris på ett av bankernas konkursbon. Det händer också att jag får bostäder som säljs för mindre än 100 000 euro. Man kan absolut fortfarande få mycket för pengarna – efterfrågan är så stor att jag idag söker efter lägenheter till försäljning i området Los Boliches/Los Pacos.”
Sirpa Jokinen har också ett råd till människor i pensionsåldern:
”Köp nu och njut av din bostad i 10 goda år. Sälj sedan med vinst eller låt den gå i arv. Bostäderna blir aldrig bättre eller billigare än nu.”
Zodiaco Real Estate ligger vid feriaplatsen i Fuengirola. Tel. 952 58 11 66,  www.zodiacohouses.com.
 
 
Klippning, styling, färgning och nu även makeup
Frisörsalongen Petro Peluqueros är populär bland skandinaverna på kusten. Det grundas i salongens professionella team av frisörer, stylister och nu även makeupartister, som alla är utbildade i att behandla alla hårtyper, även fint och ljust hår. Därför erbjuder salongen också ett stort utbud av olika klipp-, färgnings- och stylingtekniker som kan hjälpa vilken hårtyp som helst.
Petro Michel van der Kuyl, ägare av frisörsalongen, har nyligen avslutat en makupkurs och kan lägga spännande och snygga sminkningar till fest, evenemang eller bröllop.
På salongen används framförallt Redken, som är ett populärt märke bland skandinaver, samt Sebastian och GHD. Den nya serien Sea Salt Waves från Redken är oerhört populärt och det samma gäller serien Diamond Oil, som består av shampoo, balsam, hårinpackning och oljor till både fint och tjockt hår, som inte tynger ned och inte innehåller silikon.
Även serien Kerastase kan köpas på salongen och nu med 15 procent rabatt. Serien The Wonderland Collection, som består av plattänger i olika färger och hårtorkar, finns också och kan köpas med 10 euro rabatt per styck.
I februari erbjuder Petro Peluqueros en gratis hårbehandling till ett värde av 15-20 euro (beroende på vilken behandling det gäller) om man tar med annonsen i magasinet.
Petro Peluqueros ligger på Calle Fiesta de la Cremá, precis intill feriaplatsen i Fuengirola.
För tidsbokning ring: +34 952 467 130.
 
 
annis vitalshop carrefour
 
Anni’s Vitalshop öppnar ny butik i Carrefour
Ägaren av Anni’s Vitalshop, Anni Dahms, har länge sett fram emot öppnandet av sin nya butik i det som tidigare var Euromarket, som nu har blivit Carrefour. Även om hon redan har två butiker i Fuengirola och Mijas-området har den nya butiken en stor fördel.
”De andra butikerna har lite dåliga parkeringsmöjligheter. Här vid Carrefour å andra sidan finns det massor av plats och parkeringsmöjligheter för våra kunder”, säger Anni Dahms, som tack vare det nu hoppas att även kunder från andra delar av kusten ska komma och titta in i butiken.
”Tack vare parkeringsmöjligheterna är det lätt att komma till butiken i lugn och ro, utan att behöva kämpa och spilla tid på att hitta en parkeringsplats. Eftersom den nya butiken ligger i Carrefour kommer det även att ge en internationell kundgrupp, som vi med glädje hälsar välkomna”, fortsätter hon och berättar att de som arbetar i butiken talar tre-fyra olika språk för att kunna möta de internationella kunderna.
”Vi gör mycket för att vägleda våra kunder i valet av rätt kosttillskott och strävar alltid efter att ge dem bra service. Jag tycker att det är viktigt att driva företaget med kärlek och känsla”, berättar Anni, och tillägger att hon hoppas att den nya butiken ska växa sig stor och stark samt bli en känd del av Anni’s Vitalshop.

Den nya butiken har öppet måndag till lördag kl. 10-22 och ligger i Carrefour (gamla Euromarket) Mijas Costa.
Läs mer på: www.annivitalshop.com
 
 
Yoga 5
 
Yoga i härliga omgivningar

”Yogan är ett verktyg som fungerar i alla lägen, inte bara under passet, utan hela tiden – 24 timmar om dygnet.”– Yogalärare Eva Lindblom, som kallar sig Evita, kort om vad yoga är för henne.

Yoga betecknar en samling andliga och kroppsliga tekniker med vilka balans eftersträvas genom meditation, andningsteknik och olikas kroppsövningar som stärker kroppen och sinnet.

Effekterna av yoga kan vara otroliga och Evita berättar att yoga fungerar som verktyg inte bara för att slappna av utan även om man är låg på energi, har svårt att sova, dålig ekonomi, känner sig för tjock eller smal, saknar vänner eller känner sig nervös och orolig. Men hon tillägger också att man ska lyssna på sin läkare om man lider av ett sjukdomstillstånd.
För Evita själv har yogan blivit livsviktig. Sedan 30 år tillbaka lider hon av kronisk ischias, ryggvärk och därtill har hon artros i både händer, fingrar och nacke. Hon har genomgått sex ryggoperationer, varav tre steloperationer och provat mängder av behandlingar, terapiformer, mediciner m.m. och funnit att det är yogan som hjälper henne att leva med värken. Så det är lätt att förstå att Evita brinner för sitt kall som yogalärare, en av kustens populäraste, och hon har varit verksam i mer än tolv år. Evita har bland annat gått 3-månaderskursen vid Skandinavisk yoga och meditationsskolan i Sverige, en av de bästa skolorna i västvärlden, och har en examen i Kundalini & Life Yoga vid Deva Center. Dessutom har hon nyligen avslutat en kurs i Hatha Yoga och meditation. Under sina resor, och med sin erfarenhet, har Evita utvecklat en alldeles egen stil som har blivit mycket uppskattad bland alla dem som går på hennes yogapass som hon håller varje vecka på Costa del Sol, samt under de årliga yogakurserna som hon arrangerar. Denna kallar hon Evita-träning och den står för energi, vitalitet, intuition, tålamod samt acceptans.
Och nu är det dags igen. Vårens yogakurs äger rum mellan 20-26 april och som tidigare är platsen Molino del Rey, i Alozaina.
”Molino del Rey är en underbar plats där man kan uppleva total frid i både kropp och själ. Kursen passar alla. Vi har det inom oss och behöver bara lära oss tekniken, och det finns inga pekpinnar eller någonting som heter att vara duktig. Till nybörjare brukar jag säga att jag serverar en yogisk tapas-buffé och de tar till sig precis så mycket om de önskar, samtidigt som de erfarna får chans att fördjupa sina yogiska erfarenheter”, berättar Evita.
 
Under yogakursen på Molino del Rey ges det två till tre yogapass om dagen, minst fyra timmar. Morgonpasset, som Evita anser vara grundstenen till vidare yogaträning, fokuserar mycket på andning och medvetenhet. För Evita innebär andningen att hon mår bättre. Den ljusa, öppna salen är fantastisk och har en takhöjd på fem meter. Alldeles intill ligger en vacker meditationsgrotta för avslappning och djupare dimension. En bra idé är att ta med sig promenadskorna och ge sig ut i och uppleva den vackra naturen, som fulländat sluter in Molino del Rey. Sovrummen är sagolika, maten är vegetarisk – hälsosam, vällagad samt väldigt smakfull och allt tillsammans skänker balans i kropp och själ.
Men en resa med Evita till Molino del Rey är mer än yoga, Evita förklarar:
”Det är ett tillfälle att stressa ned och ladda upp med inre upplevelser. Möjligheten till avkoppling och stimulans för kroppen och själen har stor betydelse för att en förändring ska kunna äga rum inombords. Samtidigt har vi kul och hittar på olika aktiviteter tillsammans, eller själv om man föredrar det, mellan yogapassen.”
På Molino del Rey finns möjligheter till, förutom yoga, meditation och promenader, stilla avslappning, olika behandlingar, en värmande stund i bastun och ett dopp i den vackra saltvattenpoolen, och mycket mer. Om kvällarna är det gemensam samling med sång, skratt, meditation och överraskningar.
Lite beroende på önskemål kan en resa arrangeras till den närliggande, historiska staden Ronda och/eller ned till havet.
”Jag har valt att lägga vårens yogakurs, liksom de tidigare, på Molino del Rey. Det är en plats som uppfyller alla mina önskemål – sköna sängar, god mat, bra behandlingar och den vackraste yogasalen jag någonsin varit i. Och dessutom vacker natur precis utanför knuten”, ler Evita och tillägger: ”Namaste.”
 
För mer information om yogakursen i april se: www.manymoods.org/evita/kursmolino.html
Vill du veta mer om Evitas veckoyoga kan du läsa allt om det på hennes hemsida: www.manymoods.org/evita

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.