Fler tjuvar sommartid
Sommaren är den tid på året då det sker flest inbrott. Tjuvarna har blivit mer professionella. Nu köper de avancerade verktyg billigt på internet och öppnar din huvuddörr utan att orsaka tecken på inbrott. Den spanska polisen varnar att ca 8 procent av låsen till våra bostäder inte har nödvändig säkerhet. Försäkringsmässigt är detta ett problem för försäkringsbolagen täcker bara inbrott om det finns tecken på inbrott.
Följande fem tips är rekommendationer som försäkringsbolagen ger så att man ska kunna skydda sig mot inbrott bättre:
1 Ett bra larm. Det finns många avancerade larm på marknaden i olika prisklasser. Du kan installera larm med videoövervakning, ha direktkommunikation till larmcentral m.m.
2 Skriv inte när du ska på semester på sociala medier. Vänta med att visa dina semesterbilder tills du kommit hem igen.
3 Gör så att det ser ut som om det bor folk i ditt hem även om du är bortrest. Se till att posten hämtas, ändra på persienner och gardiner m.m. Här kan hjälp från grannar vara en stor fördel.
4 Kom ihåg att låsa dörren med nyckel. Även om det låter självklart har många vanan att bara stänga igen dörren utan att låsa med nyckel. På fem minuter kan objudna gäster öppna en olåst dörr med t ex ett kreditkort.
5 Kör tidigt om du ska på bilsemester så att du undviker att någon ser dig lämna huset.
 
Ha en trevlig och säker sommar!
 
Kaas & Kirkemann – Centro Idea – Ctra. de Mijas, km 3.6, 29650 Mijas
+ 34 952 47 83 83
www.kaaskirkemann.net
 

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.