Golf i Solen – November 2020

Golf i Solen - November 2020

Monica Richter berättar att allt är bra för dem som funnit sig tillrätta med hur man ska förhålla sig i Spanien. En fråga som ofta lyfts är varför inte fler medlemmar i GIS, kommit ned till Solkusten? Det är förmodligen beroende på stor oro samt att de från Norge lyssnar till Norska UD som inte rekommenderar resor till Spanien. Vi kan bara hoppas att det förändras snart. Kanske fler kommer i slutet av oktober. Hennes råd är att lever man inte på krogen och barer är allt som tidigare. Enda skillnaden är att munskydd måste användas, det är en vanesak.

Lite fina resultat från några av våra tävlingar, grattis alla!

Santana 28/9              

Dam: Gerda Gardebom 34p, Anniqa Bjersing 34p, herr: Wilfried Dáese 41p, Lars Bölander 37p.

Santana 5/10

Dam: Gerda Gardebom 36p, Elena Eriksson 36p, herr: Bengt-Åke Sevedag 32p, Göran Knutsson 30p.

Guadalhorce 7/10

Dam: Kerstin Sevedag 38p, Monica Richter 31p, herr: Roy Eriksson 38p, Lars Bölander 38p.

Santana 12/10            

Dam: Siv Andersson 36p, Kerstin Sevedag 35p, herr: Roy Eriksson 39p, CG Andersson 37p, Klaus Juhl 37p.

I dag 12/10 skriver vi ett stort grattis till Björn Andersson som gjorde HIO på hål nr 7 och dagen till ära bjöd Golf i Solen alla tävlande på cava!

Då vi får många frågor om världshandicapsystemet (WHS), kommer här en liten förklaring av Ove Sövik, GIT ansvarig.

Grundregeln i WHS är att ditt exakta handicap är genomsnittet av de åtta bästa handicapresultaten av dina 20 senast registrerade ronder. En siffra med ett decimaltal. När spelaren öppnar Min Golf och tittar på sista rundan av HCP-resultatet, betyder det att man har spelat till detta HCP denna dag. Det viktiga i detta nya WHS är att man registrerar alla rundor för då får man ett korrekt HCP efter en tid. Beräkningen av ditt exakta handicap görs automatiskt i systemet, och snittet räknas om varje gång när du registrerar en handicaprond i Min Golf. Om ronden du registrerade går in bland de åtta bästa, eller om ronden som föll bort från de 20 senaste var bland de åtta bästa, blir det ett nytt genomsnitt. Du får då ett nytt exakt handicap. Ditt exakta handicap beräknas på ett snitt av dina bästa handicapresultat, upp till de åtta bästa av dina 20 senast registrerade ronder. Har du färre än 20 ronder registrerade beräknas snittet på färre ronder enligt beräkningstabellen. Världshandicapsystemet är ett omfattande regelverk med en hel del funktioner och beräkningar som automatiskt görs av systemet utan att du ser det. Om du enbart manuellt räknar ut ditt exakta handicap utifrån grundregeln med snittet av dina åtta bästa handicapresultat, kan dessa funktioner göra att snittet verkar fel, även om det är korrekt enligt handicapreglerna. 

Exempel:

Jag höjdes efter en bra runda? Ditt exakta handicap är ett snitt av de bästa (upp till) 20 senaste resultaten. Vilken rond som ”trillar bort” från de 20 senaste när du registrerar en ny påverkar därför. Om den gamla ronden var bättre än den nya blir snittet högre, även om du spelade bra.

Vad innebär funktionen CAP? 

Funktionen CAP innebär att du max kan höja dig 5,0 över ditt lägsta exakta handicap (LEH) under de senaste tolv månaderna löpande. Gränsen är samma för alla golfare, oavsett exakt handicap, men är endast aktuellt för spelare med minst 20 registrerade ronder i sin handicaphistorik.

CAP fungerar i två steg där en höjning antingen bromsar in (Mjuk CAP från 3,0 över LEH) eller helt stannar (Hård CAP från 5,0 över LEH).

// Git

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.