56 grillbåtar på Marbellas stränder

Marbellas kommunfullmäktige har nu ställt i ordning 56 ”moraga”-båtar – alltså grillbåtar – på kommunens stränder. Dessa finns tillgängliga 1 juni till 15 oktober och får användas kl. 20.00–01.00. För att använda en grillbåt måste man vara myndig och tillstånd… Du måste vara inloggad för att se detta innehåll.

40 procent hissarna på Costa del Sol är inte säkra

Fyra av tio fastigheter på Costa del Sol måste antingen få sin hiss renoverad eller få en helt ny hiss. En ny lag har gett upphov till ramaskri bland landets många samfällighetsföreningar. Det är det spanska industriministeriet som har skärpt… Du måste vara inloggad för att se detta innehåll.

Marbella FC återvänder till eliten

Det går bra för fotbollen i Marbella. Stadens lag, Marbella FC, säkrade i helgen uppflyttning till landets tredje bästa division – Primera RFEF. Det är denna division som även Málaga CF tillhör just nu. Marbella FC har haft två fantastiska… Du måste vara inloggad för att se detta innehåll.

1 000 nya andalusiska ”gröna” poliser

I januari presenterade Junta de Andalucía ett lagförslag om att skapa en andalusisk polisenhet med miljöpoliser för att bekräfta Juntans ”engagemang för samhället som är avgörande för bevarandet av kulturarvet samt skydd, övervakning och förvaltning av skogsmiljön och landskapet”. I… Du måste vara inloggad för att se detta innehåll.

Söndagsöppet i 12 kustkommuner

Från den 1 juni till och med 29 september får butiker i kommuner som regionalregeringen Junta de Andalucía definerar som ”områden med stor tillströmning av turister (ZGTA) ha öppet på söndagar och heldagar igen. ZGAT-områden bör även ligga nära hamnområden… Du måste vara inloggad för att se detta innehåll.

Costa del Sols diskreta skandinaviska byggkung

Han har byggt över 2 200 bostäder och är utan tvekan Costa del Sols skandinaviska byggkung. Ändå är det bara några få som känner till honom. Ole Sigurdsson har aldrig gjort mycket väsen av sig och det är först nu,… Du måste vara inloggad för att se detta innehåll.

Sommaren är här – och med den även kackerlackorna!

När dagarna blir varmare och luftfuktigheten ökar, som ju sker på Costa del Sol om sommaren, är det här på den Spanska solkusten vanligt att få besök av några särskilt obehagliga kryp, som ofta också kommer i stora mängder. Nej,… Du måste vara inloggad för att se detta innehåll.

Gambas, langostinos, camarones och carabineros

Skillnaden mellan gambas, langostinos, camarones och carabineros är inte alltid lätt att se. Vad är egentligen skillnaden på en räka och en räka? Alltså skillnaden mellan en gamba, langostino, camarón och carabinero, som är de vanligaste räkorna hos spanska fiskhandlare?… Du måste vara inloggad för att se detta innehåll.

Det firas trevligt jubileum hos Muebles Piramides Puerto

Flit, närhet och gott kaffe är tre saker som kännetecknar Muebles Piramides Puerto, nära Torre del Mar. Här handlar det nämligen inte om en vanlig möbelbutik. Samma sak gäller historien bakom denna skandinaviska möbelaffär, som i sommar fyller 25 år. Ofta är det IKEA, nya franchiseaffärer och moderna konceptbutiker som stjäl rubriker och blickfånget i […]

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.