ERE-domen skapar eko · Bankerna kan inte betala tillbaka deras räddningspaket · Fina publiksiffror på La Rosaleda

ERE-domen skapar eko · Bankerna kan inte betala tillbaka deras räddningspaket · Fina publiksiffror på La Rosaleda

ERE-domen skapar eko

ere sagen 1
(Foto:rtve.es)
 
Tisdagens dom i det andalusiska ERE-fallet har inte bara hörts i Andalusien utan skapar eko i hela Spanien. Medan PSOE i både Andalusien och Madrid är tysta kring domen mot de 19 före detta politikerna och råden i det andalusiska parlamentet för omfattande korruption med offentliga tillgångar är varken rättsväsendet eller den politiska oppositionen rädda från att ta bladet från munnen. Således vill åklagarmyndigheten ha fyra av de 19 dömda in bakom lås och bom direkt, innan det fattas beslut kring om överklagan ska lämnas in eller ej. Motsvarande vill den nya regionalregeringen i Andalusien, med Partido Popular och Ciudadanos, förbereda civila mål mot de dömda i strävan efter att de förlorade pengarna ska betalas tillbaka.
ERE-fallet handlar om de bidrag som Junta de Andalucía mottog från spanska staten när finanskrisen bröt ut. Bidragen gavs för att ge stöd till krisdrabbade regionala bolag. En del av bidragen har enligt rättens uttalande hamnat i fel fickor. Bland annat har de två tidigare PSOE-politikerna i Juntan, Chaves och Griñan, dömts i fallet.

 
 
 
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 
 
 
 
 
 

Bankerna kan inte betala tillbaka deras räddningspaket

bankerne 1
 
Statens omfattande räddningspaket till de spanska bankerna och sparbankerna när finanskrisen bröt ut 2008 har just slutförts. Under perioden 2008-2012 sköt den spanska staten till totalt 65 725 miljoner euro i den finansiella sektorn för att rädda bankerna och – inte minst – omstrukturera sparbankerna, som var de som hade störst ekonomiska problem. Räddningspaketen visar nu vara 1 376 miljoner euro större än först antaget. Det visar sig också att staten tillsvidare bara får 5 150 miljoner euro av alla utlånade miljoner – alltså mindre än 10 procent. Direktren för spanska nationalbanken, Pablo Fernández de Cos, menar att staten inte ska förvänta sig att få tillbaka mer än 10 000 miljoner. Hans argument är ganska enkelt – bankerna har inte pengarna, vilket ses i aktiekursera. De stora räddningspaketen till bankerna blev på sin tid delvis finansierade av sstaten och EU.
 
 
 
 
 
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 
 
 
 
 
 

Fina publiksiffror på La Rosaleda 

malaga rosaleda 1
 
Málaga CF har det svårt och ligger på bottenplaceringarna i spanska division 2 i fotboll. Men trots detta är publiksiffrorna vid matcherna på Estadio la Rosaleda imponerande och ligger på mellan 14 000-18 000 personer. Genomsnittet på 16 438 är det tredje största i divisionen och bara Zaragoza samt Sporting Gijón har fler supportrar på deras hemmaplaner.
I den 17:e spelrundan, nu på söndag kl. 16.00, möter Málaga CF laget Elche, på just hemmaplanen Estadio la Rosaleda.
Málaga CF med sina stora ekonomiska problem befinner sig i en sådan situation att de måste vinna många fler matcher för att komma bort från den hotande bottendivisionen. Mötet mot Elche blir således en av säsongens stora matcher.
 
 
 
 
 
 
{loadposition google}
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Centro Sanum i hjälpinsats för hundinternat

hunde fryser2
”Alla hundar fryser just nu. De är helt våta och många av dem har varken ullhår eller päls nog till att hålla sig varma. Så nu kommer vi att ha en insamling till och sätta upp värmelampor i varje hundkoja.” Orden kommer från Rikke Markussen, som driver Centro Sanum i Centro Idea, Mijas.
Rikke Markussen behöver nu en hjälpande hand och ber andra hundälskare samt människor med stora hjärtan att donera en värmelampa eller ge ett litet pengabidrag till projektet.
Det är hundinternatet ”Fidelio” i Benalmádena Pueblo, som behöver hjälp.

Alla är välkomna att kontakta Rikke Markussen på tel. 952 476 943 /659 719 102 eller e-mail: info@centrosanum.es

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.