Blodbrist råder på Costa del Sol

Blodbrist råder på Costa del Sol

Återigen råder det blodbrist på Málagaprovinsens sjukhus. Därför uppmanas nu Costa del Sols blodgivare att uppsöka sina vanliga blodcentraler för att donera blod. Nya blodgivare är naturligtvis också välkomna. För att donera blod krävs endast att man ska ha fyllt 18 år samt väga minst 50 kg. Det är första gången i år som det råder blodbrist på sjukhusen, där det strävas efter att alltid ha en blodreserv på 1 500 påsar blod – speciellt under perioden kring jul och nyår, som dessvärre allt som oftast kännetecknas av många trafikolyckor. Blodbanken har behov av 250 påsar blod varje dag för att upprätthålla reserven, men under de senaste månaderna har mängderna tyvärr inte nått upp till den önskade kvantiteten.

Blodbankens blodbuss kommer nu återigen att ses ute på gatorna och torg, och flera lokala blodcentraler utökar sina öppettider för att underlätta tillgängligheten för att donera blod. 

På www.donantesmalaga.org kan du hitta din lokala blodcentral samt se när blodbussen kommer till din stad.

(Källa: Dagstidningen MálagaHoy)

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.