Restaurante yaya i Fuengirolas hamn

Restaurante yaya i Fuengirolas hamn

Den första augusti 2021 öppnade Restaurante yaya sina dörrar för de första gästerna. Ägarna hade då arbetat länge med att förverkliga sitt koncept om en riktig italiensk bodega. Och de har verkligen lyckats! Kocken i köket är från Neapel och många av recepten är följaktligen neapolitanska. Det gäller pasta, risotto och givetvis pizzorna som bakas i en vedugn. Men man hittar också några spanska rätter och även några nordiska som lax och torsk.

Deras meny byts två gånger per år, men eftersom de handlar alla ingredienser lokalt finns det alltid något trevligt utöver menyn att välja på från deras svarta tavlor. All mat lagas från grunden, här tas det inga genvägar med halvfabrikat.  

Konceptet med en italiensk bodega genomsyrar allt hos yaya och det gäller verkligen precis allt. Bakgrundsmusiken, dukningen med linnedukar, bomullsservetter, färska blommor på borden, meny med träpärmar, flera svarta griffeltavlor med dagens specialiteter och till och med frottéhanddukar på toaletterna. Här ser man inte några tv-skärmar med fotboll och dylikt. Alla i personalen är instruerade till att vara uppmärksamma och trevliga, men utan att vara påträngande. Som gäst känner man sig väl omhändertagen hos yaya. Det är många av gästerna som har blivit stamgäster och det märks när de rekommenderar yaya till vänner och bekanta. Kenneth, en av ägarna, berättar att ett holländskt par var där och åt en dag och dagen efter var det i princip fullsatt av holländare. Det om något är ett gott betyg!

yaya ligger precis vid båtarna i Fuengirolas hamn och finns på nästan alla sociala media. De har öppet alla dagar. En liten kul detalj är att deras namn stavas med gemener. Välkomna till yaya!

yaya

Puerto Deportivo Fuengirola, local 7

951 74 28 17

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.