Ett ögonblick, vad säger panelen? (Januari 2021)

Ett ögonblick, vad säger panelen? (Januari 2021)

Frågor

1)    Vi har nu trätt in i ett nytt år vilket för många lockar till nya vanor. Har du någon ”dålig vana” som du i år vill lämna bakom dig och någonting nytt som du önskar implementera som ny vana i din vardag?

2)    Hur känner du kring coronasituationen just nu?

3)    Vad ser du fram emot 2021?


Namn: Monica Silverstrand

Bor:     Marbella

Gör:    Sjunger, översätter och säljer bostäder

1) Bättre matvanor och mindre vin, haha. Jag har liksom de flesta andra lagt på mig några coronakilon som ska bort i vinter.

Jag slutade röka för 5-6 år sedan och sedan dess är det svårare med vikten. Plus klimakteriet med alla hormonförändringar. Så jag släpar på 10 kg mer nu än när jag flyttade hit och det måste förändras. Knän, blodtryck och hela jag mår bättre om jag väger mindre. Basta!

2) Uttråkad! Inga fastighetsköpare kommer från Sverige och sångjobben är också få. Vi fick ställa in två av tre ”dinner shows” på restaurangen Garum på grund av restriktionerna. Himla trist. Tack och lov har jag lite översättningar då och då. Annars blir det mest tv och pussel.

Jag ser fram emot att vaccinet kommer så det kan bli ordning i världen igen. Jag är ingen konspirationsteoretiker så jag tror på forskningen och framtiden.

3. Vaccinet, att få träffa familjen och få resa till Indien igen. Och att alla jag bryr mig om överlever, både mentalt, fysiskt och ekonomiskt. Det är långt ifrån självklart och några i släkten har inte klarat sig.

Ett bättre år än 2020, helt enkelt.

Namn: Marie-Anne Taygan

Bor:     Fuengirola

Gör:    Arbetar hos Pro-Nordix

1) Jag är lite lat och tar gärna taxi till arbetet, vilket jag ska försöka sluta med. Jag ska gå upp lite tidigare och promenera i stället, eftersom det inte är så långt bort. Mer promenader 2021 är sundare för kroppen också. Jag funderar också på att investera i en cykel, och det blir i så fall en elcykel eftersom jag har ganska dåliga lungor och det är uppförsbacke en lång bit. Så med andra ord siktar jag in mig på ett hälsosammare 2021. Vi har flyttat och har nu tillgång till swimmingpool, så det blir också mer simning där i stället för havet, som jag hade tillgång till tidigare.

2) Coronasituationen har verkligen dragit ut på tiden och det är inte avslutat ännu. Det kommer troligen att fortsätta med en del restriktioner in på det nya året, vilket jag tycker börjar bli ganska jobbigt. Jag följer fortfarande reglerna med mask och noggrann handtvätt. Masken är lite problematisk när man som jag använder glasögon; det immar igen hela tiden och då ser jag inget, vilket inte är så kul. Vi får fortsätta att följa informationen från regeringen om vad som gäller i varje provins och hoppas på att vi går mot bättre tider helt enkelt. Det är även väldigt svårt för barnen som går i skolan, och alla äldre och handikappade för det är svårt att få läkarkontakt också – det är lång väntetid överallt på grund av coronan. Företag i Spanien som arbetar mot Sverige och Danmark har också blivit drabbade och många företag har blivit tvungna att stänga ner vissa avdelningar.

3) Jag hoppas att vi kan resa i år och att våra nära och kära kan komma till oss. Jag hoppas också att viruset försvinner helt under året och att vi har lärt oss en hel del, t ex behandlar varandra bättre och försöker att hjälpa varandra mer än vad vi har gjort tidigare. Detta visade sig ju under 2020 när flera affärer körde hem varor till äldre, vilket verkligen var en positiv handling.

Jag hoppas att vi tar med oss allt som vi lärt oss 2020 till 2021 och blir bättre människor med respekt för varandra. Jag hoppas också att ekonomin i Spanien blir bättre och att inte så många företag går i konkurs. Restaurangbranschen är väldigt drabbad så jag hoppas att så många som möjligt har överlevt. Jag hoppas också att det företag som jag själv arbetar för kan ha kvar sin svenska avdelning. 

Det är många förväntningar på 2021 eftersom allt är så osäkert just nu. 

Jag önskar alla ett Gott Nytt År med stora, positiva förväntningar på 2021.

Namn: Tony Söderberg

Bor: Skövde

Gör: Kundservicechef på Mio 

1) Har inget jag känner behöver förändras. Nyårslöften har aldrig lockat mig.

2) Det som ett kort tag kändes vara på väg åt rätt håll känns dessvärre vara på väg åt hela andra hållet nu igen. Jag bor ju i Sverige, och siffrorna här är häpnadsväckande och det känns ganska långt till någon form av normalitet igen.

3) I det läge vi alla befinner oss i går det inte önska mycket annat än att vi på något vis kan återgå till ett vanligt liv igen under 2021.

Namn: Brith Bogårdh 

Bor:     Kungsör och Fuengirola

Gör:    Lärare

1) Under hösten och vintern i Sverige med alltför lite sociala och inspirerande kontakter har jag tröstat mig med ”alla dagar i veckan godis”. Tur ändå att tandläkaren konstaterade att mina tänder var välskötta och hela. En ny mycket bättre vana blir att återgå till vad jag alltid sa till mina barn när de tiggde om godis i affären: VÄNTA TILLS FREDAG!!

2) I skrivande stund är situationen värre än någonsin i Sverige. Samtidigt har smittan bromsat upp rejält i Spanien. Mycket tack vare restriktioner som efterföljs bättre där. Vi har ju inte samma hårda restriktioner med påföljd i Sverige. Visst har det drabbat oss som älskar Spanien och som nu inte tillåts komma dit som vanligt. Men det gäller att stå ut, vänta på vaccinet och att hoppas på att Spanien snart vågar öppna upp för oss igen.

3) Jag hoppas på och vill tro att vi alla tar vårt ansvar, vaccinerar oss och fortsätter följa alla råd. Då ”kanske” vi kan börja njuta av ett normalt år 2021. Vårt 13:e barnbarn väntas komma i februari och det skulle vara fantastiskt om jag fick krama den lille och hans familj, och önska honom och alla andra barn en ljus framtid.

Av Sara Laine

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.