Imponerande konsertprogram på Castillo Sohail – Falska pengar fortfarande i omlopp – Málagas avokado i fara

Imponerande konsertprogram på Castillo Sohail - Falska pengar fortfarande i omlopp - Málagas avokado i fara

Imponerande konsertprogram på Castillo Sohail

Det blir flera konserter med större artister än någonsin i Fuengirola den kommande sommaren.
Det var en stolt borgmästare, Ana Mula, som för ett par dagar sedan satt på Hotel Hilton i Benalmádena och presenterade årets konserter på Castillo Sohail samt i parken vid borgen, som under stora delar av juni, juli och augusti kommer att förvandlas till en stor konsertarena med plats för 10 500 personer i publiken. Flera prominenta spanska artister har presenterats liksom även stora internationella artister som Beach Boys (24 juni) och Jamie Cullum (25 juli).
Kommunen förväntar sig nu att det kommer bli totalt 12-15 sommarkonserter i nära samarbete med nationella konsertarrangörer.
 

Falska pengar fortfarande i omlopp

Med nya vattenstämplar gör den europeiska centralbanken allt för att undvika bedrägerier med eurosedlar. Centralbanken bedömer mängden falska sedlar vara ”mycket liten” men trots det konfiskerades 684 000 falska eurosedlar i Europa förra året. Och det är långt ifrån bara de stora valörerna som kopieras. 80 procent av de falska eurosedlarna var 20 och 50 eurosedlar. Och en av de större bedragarna har anhållits i Murcia, där polisen hittade och beslagtog ett helt tryckeri, som hade åtta miljoner i falska euro, i ett industriområde.

 

Málagas avokado i fara

Mexiko har världens största avokadoproduktion. Det levereras goda avokadoer till låga priser, på grund av landets låga löne- och prisnivå. Än så länge har de mexikanska avokadoerna inte utgjort något hot mot odlarna i Málaga då nästan hela den mexikanska skörden levererats till USA. Men handelsstridigheterna mellan USA och Mexiko har nu ändrat på detta och flera stora mexikanska producenter har börjat söka andra handelsmarker – främst i Europa. Och detta skapar bekymmer för de lokala odlarna i Spanien som vet att fler import- och exportföretag i Málaga nyligen kontaktats av mexikanska producenter för samarbete.
 

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.