Fakta:
Chloe och Friederich är holistiska behandlare som ser på din kropp som en helhet och erkänner att din livsstil, ditt sinne, ditt psyke och din kropp hänger ihop! Tillsammans har de mer än 25 års erfarenhet i behandling av hormonella obalanser och kroniska sjukdomar. De är grundare av currame-metoden,
Health Mentor utbildningen och Skapa naturlig (hormon) balans.
 
Läs mer eller ställ frågor på: www.currame.com, www.facebook.com/currame/ och instagram: @curra.me, eller maila: info@currame.com
 
Friederich är ofta ute på tennisbanorna här på Costa del Sol och där ser han att många börjar en match med smärtstillande, då de ofta upplever problem med rygg och knän – är du en av dem?
 
Det är mycket ”vanligt” att när vi blir 50 år och äldre börjar uppleva stelhet i leder, smärta och eventuellt gikt – men kan det verkligen vara rätt att det ska vara så? Det måste finnas någonting vi kan göra!
 
Låt oss ge dig några goda råd, som du kan börja med redan i dag, oavsett om du är över eller under 50 år!
 
Det är oerhört viktigt att du stöttar din kropp och minskar inflammation i kroppen så mycket som möjligt. Upplever du ödem runt dina leder, t ex knän och vrister samt ömhet i dina leder, så kan orsaken vara inflammation.
 
Inflammation i din kropp kan ha många orsaker. Det första som du ska göra är att sluta äta livsmedel som lurar ditt immunförsvar och skapar inflammation. Problem uppstår när du inte klarar av att läka inflammation och egentligen tillför allt mer ”bränsle” till den.
 
En av de saker som du kan börja med nu genast är att undvika spannmål och mjölkprodukter. Dessvärre är det så att dessa livsmedel belastar ditt system och kan bidra till att i det långa loppet ge dig gikt och inflammation i dina leder.
 
Ät mycket grönsaker som innehåller viktiga mineraler, vitaminer och antioxidanter, som hjälper dig att rensa kroppen på inflammationer.
 
Anta utmaningen och prova det i 14 dagar. Se och känn vad som sker. Skriv gärna till oss och berätta för oss om din situation.
 

Din kropp är genial

Ju mer du använder din kropp desto bättre benstruktur får du. Det är nämligen så att du kan bryta ned din egen kropp genom att vara inaktiv och viceversa bygga upp din kropp genom att vara mer aktiv. Kroppen är så smart att den själv kan upprätthålla ett starkt skelett.
 

Hur kan den göra det?

Genom rörelse och aktivitet skapar din kropp viktiga byggstenar som bygger upp ditt skelett, bildar ledvätska och brosk. Det är ämnen som är oerhört viktiga för att hålla inflammation och därmed även smärta borta.
 

Mineraler är också viktiga

En stark benstruktur kräver ett visst förhållande mellan magnesium, kalcium och D-vitamin. När din kropp fungerar optimalt kan de uppta rätt näringsämnen ur din kost.
 

Goda råd

En perfekt fördelning mellan kalcium och magnesium i kroppen är: 2:1. Få gärna i dig 800 mg kalcium, 500 mg magnesium och ca 5 000 i.u. D-vitamin varje dag. Boosta din tarm med en bra tarmflorabakterie innehållande minst 30 miljarder bakterier och 3-4 gr Omega-3 dagligen.
 
Ett av de bästa tillskotten av kalcium är kalciumcitrat, vilket är lätt för kroppen att absorbera. Tillskott av kalcium ska fördelas mellan dagens huvudmåltider och ska alltid tas ihop med magnesium, B5-, B6-, B9-, C- och D-vitamin.
 
Magnesium är fantastiskt för ditt skelett samt nervsystem och hjälper mot smärta och kramper. Stelhet sänker mängden magnesium i kroppen, vilket stress också gör. Dessa två saker tillsammans kan orsaka magnesiumbrist. Det rekommenderas att man tar minst 500 mg magnesium varje dag. Som tur är finns det många livsmedel som innehåller mycket magnesium. Några exempel är spenat, broccoli, avokado, räkor, tonfiks, hälleflundra, nötter, frön och havssalt. P-piller, kaffe, alkohol och vätskedrivande medicin gör så att det fälls ut magnesium varför det ökar behovet av magnesium.
Får du däremot för mycket magnesium reagerar din kropp med diarré. Det är inte farligt utan bara en reaktion.
 
Tar du magnesium om morgonen hjälper det till att hålla huvudet klart och tas det om kvällen hjälper det en god nattsömn.
 
Ta alltid magnesium ihop med B6, då det fungerar som en transportfaktor.
 

Gör skillnad – bygg upp dig själv!

Bygg upp brosk och ledvätska genom att tillföra glukosamin, MSM och kondroitin samt genom att röra din kropp varje dag.
 
Glukosamin är en aminosyra som stimulerar broskcellerna, vilket gör ledbrosken mer elastisk och stötabsorberande. Glukosamin bidrar även till att reparera dålig brosk samt får den att växa igen. Utöver det stöttar glukosamin även dina slemhinnor och immunsystemet, samt minnet.
 
MSM (methylsulfonylmethane) är ett svavelhaltigt mineral som kommer från plankton från haven och så finns det naturligt i kroppen, om än i mindre mängder. MSM verkar smärtstillande vid rygg-, led- och muskelsmärtor och är bra för din tarmslemhinna då den gör den tätare om den är otät och motverkar därmed allergi. Det är också bra mot ärrbildning efteroperation och för att läka skador. MSM och glukosamin stärker effekterna av varandra.
 
Kondroitin är en biologisk makromolekyl som produceras och dirigeras av de ledbroskceller som kallas kondrocyter. Kondroitin är en viktig komponent i brosk som bidrar till tryckmotstånd och är verksam mot slitagegikt.
 
Det är viktigt att du tar alla tre kosttillskotten tillsammans då de stöttar varandras effekter!
 

Det är också viktigt att titta på din saltbalans


Stabilisera natrium- och kaliumbalansen i kroppen för att eliminera smärta och problem med lederna, gikt och smärta. Många människor får för mycket (fel) salt (natriumklorid) och detta kan höja blodtrycket och driva ut för mycket kalcium med urinen. Kalium däremot medverkar till att sänka blodtrycket och har en bra effekt på muskler och nerver.
 
Himalayasalt är bra salt att använda.
 
På återseende! 🙂
Chloe N. Bjoerk & Friederich Damore Bruun
Av Friederich Damore Bruun & Chloe N. Bjoerk – Holistic Nature Doctors, författare, utbildningsledare och Master Health Mentorer.

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.