Shoptalk april 2014
Pia

Europabesiktning erbjuder byggteknisk rådgivning i Spanien
Företaget Europabesiktning, som i Sverige erbjuder sin service genom konsultföretaget Eminenta, erbjuder också byggteknisk rådgivning på hus och lägenheter i Spanien. Besiktningen kan göras vid både försäljning och köp av bostad, samt vid en skadeutredning eller vid kontroll av utfört byggarbete. Samtidigt kan Europabesiktning ge råd kring saker som har med arkitektur eller renovering samt ut- eller ombyggnationer av bostaden att göra.
”Det finns många skandinaver i Spanien som efterfrågar en professionell besiktningsfirma”, säger besiktningsman Pia Engman. ”Gemensamt för skandinaver i utlandet är behovet av trygghet vid både köp av ny bostad och vid renovering av befintlig bostad. Det är alltid ett stort beslut att köpa en ny bostad, speciellt utomlands, och bostadens tillstånd är mycket viktigt när man skriver under köpekontrakt. Samtidigt har säljaren inte samma ansvar och plikter som vid fastighetsköp i Sverige”, berättar Pia.
Europabesiktning är en oberoende verksamhet som inte samarbetar med varken byggherrar eller fastighetsmäklare, för att därmed kunna erbjuda kunden de mest objektiva och mest korrekta resultaten utan att blanda in andra verksamheters kommersiella intressen.
Pia Engman är utbildad vid Lunds Tekniska Högskola och har därefter vidareutbildat sig hos Eminenta för att bli besiktningsman och energiexpert. Pia är dessutom certifierad vid Svenska Byggingenjörers Riksförbund.
Pia Engman besöker Marbella en gång i månaden men skulle någon vara intresserad av ett annat datum eller ett möte på en annan plats i Spanien kan även det avtalas. Europabesiktnings planerade besök i Marbella kan ses på hemsidan: www.europabesiktning.se
För mer information, kontakta Pia Engman på tel. +46 (0) 700 356202 eller skicka ett e-mail till: info@europabesiktning.se
 
 
IMG 4015 Splash
Gör poolen sommarklar
Våren har kommit och det tar inte lång tid innan vi återigen vill kasta oss i poolen. Men eftersom den inte har använts under flera månader är sannolikheten stor att den behöver rensas och kontrolleras innan den används igen. Splash Swimming Pools ligger på Ctra. de Mijas på väg upp mot Mijas Pueblo vid restaurangen Valparaiso. Du hittar vägbeskrivning på Splash Swimming Pools hemsida: www.splashpools.es.
Innan poolen används efter vintern kan det vara en bra idé att ta prover av vattnet och ta med dem till butiken där de kan analyseras. Det är gratis och efteråt berättat Splash Swimming Pools vad poolen behöver och om den kemiska balansen är i ordning. Om vattnet ä grönt bör man ta ett prov direkt och ta med till dem så att åtgärder kan sättas in med en gång. Kom ihåg att alltid låta pumpen vara igång länge nog så att vattnet cirkulerar runt ordentligt och kontrollera också att det finns tillräckligt med kemikalier i vattnet. Det bör göras en gång i veckan med en liten PH-sticka. Det samma gäller klornivån.
Butiken har öppet måndag till fredag mellan kl. 8.00 och 16.00 och har ett stort utbud av kemikalier, utrustning och leksaker, spel
och luftmadrasser.
Om polen läcker har Splash Swimming Pools även speciell läckageutrustning som kan hitta läckan samt orsaken till att poolen är otät och så ger de gärna en offert på hur mycket det skulle kosta att reparera. Splash Swimming Pools kan dessutom ta sig an alla typer av reparationer.
Om man inte själv vill ta hand om poolrensningen erbjuder Splash Swimmin Pools poolservice med rengöring av poolen.
Behöver du tips och råd är du välkommen att kontakta Splash Swimming Pools per telefon: 952 591 053 eller per e-mail: splashpools@electronbox.net
 
 
la leona2

La Leona har goda nyheter
Det började för sex månader sedan när La Leona på allvar såg över sortimentet och vad som saknades i butiken. Ett av butikens framgångsrecept har alltid varit lyhördhet och så även denna gång. Så efter att ha spetsat öronen extra noga visste de precis vad många kunder ville ha – lösgodis!
La Leona har redan ett stort och brett godissortiment med bl.a. alla de godaste chokladsorterna från bl.a. Fazer och Marabou (varför inte passa på och göra muffins, spritsa smält choklad ovanpå till ett bo och dekorera med ägg till påsk, mums!), god finsk lakrits, karameller av många olika slag och tablettaskar samt mycket mer. Men det är alltså La Leonas lösgodis som är den stora nyheten, till lycka för många, både gamla och unga. Och i tid till att fylla påskäggen med!
Lösgodiset importeras direkt från Sverige och är äkta, original lösgodis.
Lösgodishyllan har gjort succé och det är de glada för hos La Leona, då detta bara är första steget i deras stora satsning 2014, som består av flera koncept, vilka de dock inte kan avslöja. Så håll er uppdaterade både här i En Sueco och i butiken om de senaste nyheterna. En Sueco kan i alla fall avslöja att La Leona för tillfället arbetar hårt med att få in ett nytt nordiskt matkoncept med noga utvalda och omtyckta smakupplevelser till Costa del Sol. För tillfället förhandlas det för fullt med leverantörer av både nya och traditionella matvaror i de nordiska länderna samt importreglerna lusläses. Och det är inte bara ett nytt koncept som planeras utan flera, som kommer presenteras under året.
En annan nyhet är att La Leona breddar sin målgrupp till att innefatta även den spanska marknaden. La Leonas trevliga butiksbiträden har nämligen uppmärksammat att spanjorerna tycker mycket om de finska garnerna i 100 % ull. Så dessa kvalitetsgarner har nu fått ordentligt med utrymme och finns i många färger. Och som kunde ses i Fuengirola och Los Boliches i mars, när gator och torg pyntades med fina handarbeten, ligger detta helt rätt i tiden.
För oss svenskar är det denna månad kanske mest intressant att veta vad som sker i butiken till påsk och detta år är inget undantag från föregående. Inför denna vårhögtid dukas det naturligtvist fram med allt som kan tänkas för det smarriga påskbordet och som hör traditionen till. Och naturligtvist även dekorationer och pyssel, inte heller att förglömma barnens favoriter – Fazers Mignonägg – riktiga äggskal fyllda med härligt krämig mandel-hasselnöt-nougat.
När påsken kommer vet vi också att värmen och sommaren står och knackar på dörren så varför inte redan nu se över sommarens svalkande dryckesalternativ, och varför inte testa en finsk favorit – Lonkero. Lonkero Original är en är en long drink på gin och finns att köpa färdigblandad hos La Leona, bara att kyla och servera!
 
Glad påsk hälsar La Leona
”Tåggatan” Avda. Jesus Cautivo 11, Fuengirola, tel. 693 73 58 59.
Öppet vardagar: 10-20, lördagar: 10-18.
 
 
Pernille Kaas Indehaver af Kass og Kirkemann
 
Kolla täckningen
”Bilförsäkringarna har utvecklats mycket sedan vi öppnade Kaas & Kirkemann i januari 1996. I början skulle ansökningar om bilförsäkringar fyllas i för hand och sedan faxas till försäkringsbolagen. Internet fanns inte och försäkringsbolagen tyckte inte speciellt mycket om bilister under 27-30 år. En ansvarsförsäkring då hade samma pris som en kaskoförsäkring idag.
Priskrigen började på allvar när försäkringsbolag utan filialer började agera med att endast vara tillgängliga per telefon. Därefter har det kommit en lång rad onlinebolag baserade på samma koncept. Som kund bör man veta att dessa bolags aggressiva prispolitik inte bara beror på att de inte har kundservicekontor. Det råder även en stor skillnad i försäkringarnas täckningar. Någonting som kan komma att kosta kunden mycket pengar om olyckan är framme. Onlinebolag förklarar för det mesta inte bilen totalskadad med mindre än att reparationerna skulle kosta mer än 100 % av bilens bruksvärde. Gränsen hos de traditionella försäkringsbolagen är för det mesta 75 %. Vi samarbetar med försäkringsbolag som betalar ut bruksvärdet plus 30 % extra för äldre bilar, när onlinebolagen normalt betalar ut bruksvärdet. För nyare bilar är villkoren ofta också mer fördelaktiga hos de traditionella försäkringsbolagen” säger Pernille Kaas.
Just nu har Kaas & Kirkemann en exklusiv kampanj för bilförsäkringar. Erbjudandet gäller alla som har bilförsäkring i Spanien, är över 25 år och har haft körkort i minst två år. ”Bra försäkringsbolag som vi har samarbetat med under många år står bakom kampanjen. Den enda dokumentation vi behöver är en kopia av den nuvarande försäkringspolicyn var man kan se täckningen och den sista betalda kvitteringen. Har man inte sin bilförsäkring hos Kaas & Kirkemann kommer vi att kunna erbjuda samma eller bättre täckning till en lägre premie i förhållande till den försäkring man har sedan innan” förklarar Pernille Kaas.
 
 
Foto shoptalk Heiko ES april 2014
 
Bär dina glasögon med 2014-stil
Ett ord beskriver glasögonmodet 2014: Karaktär. Dina glasögon ska visa vem du är, framhäva din stil och ge ditt ansikte karaktär. Fullända din look. Det innebär också att kontaktlinserna är ute och det är inte längre nördigt eller osexigt att ha glasögon – tvärtom! Glasögon har av modevärlden upphöjts till en key-accessory, på samma nivå som handväskan. De senaste säsongerna har man hos de allra största modehusen till och med kunnat se catwalkens modeller bära modehusets varianter på glasögon. Så beskriver Heiko by Heiko trenden.
Kanske tänker du: Vad rör det mig? Jag bryr mig ju inte om vad som händer i modevärlden. Men för dig som använder glasögon eller solglasögon är detta en riktigt bra nyhet för den ökande uppmärksamheten på eye wear innebär att du får fler och finare glasögon- och solglasögonbågar att välja mellan. Och när du ändå bär glasögon så varför inte se bra ut med dem på också, och låta dem framhäva din stil och den du är? Med de nya eye wear-trenderna kan du köpa glasögon på samma sätt som du köper skor; ”De är snygga, dem bara måste jag ha!”
 
De starkaste glasögontrenderna för våren/sommaren 2014 är:
  • De genomskinliga bågarna. Ger ett modernt, sportigt och ohögtidligt intryck.
  • Cat-eye look. Framhäver din feminina sida och utstrålar diskret 60-tals-sexighet.
  • Runda glasögon. Helt runda glasögon är det allra hetaste just nu. Välj en liten rund båge a la John Lennon, om du är modig, eller stora runda bågar som är mer smickrande och ger dig en snygg käklinje.
  • Spegelglas. Kommer denna säsong i alla färger och skapar en look med sportig coolhet.
  • Djurmönster. Såväl på kläder som på accessoarer är djurtryck modernt, din kvinnliga elegans framhävs med detta mönster på glasögonen.
  • Starka färger. Perfekta till sommarens solkyssta hud och piffar upp en klassisk outfit.
  • Vita glasögon. Både kläder och glasögon ska vara vita denna säsong. Vitt är lika med elegans i din stil och kan kombineras med alla färger.
Det finns många olika möjligheter vilket gör det lätt att handplocka de glasögon och/eller solglasögon som passar just dig och din personliga stil bäst.
Se de nya trenderna hos Heiko by Heiko i Torre del Mar.
 
 
Sophie Madsen Shoptalk ES april 2014
 
Ny salong i Benalmádena Pueblo
Sophie Madsen slog upp dörrarna till sin nya salong och klinik den 18 mars. Hon har en allsidig bakgrund som massör och erbjuder allt från avstressande till sport- och barnmassage. Som en av de få i Spanien erbjuder Sophie även den speciella hälsorapporten ”TurnBackTime”, som hon har tagit med sig från sin klinik i Dubai.
”Konceptet är utvecklat av kända professorer i kardiologi i London och ger dig en tolvsidors rapport om din hälsa med bl.a. en analys av hur stor risk du löper för att drabbas av blodpropp samt vad som kan göras för att minska risken”, berättar Sophie Madsen.
Hon erbjuder även kurer som rensar kroppen för slagg- och giftämnen för att stärka immunförsvaret, minska trötthet och ge mer energi till kroppen. Kuren kan förlängas med en speciell bantningskur som bl.a. kombineras med de berömda bantningsplåstren som bara de ger upp till 5 kg viktminskning på en månad. ”Vi har arbetat så mycket med viktminskning att vi ger pengarna tillbaka om det inte fungerar”, lovar Sophie Madsen. Samma garanti ger hon på de kända Aloe Vera produkterna från Forever Living. Det är produkter för ömma leder och muskler, för torr och kliande hud, krämer till ansikts- och hudvård mot rynkor, missfärgningar och oren hud. ”I bara Danmark säljer dessa produkter för ca 10 miljoner danska kronor i månaden, så de bör även kunna göra succé här i södra Spanien”, säger Sophie Madsen, som har slagit sig ihop med den erfarna frisör och makeup-artisten Susan Bond. Susan Bond tar sig an allt från herr- och damklippningar till bröllopsmakeup och de mest fantastiska makeovers.
 
Salongen ligger på Avda. Luis Juan Peralta nr. 42. Det är huvudgatan i Benalmádena Pueblo, bara 200 m från Montebello.
Läs mer på: www.sophiemadsen.com eller ring: 694 40 99 11.
 
 
Foto Shoptalk BoConcept ES APRIL 2014 A
 
Nyheter och inspiration hos BoConcept
Varför inte ta ned en bok från hyllan och sätta dig ned i din nya fotölj och njuta? Den nya Fusion-serien från Nendo är nyskapande i all sin enkelhet. Nendos grundare Oki Satos idé om att använda origami, den traditionella japanska konstformen där ett tvådimensionellt papper viks till tredimensionella objekt, ses tydligt i designen av den nya fusion-fotöljen för BoConcept.
Den ikoniska designstolen avspeglar origamins vikmönster på vackraste sätt. Den skulpterade, omslutande formen inbjuder till att sätta sig ned och fusion-fotpallen är en elegant ledsagare med sin mjuka överdel som följer stolens mjuka, runda linjer. Fusion-stolen och fotpallen finns i alla BoConcepts tyg- och skinnval. Välj mellan ben i antingen ek eller valnötsfaner. Och varför inte ”Tillfälliga mönster på väggen” i form av den nya Fusion-hyllan, också den från Nendo. Med det nya hyllsystemet kan ordning och reda göras till konst på väggarna. Designen demonstrerar ambitionen om att utforska hur enskilda saker kan fusioneras och det är den perfekta lösningen på att förvara och ställa ut dina favoritföremål. Den lilla förskjutningen av bakstycket ger möjlighet till att skapa mönster som ger ett intressant och oväntat utseende genom att antingen ställa hyllorna nära eller med mellanrum. Fusion-hyllsystemet finns i snyggt matt askgrå. Du kan se den nya Fusion-serien, som även erbjuder soffa och soffbord, hos BoConcept Mijas, Málaga, Ctra. de Mijas, km. 3,5, 29650 Mijas, tel: 951 242 092. malaga@boconcept.es , www.boconcept.es.
 
 
Foto Scantransport Shoptalk april 2014
 
Erfaren man övertar ledningen hos Scan Transport
Det var chefsbyte hos Scan Transport i Mijas i december 2013 när Hans Kristian Hansen övertog den dagliga driften från det engelska paret Charlie och Keith Cassam, som har flyttat tillbaka till England efter 14 år i Spanien för att få mer tid med barn och barnbarn. Scan Transports ägare, Niels Bach, har i samband med detta sagt: ”Keith och Charlie har verkligen gjort ett bra jobb och Hans Kristian övertar ett välsmort maskineri med god struktur vari det är styr på allting”.
Scan Transport etablerades 1984 och är specialister på flyttar härs och tvärs över Europa. Företaget arbetar primärt på sträckan mellan Costa del Sol och Skandinavien, vilket de gör med succé. Och nu ska det bli ännu bättre.
”Det gäller att fortsätta det goda arbetet som Keith och Charlie har gjort, men vi vill fortsätta att utvecklas”, säger Niels Bach.
46-åriga Hans Kristian Hansen har 25 års erfarenhet från flyttbranschen och talar både svenska, danska och engelska. De språkliga kunskaperna ska göra servicen bättre för skandinaverna. ”Jag tror att det är viktigt att kunna tala samma språk för att göra servicen bättre. Det innebär att det inte uppstår kommunikationsproblem och att kunderna känner sig tryggare”, säger Hans Kristian Hansen.
Läs mer om Scan Transport på www.scantransport.dk eller ring på: (+34) 952 46 70 65.
 
 
Expodental Charlotte Helt o Catharina Hvid Hansen
 
Besök på Expodental i Madrid
Catharina och Per Hvid-Hansen, ägare till Clinica Dental Noruega, besökte den stora tandläkarmässan Expodental, som vartannat år hålls på IFEMA, mässområdet vid Barajas, i Madrid.
Nästan alla stora dentalproduktleverantörer närvarade och mässan fyllde två stora expositionshallar. Catharina kunde konstatera att moderniteten som mest dominerade var 3D-panoramaröntgen som ger en tredimensionell bild av hela käkpartiet – ett fantastiskt redskap men väldigt dyrt. Om några år när produktionskostnaderna sjunkit och därmed troligtvist även försäljningspriset, kommer nog dessa apparater utgöra ett naturligt redskap på de seriösa tandläkarklinikerna för att ge korrekt och snabb diagnos.
Clinica Dental Noruega var främst ute efter en ny storbildsröntgen. Även på den fronten sågs en mycket positiv utveckling som ger tydligare röntgenbilder, kortare exponeringstider och mindre strålningsmängd. Allt för att minska exponeringen av strålning för såväl patienter som personal.
En 3D-scanner som scannar av tandraden (endast tandytan), som i framtiden ersätter dagens bettmodeller för att tillverka kronor och bryggor, var helt klart en apparat som hamnade högt upp på Catharinas önskelista. Med en sådan kan patienten besparas en hel del obehag och den underlättar arbetet för tandläkare och tandtekniker, samt sparar tid.
Flera skandinaviska företag fanns representerade, bl.a. danska Heka, som tillverkar en av marknadens bästa tandläkarstolar, som även varit på representation i Málaga och den spanska representanten för de populära svenska tandborstarna TePe. Astra med implantatskruvar var givetvis på plats via sin egen försäljningskanal i Spanien liksom danska Charlotte Helt från Akura som säljer luppar, dvs. förstoringsglasen som ibland ses på tandläkares glasögon så att de ska se små detaljer.
Catharina konstaterade efter några timmar att det som presenteras på Expodent i Madrid motsvarar ganska väl vad som presenteras på motsvarande mässor i Skandinavien då de flesta leverantörer i branschen är världstäckande.

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.