Dela

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Alla Hjärtans Dag är på intågande och vi fokuserar på kärlek, eller rättare sagt kemin och neurologin bakom den. Här följer ett antal tips på att värma upp varandra inför Alla Hjärtans Dag den 14 februari.

Smek

North Carolina University har genomfört en studie som visar att trycket samt hastigheten av en smekning har stor betydelse för om hjärnan utsöndrar njutningsämnen. Helt konkret handlar det om att en fart på tre till tio centimeter per sekund är det mest optimala om det ska utsöndras dopamin och oxytocin, som även kallas ”kärlekshormoner”. Men hjärnan reagerar inte bara på passionerade smekningar. Några minuters smek efter älskog kan förbättra ett parförhållande oerhört mycket. Detta lilla romantiska ögonblick är speciellt viktigt i parförhållande vari det finns barn.
Säg vad du tycker om. Känslomässig intelligens är praktiskt på många sätt och vis i livet men mest av allt i älskogen. Studier visar att de personer som är bäst på att uttrycka sina känslor har flest orgasmer. Detta hänger ihop med personernas förmåga att uttrycka önskningar och begär – och därmed få det de ber om.

Vem ska leverera musiken till mysstunden?

Musikologen Daniel Müllensiefen har dissekerat de mest populära låtarna som vi tycker om att spela när det går hett till mellan lakanen. De har alla samma takt samt en stor dynamisk variation, hesa röster som kommer inifrån bröstet med lite vibration och en sparsam orkester. Vinnarna i klassen var filmmusiken till Dirty Dancing-filmen, ”Sexual Healing” med Barry White och Ravels ”Bolero”. Sistnämnda pågår i 17 minuter, den ideella tiden för älskog, och utvecklas i en jämn takt för att sluta i två melodier som återupprepas i en spiral. Omvänt ska man hålla öronen långt bort från Queens ”Bohemian Rapsody” om man ska förföra någon, då denna dömts till den absolut värsta låten för älskog.

Kvinnors skiftande lust

Inte i dag älskling. Menstruationscykeln har stor inverkan på vilka män som kvinnor finner attraktiva. Det är nämligen ingen slump vilka män som får kvinnor att kippa efter andan och när. När kvinnor har ägglossning föredrar kvinnohjärnan en man med maskulina ansiktsdrag, vilket associeras med hög testosteronnivå, då deras instinkt säger att dessa män har de bästa generna för att reproducera sig med. Under andra faser i cykeln är det tvärtom de mer feminina dragen som är attaktiva, då dessa associeras med en man som lätt går att involvera i barnets uppväxt. Kvinnors ägglossning påverkar också vilka kläder de lämnar klädesbutikerna med. Under de dagar som de har ägglossning är ofta den sensuella looken populär varför de mer vågade klädesplaggen alltså följer med hem från galgarna under denna period.
Kvinnor kan också främja den sexuella lusten – med yoga. Studier från Harvard University, genomförda med kvinnor i åldern 22 till 55 år, har visat att den sexuella lusten och stimulansen ökar av upprepade bestämda yogaövningar vilket i sista ledet också ökar antalet orgasmer. Och det är speciellt yogaställningarna ”kobran”, ”katten” och ”triangeln”, som skapar mirakel i sängen för kvinnor, om dessa övningar utförs regelbundet.

Med dessa tips önskar vi våra läsare en glad Alla Hjärtans Dag!

 
Av Louise Mercedes Frank

Dela

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Kanske gillar du även

Sök på En Sueco