Drömmer du om en bostad i Spanien? Handelsbanken förverkligar din dröm!

Drömmer du om en bostad i Spanien? Handelsbanken förverkligar din dröm!

Trycket på den spanska bostadsmarknaden är enormt stort och enligt experterna fortsätter det även detta år. Det ses tydligt att efterfrågan skjutit i höjden efter de tveksamma åren under covidpandemin.

Drömmer du om ett hem i Spanien och nu vill slå slag i saken är finansiering av bostaden en av de stora frågorna. Behöver du ta bostadslån är det tryggt att välja en bank där de kan det spanska systemet och dessutom pratar svenska. Det gör de hos Handelsbanken i Marbella!

Handelsbanken har funnits på plats i Marbella sedan 1990 och har tack vare det gedigen kunskap och erfarenhet om bolåneprocessen. Att banken faktiskt ligger på Costa del Sol gör att de kan ge personlig service på plats. Här är det viktigt att poängtera att Handelsbanken Marbella inte har annan bankverksamhet, deras enda produkt i Spanien är just bolån, vilket de erbjuder Handelsbankens kunder i Sverige och Norge.

För att ansöka om lån hos Handelsbanken för bostadsköp i Spanien kontaktar du först ditt lokala Handelsbankenkontor, som ger det initiala lånelöftet. Lånet läggs sedan upp i Handelsbanken Luxembourg* med den spanska bostaden som säkerhet. Bostaden i Spanien kan belånas upp till max 75 procent av det lägsta av värdet av köpeskilling eller värdering och minsta lånebelopp är 100 000 euro. Det görs alltid en individuell bedömning.

Vidare vill Handelsbanken Marbella uppmärksamma er på:

  • Vid köp av bostad i Spanien så har man alltid lagfartskostnader för köpet.
  • Anlita alltid en advokat som ser till dina intressen och ansvarar för bostadens legalitet.  
  • Ränteavdraget måste du själv ta upp i din deklaration, det sker inte automatiskt.

*Via Handelsbanken Luxembourg kan även bostäder i Frankrike och Portugal belånas, med initialt lånelöfte från kundens lokala Handelsbankenkontor i Sverige eller Norge.

Svenska Handelsbanken Spanien

Centro Plaza, Ofic. 2, Avda. Manolete núm. 1

Nueva Andalucía, Marbella

+34 952 81 75 50

marbella@handelsbanken.es

www.handelsbanken.es

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.