Artur Mas ställs inför domstol – För dyrt bränsle i Málaga – Grönsakspriserna fördubblade

Artur Mas ställs inför domstol - För dyrt bränsle i Málaga - Grönsakspriserna fördubblade

Artur Mas ställs inför domstol

I måndags började de långa domstolsförhandlingarna mot Artur Mas. Artur Mas var förr president för det katalanska Generalitat och mannen som skrev under, samt delvis drev igenom, det katalanska självständighetsvalet den 9 november 2014. Den spanska konstitutionsdomstolen har flera gånger uppmärksammat att valet var olagligt varför Artur Mas och hans två närmaste ämbetsmän nu ställs inför rätta. Den nuvarande presidenten för Generalitatet, Carles Puigdemont, följde de tre åtalade till rätten för att visa dem sitt stöd. Han står fast vi beslutet att genomföra ett nytt självständighetsval innan årets slut.

För dyrt bränsle i Málaga

En undersökning från energiministeriet visar att Málaga är den näst dyraste staden att tanka i, i hela Spanien. Med ett genomsnittspris på 1,147 euro för en liter diesel är priserna i Málaga högre än i storstäder som Madrid och Valencia, där köpkraften och lönenivåerna är betydligt högre än i Málaga. Bara Barcelona har högre dieselpriser än Málaga. På flera platser är det en prisskillnad på 8 till 10 cent per lite diesel, vilket motsvarar mellan fyra och fem euro för att fylla en 50-liters tank. De höga genomsnittspriserna på diesel i Málaga beror på att provinsen, bara nyligen, fått de nya lågprisbensinstationerna utan personal, vilket bidrar till att genomsnittspriset på diesel sjunker.

Grönsakspriserna fördubblade

Vädret har under de senaste månaderna varit förödande för bönderna vilket nu också påverkar skördarna. Skördarna av t ex aubergine, squash, paprika och tomat har minskat så drastiskt att priserna fördubblats. I en del fall har priserna ökat med hela 120 procent under bara en månads tid. Det finns för stunden ingenting som tyder på att priserna kommer att falla då situationen i viktiga importländer av grönsaker, som Frankrike, Italien och Turkiet, är den samma som i Spanien.
 
 

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.