Rekordstor matinsamling · Black Friday slår alla rekord · Málagas regionalsjukhus kollapsar

Rekordstor matinsamling · Black Friday slår alla rekord · Málagas regionalsjukhus kollapsar

Rekordstor matinsamling

 
madindsamling
(Foto: Cadena Ser)
 
Invånarna i Málagaprovinsen visade sig från sin bästa sida under helgen som var då det samlades in livsmedel till behövande. Den årliga julinsamlingen rundade 700 000 kg varor, vilket är nytt rekord. Över 300 matbutiker och 4 000 volontärer hjälpte till i den stora insamlingen, som organiserades av Málagas hjälporganisation Bancosol.
I livsmedelsbutiker i hela provinsen sågs stora kartonger på pallar som fylldes på av volontärer som tog emot donationer från livsmedelsbutikernas kunder. De insamlade livsmedlen står nu på Bancosols centrallager, därifrån de distribueras till provinsens så kallade ”comedor sociales” – dessa kan vara både utlämningsställen för livsmedel liksom speciella soppkök, där behövande kan få en gratis måltid.

 
 
 
 
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 
 
 
 
 
 
 

Black Friday slår alla rekord

black friday2019
 
Fenomenet kom till Spanien för sju år sedan – utan någon nämnvärd framgång. Då var det bara ett fåtal butiker som såg idéen med att ha rea precis innan jul. I dag är det annorlunda och alla möjliga olika företag med i leken, en del har till och med förlängt rean så att den sträcker sig över flera dagar.
Nu på fredag, den 29 november, förväntas Black Friday omsätta 1 600 miljoner euro i Spanien. Det är 10 procent mer än förra året. De vanligaste produkterna som köps är kläder, skor och elektronik.
Den ökade köplusten märks i både fysiska butiker och online.
Allt pekar på att Black Friday har kommit för att stanna.
 
 
 
 
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 
 
 
 
 
 

Málagas regionalsjukhus kollapsar

hospital malaga
 
Behovet av ett nytt sjukhus i Málaga bara växer och växer. Sjuksköterskornas fackförbund (Satse) rapporterar nu, återigen, om de kaosliknande förhållanden som deras medlemmar möter på Málagas regionalsjukhus. På sjukhuset råder det bland annat platsbrist, så i flera sjukhussalar som är tänkta för två patienter ligger det nu tre patienter, och under helgen som var det brist på både plats och personal.
Málaga har i dagsläget två stora sjukhus. Debatten om ett tredje sjukhus har pågått i snart 20 år. Både kommunen och Junta de Andalucía är överens om att det behövs ett nytt sjukhus, då det inte går att ignorera behovet baserat på det ökande antalet invånare. Men än så länge ligger projektet bara på ritbordet.
 
 
 
 
 
 
 
{loadposition google}
 

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.