AHN Golf / Golf i Solen Maj 2019

AHN Golf / Golf i Solen Maj 2019

AHN Golf

22 mars – Golfhäftet Trophy – Greensome

Parador

En strålande dag med mängder av skrikande papegojor och konstant oljud från lyftande flygplan, ett varannan minut, spelade vi Golfhäftet Trophy i AHN:s regi på Parador.
Som vanligt var det ett mycket trevligt arrangemang under ledning av Kristina och Eckhardt Metzner. Stort tack!
Vinnare blev Ulla och Kenneth Lundqvist på 36 poäng.
2:a Anna-Lena och Ove Erlandsson på samma poäng, 3:a Yvonne Tilly Karlsson och Anders Hansson, 4:a Eva-Lena och Bertil Andersson och 5:a Margareta och Uno Andersson.

1 april – AHN CUP

Los Olivos
Finalspelet i AHN Cup avslutades på Los Olivos i härligt vårväder. AHN Cup har spelats vid sex tillfällen under hösten 2018 till våren 2019.
Segrare i AHN Cup den 1 april: Uno Andersson, Leo Kerkenberg och Margareta Andersson i klasserna A, B respektive dam.
Alla dagens pristagare, närmast-hål-vinnare samt segrare i AHN Cup.

Detta händer i sommar

Här är avtalet om Sommarerbjudandet på Alhaurín Golf klart. AHN:s ordförande skakar hand med direktören på Alhaurín.
Sommarerbjudande
Alhaurín Golf:
Genom att presentera AHN voucher och giltigt medlemskort erhålls
Greenfee, Buggy och Middag (ink dryck) för 45 euro, under perioden maj-september.

I Sverige

Traditionsenligt spelar vi, som är i Sverige, en Eclectic-tävling sponsrad av Coeli Welth Management på Ombergs Golf Resort, med övernattning den 26-27 juni.
Anmälan går att göra på https://www.ahngolf.net/bokning-listor
Se mera information på hemsidan: www.ahn-fuengirola.net
 
AHN medlemsservice – jour under sommarmånaderna
Kontaktpersoner vad gäller medlemsservice, såsom medlemsregistrering och köp av golfvouchers:
– Svenska/nordiska alt. spanska: Michael Emdenborg: tel 635 198 544, europeancommission10@gmail.com
– Finska/suomalainen: Sari Harilainen +358 41 5070070, sari.harilainen@kolumbus.fi
 
 

Golf i Solen

1 000 golftävlingar med Golf i Solen

Måndagen den 1 april var en stor dag för Golf i Solen. Då spelade vi den ettusende golftävlingen i ”Solens” historia. Ett fantastiskt rekord.
Det kändes extra kul att dagen inföll en måndag så att tävlingen genomfördes på Santana GC, som vi medlemmar i Golf i Solen kallar för vår hemmaklubb.
Sponsor för tävlingen var UNIOPTICA och tävlingsform Bästboll. Rita och Erlend Wiik presterade en rond med 43 poäng som räckte väl för att ta hem förstaplatsen.
Finalen på UNIOPTICAS bästboll 2018 – 2019 vanns av A-klassen Martine och Rolf Bergström och B-klassen Rigmor och Jan Bardoff. Stort grattis till alla vinnarna.
På kvällen firade vi med en underbar middag på restaurang Las Farolas i Fuengirola med hög stämning som var värdig en ”Tusenjubilar”.
Under dagens Bästboll fick Kåre Engebretsen problem med regeltolkning om vad nya reglerna säger om flyttbart föremål i bunker.
Djurvän som han är valde Kåre att lyfta sköldpaddan till en för paddan bättre miljö och Kåre kunde lugnt slå ett perfekt bunkerslag 1 meter från flaggan.
Som markör tyckte jag att Kåre gjorde rätt.

Månadens profil

En av Golf i Solens starka profiler är Joakim ”Jocke” Lagerkvist. Känd för oss alla som en positiv resurs, både som tävlingsledare och spelare.
Jocke började spela golf när han var 14 år, 1981 på Roslagens GK. Yrkesmässigt som greenkeeper har Jocke arbetat på fyra golfklubbar.
Start på Lisinge GK utanför Rimbo i Uppland. Därefter Mjölby GK för att under elva år lyfta Torreby GK i sköna Bohuslän till en härlig golfbana med hög kvalitet. Torreby kommer alltid att ligga Jocke varmt om hjärtat.
Sjöbo GK mitt i Skåne fick nöjet att ta lärdom av Jockes kunskaper några år. Men nu är han tillbaka på ”mammas gata”, eller ”gamla jaktmarker” som Jocke själv säger, till Roslagen och Roslagens GK.
Under ungdomsåren spelade Jocke på stabila 3 i hcp men har nu hcp 8 när han spelar på ”Vin touren” på Costa del Sol.
De senaste 20 vinterperioderna har han besökt Spanien och erkänner att det finns brister i spanska språkkunskaper trots många spanska vänner.
Förutom sitt stora intresse för golf finns ett varmt hjärta även för travsport och tack vara internet har han full koll på vad som händer i trav-Sverige trots sin vistelse i Spanien.
Vi önskar Jocke stort lycka till med sitt nya uppdrag på Roslagens GK och om du har vägarna förbi, tveka inte och ta kontakt med honom. Det gilla han.

Månadsmästare mars månad

Eva Schöllin 26 pp poäng
Erlend Wiik 27 pp poäng
Båda kunde defilera i mål då respektive tvåor inte deltog.

Sommarmöte på Nynäshamns GK, Körunda

En fin tradition inom Golf i Solen är våra träffar i Norge eller Sverige under sommarperioden. I år är det dags att träffas i Nynäshamn med spel på Nynäshamns GK, Körunda, Ösmo.
Vi träffas, har trevligt, spelar golf och njuter av den fantastiska miljön 11 – 12/8. Vi vet att våra värdar Ellinor Fredsborn och Per Snäll, som också är tävlingsledare i Spanien, kommer att ta väl hand om oss och göra sitt bästa för att arrangemanget blir en tiopoängare.
Gå in på hemsidan och anmäl dig.

Eagle

Grattis till Ulf Ekström som gjorde Eagle på Paradors tuffa tolfte hål, som mäter 482 meter. Tre väl riktade och avvägda slag gjorde bedriften till verklighet. Skickligt gjort, eller hur!

Golf i Solens fina pikétröja

Nu kan du köpa den Golf i Solen profilerad pikétröjan hos Sunshine Golf i La Cala de Mijas. Härlig fin kvalité.
Nu ser vi fram emot många nya härliga golfrundor på Solkustens fina banor. Under sommaren är vi färre på kusten och njuter av den svenska, norska, danska, och finska sommaren.
Till hösten ses vi igen och kommer fullt laddade efter sommarens golfrundor på hemmaplan. I november ska vi resa till Novo Sancti Petri den 13-14/11. Kolla hemsidan för mer information.
Det är vi som tagit hand om er i nästan alla 1 000 golftävlingar. Eva, Tommy, Lena, Juul, Monica, Per och Ulf. Några har kommit några har gått, men stommen har bestått.
 
Njut och må bra!
Vid pennan
Peter

Kommande golftävlingar

Datum dag tee time Bana Antal Typ
2019-04-29 mån 14.00 Santana 3 spelformer  40 lagtävling
      6 bästboll, 6 greensome, 6 Pb    
2019-05-01 ons 11.04 Parador 32 Pb
2019-05-03 fre 12.24 Lauro 24 Pb
2019-05-05 Sön 14.30 MijasLO 20 Pb
2019-05-06 mån 14.30 Santana 36 Pb
2019-05-10 fre 10.32 Parador 20 Pb
2019-05-13 mån 14.30 Santana 32  
           
2019-08-11 sön   Sommarträff, Körunda GK Sverige  
2019-08-12 mån   Sommarträff, Körunda GK Sverige  
 

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.