En Sueco rekommenderar: 10 nya ansikten i La Liga

En Sueco rekommenderar: 10 nya ansikten i La Liga

 
Trots att Spanien fortfarande badar i sol och att semestern fortfarande pågår för de flesta tog de 20 La Liga-klubbarna hål på den 89:e versionen av det spanska mästerskapet under helgen. Flera spelare har lämnat ligan, en stor handfull spelare har bytt från en spansk klubb mot en annan och en tredje grupp har landat i Spanien – nämligen de nya. En Sueco presenterar här Topp 10 över dem som vi ser fram emot att följa:

1) Eden Hazard till Real Madrid från Chelsea för 100 miljoner euro

La Liga har här under sommaren blivit berikad med en av världens bästa fotbollsspelare. Han har fått kungaklubbens berömda 7:a och efter att Zidane äntligen fått sin önskan igenom, en dyr leksak, får tiden utvisa huruvida den duktiga dribblaren kan infria förväntningarna i Real Madrid. Hans tekniska färdigheter passar perfekt i laget och så förväntar vi oss att han får en elegant relation redan från start till medspelare som Benzema, Isco och Marcelo.
 

2) João Felix till Atlético Madrid från Benfica för 126 miljoner euro

Portugisen som inte ens har ett kalenderår som professionell fotbollsspelare på sitt CV, men de bekymrade minerna försvann snabbt efter att han sparkade in snygga mål i vänskapsmatcherna mot både Real Madrid och Juventus. Men minnet och tålamodet inom toppfotboll är kort och den unga anfallaren måste ta med formen från uppstartsäsongen in i den riktiga säsongen om han ska bli framgångsrik och en lönsam investering. De snabba fötterna och besluten, samt näsan för mål, ser riktigt lovande ut.
 

3) Frenkie De Jong till FC Barcelona från Ajax för 75 miljoner euro

Många Barcelonafans har länge klagat över att laget inte spelat efter de holländska idealen och filosofierna som Johan Cruyff införde i klubben. Ungdomsakademin levererade spelare som Puyol, Messi, Iniesta, Xavi, Busquet och Pique, som visade hur det snygga spelet spelades på planen. Det har dock inte setts mer av det från akademins sida under några år och nu har man hämtat en talang från den holländska skolan, närmare bestämt från Ajax. Den unga holländska mittfältsdirigenten har visat en lovande start och om han kan fortsätta att dirigera runt med mer erfarna spelare kommer klubbens fans snart att lovprisa honom. Hans vågade men smarta spel väcker redan glädje i Barcelona, men det behöver också leda laget framåt!
 

4) Martin Ødegaard till Real Sociedad från Real Madrid (lån)

Den unga norrmannen prydde framsidorna på fotbollsvärldens tidningar när han i januari 2015 (endast 16 år gammal) skrev under ett kontrakt med självaste Real Madrid. Sedan dess har han primärt varit i Real Madrids filiallag och därefter haft två låneperioder i holländsk fotboll. Men nu är han tillbaka, så nu kan både fans och skeptiker hålla ögonen på honom i La Liga. Han har utvecklats en hel del i sitt spel under de senaste två och ett halvt åren som han var i Holland, men det är den kommande säsongen i Real Sociedad som kommer visa huruvida hans framtid kommer att vara i Real Madrid eller inte. Ødegaard har redan spelat inte färre än 18 gånger för det norska landslaget. Tekniken och känslan för spelet samt medspelarna grundar för stora förväntningar.
 

5) Nabil Fekir till Real Betis från Lyon för 20 miljoner euro

För ett år sedan var de nykorade Champions League-vinnarna från Liverpool ute efter teknikern som just hade vunnit VM med det franska landslaget. Trots det har Real Betis nu fått hans underskrift denna sommar. Toppnivån är champagnefotboll på den översta europeiska hyllan men det ses även humörspelartendensen och svaga knän, som kan fälla krokben för Fekirs framtida framgångar. Ligan och hållet är dock en perfekt ram för honom.
 
top10spillere
 

6) Kieran Trippier till Atletico Madrid från Tottenham för 22 miljoner euro

Den engelska högerbacken är en av sommarens mest atypiska transfers. Dels var hans kurs högre förra sommaren än nuvarande år och så är han engelsman. Det är inte någonting vardagligt hos La Liga. Faktiskt är han den elfte engelsmannen som spelar i La Liga under det 21-århundradet. Som en jämförelse kan det sägas att 21 spanska spelare är inskrivna i Premier League bara denna säsong! Håll ögonen öppna för Trippiers inlägg och dödsbollar, detta är just det som han utmärkte sig med under förra sommarens slutspel i VM.
 

7) Alexander Isak till Real Sociedad från Dortmund för 6,5 miljoner euro

Förväntningarna på den unga svensken (bara 19 år). Talangfabriken Borussia Dortmund lånade ut honom till holländska Willem II, där det blev 13 mål i 16 matcher under våren. Han har redan spelat fyra matcher för det svenska landslaget och gjort ett mål. Den låga anfallaren avslutar bra med bägge benen och kan både dribbla samt hitta sina spelkamrater i svåra situationer. Uppmärksamma hans fysik.
 

8) Yangel Herrera till Granada från Manchester City (lån) 

21-åriga Herrera har ännu inte fått sitt genombrott i Manchester City varför Granada nu tar sig an spelarens tredje hyresperiod under två och ett halvt år. Det kan därför verka motsägande att ha höga förväntningar på venezuelanen men han har trots allt spelat 17 gånger för sitt landslag och hemma på den sydamerikanska kontinenten tvivlar man inte: ”Han har kommit till La Liga för att göra sitt namn känt!” Egenskaper som löpning, energi och fysik ska göra Herrera till en överraskning i La Liga.
 

9) Óliver Torres till Sevilla från FC Porto för 12 miljoner euro

Den spanska mittfältaren kommer från Atletico Madrid ungdomsakademi och har spelat i La Liga tidigare, om än sporadiskt. Trots detta ska han vara med på denna lista. Han fick nämligen sitt längtade genombrott under Julen Lopetegui (tidigare för Real Madrid och det spanska landslaget) i den portugisiska ligan. Nu är duon alltså förenad igen i Sevilla, en duo som gjorde Oliver Torres till en klar framgång och profil i FC Porto. Torres är en elegant och intelligent mittfältare som behärskar både dribblingar samt korta och långa passningar.
 

10) Luka Jovic till Real Madrid från Eintracht Frankfurt för 60 miljoner euro

Den serbiska anfallaren kommer från en sensationell säsong i Eintracht Frankfurt. 27 mål och sju upplägg bidrog till att säkra den tyska klubben i europeisk fotboll. Därefter jagades Jovic av hela Europa och till slut blev Real Madrid den lyckliga vinnaren av den iskalla serbiska anfallaren som sparkar på allt som rör sig. Han avslutar bra med bägge benen och huvudet liksom att han utnyttjar fysiken och akrobatiken till att komma först till det mesta.

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.