Hårda domar i ERE-fallet · Málagas hamn siktar mot nya mål · Marbella – Andalusiens nya storstad · Historiskt stråk för homosexuella återöppnar

Hårda domar i ERE-fallet · Málagas hamn siktar mot nya mål · Marbella – Andalusiens nya storstad · Historiskt stråk för homosexuella återöppnar

Hårda domar i ERE-fallet

ERE

Fallet har pågått i snart tio år och i tisdags föll domarna mot de 21 åtalade politikerna och råden som sedan 2009 varit tilltalade för att ha förskingrat delar av de 679 miljoner euro som Junta de Andalucía fick i statsbidrag för att hjälpa andalusiska företag under de svåra krisåren. Bland de dömda politikerna är José Antonio Griñan, som var president för Juntan under just dessa år. Han har nu dömts till sex års fängelse. Hans föregångare, Manuel Chaves, har också dömts, dock till ”bara” tio års ämbetsförbud. Domarna kan överklagas men det är långt ifrån att det kommer att ske då åtalet mot de 21 dömda är betydligt hårdare än domarna. Där till tillkommer att det inom det spanska rättsväsendet finns en tydlig tendens att straffet mot en tilltalad höjs om denna förgäves överklagar en dom.
Domarna sätter en mycket tråkig punkt för nästan fyra årtionde av socialistiskt styre i Andalusien, de visar nämligen att det varit tal om organiserad korruption av särskilt grov grad.

 

 

 
{loadposition google_native}
 
 
 
 

 

Málagas hamn siktar mot nya mål

malaga2011
 
Lyxhotell, kontorslandskap, auditorium och en markant utbyggnad av småbåtshamnen är alla inslag i ett nytt projektet för Málagas hamn. Intresset för den nya småbåtshamnen ”Muelle Uno” är så stort att kommunen nu antagit en plan för att bygga ut den nuvarande hamnen betydligt. Det är de stora områdena som ligger i förlängningen av den nuvarande hamnen som ska byggas ut. Dessa områden kan i dag vara svåra att lägga märke till då de knappt används och ligger lite i skymundan bakom en mur och gamla byggnader. Bland de många projektet är det speciellt projektet med ett femstjärnigt hotell, som planeras få 350 rum fördelade på 33 våningar, som sticker ut, liksom tre stora byggprojekt på totalt 26 000 m2, som ska utgöra ett kontorslandskap så stort att det ännu ej skådats i Málaga.

 
 
 
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 
 
 
 
 
 

Marbella – Andalusiens nya storstad

marbella2011
 
Med 152 000 invånare är Marbella nu Andalusiens sjunde största stad efter de sex provinshuvudstäderna Málaga, Sevilla, Granada, Córdoba, Cádiz och Almería. För kommunens framtida statsbidrag och landstingsbidrag är det viktigt att passera gränsen på 150 000 invånare för att därmed registreras som storstad. Det är kommunens erbjudande och kampanj för att få invånarna i staden att skriva in sig i kommunen som gett resultat. Tack vare insatserna har stadens invånarantal ökat med 7 procent de senaste två åren. Genom att skriva in sig i kommunen kan invånarna i Marbella bland annat dra fördel av gratis kommunala färdmedel. Det ska också nämnas att många britter valt att skriva in sig i kommunen inför det stundande Brexit, skriver Marbella kommun i ett pressmeddelande.
 
 
 
 
 
 
 
{loadposition google}
 
 
 
 
 
 
 

Historiskt stråk för homosexuella återöppnar

homoseksulle
 
Det var inte lätt att vara homosexuell, bisexuell eller transvestit under Francos diktatur, faktiskt var det rent av olagligt, men en av få fristäder på den tiden var stråket ”Pasaje Begoña” i Torremolinos. Där fick nämligen alla lov att yttra sig och ryktet om stråket spred sig till hela Europa. Men sommaren 1971 satte Francos styre stopp för festligheterna och alla vattenhål längs stråket stängdes samtidigt som ett par hundra personer anhölls för oordning på offentlig plats varmed de tilldelades böter på 3 000 pesetas. Bland de anhållna fanns även en del utlänningar, som utvisades. Några år senare blomstrade Torremolinos återigen upp som en attraktiv destination för homosexuella, och nu önskar kommunen hylla, lyfta fram och berätta historien om ”Pasaje Begoña” guidade turer längs det gamla stråket.
 

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.