EVENEMANGSDETALJER

februari 3, 2023
– november 30, 2022

BOKNING OCH INFORMATION

The Arts Society Nerja

The Arts Society Nerja
  • Har nöjet att bjuda in till två föreläsningar. Föreläsningarna, som är på engelska, hålls på Centro Cultural, C/Granada, Nerja, och är även tillgängliga via zoom. Gäster är välkomna, 10 euro. Mer info på: www.theartssocietynerja.com.
    • 15 november kl. 18.00 en föreläsning om den holländska konstnären Hieronymus Bosch, "Hieronymus Bosch or El Bosco: a Netherlandish artist in Philip II's Spain". Bosch skapade målningar av såväl himmel som helvete. Hans verk har karaktäriserats som visionära och var mycket uppskattade i Spanien. Därför finns många av hans verk på El Prado och på El Escorial i Madrid. Föreläsare är Sophie Oosterwijk, född i Nederländerna och undervisar på universitetet i Cambridge.
    • 22 november kl. 18.00 en föreläsning om scenografi, "Creating an Imaginary World - Theatre Design from Temple to Playhouse". Scenografi är en av de mest varierande och kreativa konstformerna. I föreläsningen uppmärksammas skådespelarnas och publikens interaktion och hur detta har påverkat scenografin genom tiderna; alltifrån de grekiska tragedierna, över den italienska Commedia dell'arte-traditionen till Shakespeare. Föreläsaren Bertie Pearce har redan tidigare framträtt i Nerja och hans föreläsningar har getts toppbetyg av våra medlemmar. Han har studerat vid franska Ecole Internationale du Theatre och är även medlem av The Inner Magic Circle.

För mer information se: www.theartssocietynerja.com.

Sök på En Sueco