Shoptalk mars 2014
Fia
 
Fia i backen med nyheter från Stockholm Fashion Week
För bara ett par veckor sedan landade Fia Ensgård, ägare av klädesbutiken Fia i backen i Nueva Andalucía åter på spansk mark efter att ha besökt Stockholm Fashion Week. Med sig har hon spännande nyheter.
”Jag letar alltid efter nya designers och stilar, inte bara för att bredda sortimentet utan även för att kunna presentera nya stilar och kollektioner så att fler personer kan hitta sin stil i butiken ’Fia i backen'”, berättar Fia och fortsätter: ”Just nu pågår det ett skifte i Sverige där många äldre konfektionsföretag lägger ned och nya öppnar.” Hon säger sig även märka en svängande trend i efterfrågan i att fler önskar kompletteringsplagg, så att de själva kan komplettera olika stilar med t ex toppar, cardigans och kjolar.
”Som nyhet har jag nu fått in bland annat DesignWerket i butiken. Deras kläder betonar inte säsong och fungerar som plagg på plagg, så toppen som är perfekt för sommaren passar utmärkt att komplettera med andra plagg när det är lite kyligare”, förklarar Fia. Hon berättar vidare att DesignWerket, förutom sin smarta kombinationslinje, leker med tyger och mönster genom att t ex vända på sidentyger så att materialets olika strukturer kommer fram.
Andra nyheter hos Fia i backen är grandWerk och ADA Fashion, alla svenska märken liksom Holebrook – förra årets nyhet i butiken och populära Baldino.
”Nu blir det lite mer olika stilar. Det är kul att kunna börja arbeta med nya svenska designers och kunna förmedla dessa kvalitetskläder på Costa del Sol. På samma sätt som med de märken som jag redan har håller jag även med de nya märkena stenhårt fast vid att kvaliteten ska vara hög både gällande tyger, sömnad och färger”, försäkrar Fia. Hon förklarar hur viktigt det är med rena material så att tyger inte noppar eller vrider sig, som ofta kan ses på masstillverkade, lågpriskläder. Fia har också märkt att kunderna är mycket noga och också nöjda med kvaliteten hon har i butiken, samt med att priserna inte ligger i den höga skalan.
Kännetecknande för alla märken som finns hos Fia i backen är att kläderna är designade för kvinnor. Mångas favoritmärke Baldino präglas av internationella snitt och passar den stilsäkra och modemedvetna kvinnan. Holebrook låter sina plagg inspireras av de Bohuslänska sjöbodarna, vinden och det salta västerhavet och har stickade, härliga plagg i 100 % bomull. DesignWerket designar sina kläder med visionen att klä kvinnor i bekväma, vackra samt kvinnliga kläder och stilen är modern samt ofta lite lantligt romantisk med inslag från klassiskt herrmode. DesignWerkets designer arbetar även med grandWerk, som har kläder i lite större storlekar men med samma vision. Den tredje nyheten som Fia kommit tillbaka med från modeveckan i Stockholm är ADA Fashion. Deras kollektion består av vackra och lite ovanliga blandningar av tyger, ofta klassiska snitt och mönster där passformen framhäver det kvinnliga.
Färgerna som ses är de klassiska gråa, vita samt beiga – stilrent och bra grund för dem som tycker om att komplettera. Ytterligare i vår och sommar ses klara färger i blåa, röda samt rosa toner.
Fia i backen ligger i hörnet Avenida Miguel de Cervantes/ Plaza Baltasar Gracián 1 i La Campana, Nueva Andalucía (Marbella) och det är lätt att parkera.
Tel: 952 816 512, facebook: Fia i backen
 
 
rgb Main.2
 
Los Mangos – nyproduktion från Fastighetsbyrån Nerja
Drömmer du om ett radhus i traditionell andalusisk stil med skandinavisk touch har chansen nu kommit. Los Mangos är ett radhusprojekt som ska byggas i La Exotica, det mysiga och naturnära området med bara två kilometer, dvs. korta 20 minuters promenad, till centrala Nerja och havet.
Projektet omfattar 22 radhus med två eller tre sovrum samt vacker utsikt mot grönt gemensamt poolområde, havet och bergen, alla både öst- och västvända vilket bjuder på sol hela dagen.
Planlösningen kommer att vara öppen mellan det ljusa, fullt utrustade köket och det stora vardagsrummet med matplats. I sovrummen kommer det att finnas inbyggda garderober och luftkonditioneringen genom luftkanaler kommer med både värme och kyla. Varje radhus har stora terrasser och apelsinblomdoftande, lummiga trädgårdar med generösa uteplatser, många kommer också ha utsikt över Medelhavet och Nerja. Alla kommer även ha egen parkeringsplats samt förråd i källarplanet och en del byggs med takterrass, samt för några finns möjlighet att bygga en mindre privat pool.
De vackra omgivningarna kring Los Mangos, med vintergröna häckar, buskar och många mangoträd, är rofyllda och består mestadels av fina villor i genomgående låg bebyggelse i två våningsplan. Området är internationellt med många åretruntboende.
Projektet Los Mangos har designats av ett av de mest väletablerade byggföretagen i Málaga i samarbete med Fastighetsbyrån Nerja och är speciellt anpassat samt utformat efter skandinavers efterfråga på boende i Spanien.
Los Mangos är ett mycket trevligt alternativ för dem som vill ha ett fräscht och modernt boende i ett etablerat område med vackra omgivningar. Fastighetsbyrån Nerja är exklusiv säljare av de 22 radhusen. Priser mellan 225 000 – 285 000 euro och tillträde i början av 2016.
Vill du veta mer, kontakta Fastighetsbyrån Nerja, adress: på Plaza Ermita, Bajo 28, Nerja, tel: +34-952 521 708, web: http://utland.fastighetsbyran.se/sv/Kontor/Nerja
 
 
DSCF8729
 
Ewalds matbutik; kul att handla – lätt att laga

Många skandinaver på kusten lär sig älska de spanska delikatesserna men ibland längtas det efter egna traditionella maträtter och matvaror som ostar, köttbullar, korv, sylta, filmjölk och akvavit. Ewalds har specialiserat sig på skandinaviska livsmedel och hos dem hittas just de skandinaviska matvarorna som du saknar. Ewalds har bl.a. Janssons frestelse, kåldolmar, skinkfrestelse eller festligare grav- och varmrökt lax, och även ett stort godissortment med massor av skandinavisk choklad och salmiak, som du inte hittar i spanska affärer.
Färskt bröd är en hörnsten i en god måltid och den bästa hjälpen när du vill njuta av den sista såsen eller buljongdropparna. Dessutom är bröd perfekt till både aromatiska ostar och färska grönsaker. Hos Ewalds fylls brödhyllorna varje morgon med färskt bröd från Antequera Bröd Fabric, ett bageri specialiserat på skandinaviskt rågbröd. Deras delikata bakverk kommer bl.a. från la Panera, med flere årtiondens erfarenhet av äkta spandauers och andra delikata skandinaviska bakverk.
Ewalds erbjuder även ett stort utbud av såväl gluten- som laktosfria produkter, produkter som kan vara svårt att hitta i spanska butiker, bl.a. finns här både glutenfritt bröd, mjöl, gröt, pasta m.m. och laktosfria mejeri- och charkprodukter.
Ewalds matbutik har inte bara mat för egen matlagning utan erbjuder även cateringprodukter till både vardag och fest, dessutom går det bra att beställa tårtor eller hela festmenyer.
En kommande festlighet är påsken och till denna högtid laddas det upp med ett extra stort urval av sill, akvavit, lammstek osv. och naturligtvis påskchoklad i alla dess former.
Hos Ewalds matbutik lämnas inte den goda kundbetjäningen till det förflutna, så vill du stanna upp medan du handlar har de gärna en pratstund med dig och du är alltid välkommen med frågor om deras produkter.
Ewalds hälsar dig välkommen!
 
 
Stol
 
Snygg matbordsstol till förnuftigt pris

Saknar du ett par moderna matbordsstolar till ditt matrum har möbelbutiken LOFT & Roomers ett extra bra erbjudande på deras Shell matbordsstol. Stolen är elegant och gjord i stark plast med ben i ek. Designen är snygg och innovativ samt mycket hållbar. Stolens rygg och den behagliga sitsen gör den både ergonomisk och även mycket bekväm samtidigt som den har en fin design. Stolen är prissänkt från 219 per styck till nu endast 139 euro per styck.
Läs mer på: www.loftroomers.com/shell-dining-chair_10_3.aspx
Matbordsstolen kan köpas hos LOFT & Roomers i både Marbella och i Mijas.
 
 
Roche Bobois Shoptalk LD  ES marts 2014
 
Nyheter och ombyggnation hos Roche Bobois
I år firar Roche Bobois i Marbella 30-årsjubileum. Roche Bobois fortsätter att vara en av kustens ledande företag inom modern inredning och kvalitetsmöbler men de fina möbelutställningarna har fått nya omgivningar i form av ombyggnationen av utställningslokalerna.

Nicolas Roche (direktör för de kontemporära kollektionerna) säger: ”Våra kunder är ett mysterium för oss. Vi undersöker och studerar dem och letar efter dem. De hittar oss, vi möts… och fortfarande överraskar de oss alltid. Även om vi kanske inte kan definiera exakt vilka de är och vad de gör försöker vi i alla fall att försöka föreställa oss var de bor, hur den typen av hem de väljer kanske påverkar inredningen och innehållet, och hur deras omgivningar omedvetet påverkar deras val av möbler.”
Det finns ingen statistik när det gäller Roche Bobois. Design och utveckling är en del av det dagliga i detta internationella företag varför det också är viktigt att Roche Bobois 1 200 m2 stora utställningslokal alltid är up-to-date, så att möblerna, utställningen och stämningen inspirerar och reflekterar tiden. Därför har Roche Bobois ännu en gång gjort en större ombyggnation i en av flyglarna i deras tredelade butik i Marbella. Denna gång i byggnaden där man kan se kollektionen Nouveaux Classiques. Hela första våningen har gjorts om till en typ av vind med glasväggar, med en öppen design. Roche Bobois har specialdesignat de exklusiva taperna på väggarna, de neo-industriella miljöerna och fusionerna mellan det klassiska och moderna. Färgglada möbler och ljusa träsorter, blandat med glas, järn, stål och skiffer. Moderna möbeltyger använda på klassiskt inspirerade soffor och stolar, som t ex Jean Paul Gaultiers specialdesignade tartan (skotskrutigt) tyg. Den nya avdelningen hos Roche Bobois har allt, och här kan du känna det sus och den stämning som gör och som alltid har gjort Roche Bobois till någonting alldeles speciellt.
Besök Roche Bobois och låt dig inspireras samt få hjälp till din inredning. Cecile Peyrard och hennes team av professionella inredningsexperter står redo till att hjälpa dig. Ctra. Cádiz-Málaga, Km. 185, 29603 Marbella, tel. 952 77 78 58
 
 
Hans Schimmelmann foto Sydkorset
 
Informationsmöte i Frimurarlogen
Frimurarlogen Sydkorset i Fuengirola håller ett orienteringsmöte lördagen den 29 mars kl. 11.00 för alla intresserade nordiska män som vill höra vad frimureriet går ut på.
Mötet är naturligtvist också öppet för härboende frimurare som vill veta mer om Sydkorset.

Sydkorset betraktar sig själva som en nordisk loge och har idag medlemmar från Sverige, Danmark, Norge, Finland och Spanien. Det primära språket som talas i logen är danska.
En gång i tiden var frimureriet endast för de få invigda. Det var den högre klassens medborgare och de kungliga, men idag är logerna för alla, och i allt högre grad även för unga.
I Norden har antalet medlemmar som är män mellan 25 och 35 år i logesammanhang ökat. Genomsnittsåldern ligger på 60 år men det har visat sig att många unga män söker stabilitet, gemenskap och ett frirum i en kaotisk vardag.
Det är en intressant utveckling för just frimureriet kan infria dessa önskningar. Utöver det uppstår också en generationsgemenskap i logerna tack vare den större åldersspridningen och det ser man inte på många andra platser, var det är vanligt att varje generation har sina egna aktiviteter och intressen. Frimureriet är således någonting som går emot detta och det i sig är värdefullt. Frimureriet ger integration mellan åldersgrupper och samhällen, som annars har en tendens till att isolera sig i förhållande till varandra.
Därtill kommer att frimureriet inte indoktrinerar medlemmarna i en bestämd lära, tvärtom. Varje enskild individ står fri i sin utläggning av symboler och ritualer. På så sätt har upplevelser, inspiration och utveckling i frimureriet sin utgångspunkt i den enskilda människans egna förutsättningar.
En del saker är dock fastställda regler, nämligen hemlighållandet av ritualerna och könsuppdelningen, som har varit oförändrat i över 100 år. Ritualerna kunde gå och dö ut med den äldre generationen varför det är positivt att unga män nu söker sig till logerna, och att de ämnen som diskuteras efter logemötena förändras med inflytelse från de yngre och ”det håller glöden vid liv”.
Logen Sydkorset stiftades 1985 och ligger under konstitutionen för Gran Logia de España. Ett tillstånd härifrån har emellertid gjort det möjligt att det arbetas efter samma regler som i Den Danska Frimurarorden, och då alla de nordiska länderna arbetar efter samma ritualer kan Sydkorset infria alla nordiska frimurares förväntningar.
Skulle en medlem önska flytta tillbaka till Norden kan Sydkorset hjälpa till med att ansluta till en nordisk loge, så att man kan fortsätta med frimureriet.
I varje frimurarloge är miljö, ordning och struktur fasta ramar som präglas av stillhet och högtidlighet, och det medverkar till att lyfta en ganska vanlig vardag ur den dagliga rutinen. Därför klär man sig också i frimurardräkterna, så att alla ser likadana ut till det yttre, och dessutom bidrar dräkterna till att skapa de högtidliga ramarna.
Orienteringsmötet hålls i logens lokaler i The Manson Centre som ligger i Los Boliches, Fuengirola, vid floden, mellan Avenida de Los Boliches och Paseo Marítimo. Efter mötet står Sydkorset som värd för en enklare måltid.
Anmälan till informationsmötet lördagen den 29 mars kl. 11.00 kan göras per nedanstående telefonnummer eller per mail till: tilmelding@sydkorset.com
Är du osäker på var lokalen ligger så anger du hur vi kan kontakta dig.
Frimurarlogen Sydkorset
Kontakt: +34 952 197 641 – Svenska
+34 952 590 566 – Finska
 
 
Foto.ShopTalk.Marb.Class.Golf.DNM.feb-14.ES-LD.mars-14
 
Våriga nyheter hos Marbella Classic
Efter pysslande och pusslande med datum och tider kan Marbella Classic äntligen presentera årets nyheter och de närmast kommande evenemangen.

Först ut, den 3 mars kl. 11.00–15.00, är Ecco-demo-dagen när representanter från Ecco kommer att finnas på plats med årets nya modeller. Det är klassiskt, modernt, färgglatt och neutralt, samt naturligtvist fotriktigt! Så passa på att köpa dina favoriter denna dag, innan alla andra. Utvalda modeller finns naturligtvist även i butikens sortiment.
Bara två veckor senare, den 17 mars, är det återigen dags för Marbella Classics mycket uppskattade Coffee Morning med mingel och fynd bland alla nyheter. För mer information om denna dag besök Marbella Classics hemsida, se nedan.
Och det kommer mer! Den 10 april arrangerar Swea en modevisning med mingel och bubbel för sina medlemmar. Naturligtvist kommer Marbella Classic finnas på plats och visa upp spännande nyheter. Modevisningen hålls på Andalucía Plaza H10 i Nueva Andalucía. Mer information finns i Sweas medlemstidning och på hemsidan.
Detta är bara tre av många evenemang, så håll er uppdaterade på hemsidan för att få de senaste nyheterna.
Förövrigt är det mycket som händer i butiken. Nu har i stort sett alla vårens kläder kommit in och det innebär naturligtvist även nyheter från populära Masters, Daily, Röhnisch och Ping. Kollektionerna har typiskt för årstiden pigga färger och ljumma toner samt modellerna passar såväl på golfbanan som utanför, liksom många av de bekväma Ecco-skorna.
Har du ännu inte besökt Marbella Classic så gör det, du kommer att förvånas över det breda utbudet – de har till och med golfset för barn!
Marbella Classic: öppet mån-fre. kl. 10.00–14.00 och 16.30–19.00 samt lör. kl. 10.00–14.00.
Avda. Manolete i Nueva Andalucía, på vänster sida strax efter Centro Plaza när du kommer från Puerto Banús.
www.marbellaclassicgolf.com
 
 
Foto Periske tæppekøbere til ES marts 2014
 
Persiska mattor till extraordinärt bra pris
Persiska mattor kännetecknas av hög kvalitet och fint hantverk och nu har du möjligheten att få en fin, handgjord persiska matta till mycket bra pris när Galeria Pazyryk har lagerrea av persiska mattor i Fuengirola på Hotel IPV Beatriz Paklace & Spa, intill motorvägen och Castillo de Sohail.
Mattorna har ett värde av flera miljoner euro, men nu säljs de med upp till 75 procent rabatt.
”Mattorna kommer från en konkursbutik i Hamburg och ska säljas vidare så snabbt som möjligt. Därför kan vi ge ett unikt pris och ett bra erbjudande”, berättar Hamid Jankouk, som är företagets representant i Spanien.
Det finns omkring 20 000 mattor till salu och de är av bästa kvalitet, betonar Hamid Jankouk.
”De har alla äkthetsbevis, som garanterar att de är handgjorda, orientaliska mattor från Persien”, försäkrar han.
Det finns möjlighet att köpa mattor i alla storlekar och färger, så det finns garanterat någonting som passar till hemmet. Galeria Pazyryk har även en mattbutik i Denia, nära Alicante, men Hamid Jankouk säger att det har funnits tillfällen när romer har försökt sälja falska mattor och ”det är därför mycket viktigt att påpeka att Galeria Pazyryk aldrig skulle gå ägna sig åt dörr- eller telefonförsäljning av mattor. Var uppmärksam samt försiktig med människor som utger sig för att vara oss”, varnar Hamid Jankouk.
Lagerutförsäljningen av mattor pågår mellan den 28 februari och 27 mars på Hotel IPV Beatriz Palace & Spa.
Kontakta Hamid Jankouk på tel: 600 394 917 för mer information (talar engelska).
 
 
AquapoolSpas
 
Aquapool Spas har återigen korats till Årets spaåterförsäljare i Sydeuropa

För lite över tio år sedan öppnade Anja och Claus Kielskov den stora Aquapool Spa butiken och utställningslokalen i San Pedro de Alcántara. Efter några uppförsbackar på vägen och en svår kris lyckades paret att vända skutan och skapa ett vinstgivande företag. Med hjälp från den amerikanska samarbetspartnern och tillverkaren av spabaden, Hot Spring Spas, plus en stor del vilja till att sadla om lyckades Anja och Claus med att på kort tid omorganisera Aquapool Spas när krisen tog fart på allvar. Försäljningen började ta fart igen och under perioden 2011-2012 ökade omsättningen med 30 procent, en ökning som tog dem nära de goda tiderna 2007.
2012 korades Aquapool Spas till Årets Spaåterförsäljare i Sydeuropa av Hot Spring Spas i USA. Priset delas ut till återförsäljaren som har utmärkt sig mest och skapat de bästa resultaten.
Därför var det mycket överraskande när Aquapool Spas återigen korades till Årets Spaåterförsäljare i Sydeuropa 2013. ”Det är långt ifrån normalt att samma återförsäljare koras två år i rad”, förklarar Anja. ”Majoriteten av återförsäljarna i Sydeuropa finns i Frankrike och där är tillväxten större än här i Spanien, och därför var sannolikheten för att en fransk återförsäljare skulle vinna mycket stor”, fortsätter Anja, som är mycket stolt över att får ta emot titeln bland 90 andra Hot Spring Spas-återförsäljare i Sydeuropa.
Utvecklingen hos Aquapool fortsätter och från och med juni breddas sortimentet med en lång rad mindre spabad, också de från Hot Springs Spas. Prismässigt kommer dessa spabad att ligga på 2 999 euro.
Besök Aquapool Spas utställningslokal i San Pedro de Alcántara eller ring: 952 92 78 11 för ytterligare information. Se även: www.aquapool.es

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.