¿Qué Pasa? - Spanien

Det röda tomatkriget

Tomatfesten Tomatina i Buñol (Valencia) är lika mycket krig som det är fest, och det är nog världens mest färggranna kombination av bägge sakerna.
Drygt 40 000 (majoriteten vuxna!) människor krigar med tomater – i år har man beställt 125 ton – och tomaterna kastas utan nåd på allt och alla. Så det är onekligen en mycket röd syn och upplevelse.
Tomatina firas i år den 29 augusti. Striden börjar kl. 11.00 och pågår i ca en timme.
Se mer på: www.tomatina.es.
 

Feria: Sommarens höjdpunkt i Málaga

Det dansas sevillana på gatorna. Flamencomusiken hörs överallt. Ryttare och hästvagnar ersätter den vanliga trafiken. Alla malagueños är fint uppklädda. I centrum finns det tält där man kan släcka törsten med ett glas vin eller fino samt mätta hungern med några skivor ost och skinka eller ett par andra tapas. Det är naturligtvis dags för Málagas festvecka, Feria de Málaga, och detta är en av landets största och färggladaste ferior. Kvällstid hålls festen på feriaplatsen utanför stadens centrum, där det också är tivoli och spelas en mängd konserter.
Stadsfesten börjar den 11 augusti och pågår fram till och med den 19 augusti. Faktiskt så skjuts den igång strax efter midnatt den 10 augusti, varefter det är fyrverkerier över staden och konsert på stranden La Malagueta.
Det förväntas över fem miljoner besökare i staden dessa dagar vilket innebär att det är svårt att ta sig in till stan med egen bil och näst intill omöjligt att hitta parkeringsplats. Därför rekommenderas det att man använder sig av kommunala transportmedel: från de norra och ostliga delarna av provinsen rekommenderas att man väljer buss och från Fuengirola, Benalmádena och Torremolinos rekommenderas att man väljer tåg.
Läs mer på: www.feriamalaga.es.

Vikingarna intar Galicien

Våra nordiska förfäder kom till Spanien flera gånger, bland annat till Andalusien i söder och till Galicien i norr. Och just i den galiciska staden Catoria, i Pontevedraprovinsen, markerar man minnet av vikingarnas besök med Romería Vikinga, som är Galiciens äldsta festivitas. Det går till så att båtar, dekorerade som vikingaskepp, seglar upp längs floden Arousa och så är det stora stridigheter mellan vikingar och galler under festlig tumult.
Romería Vikinga firas den 5 augusti.

Läs mer

Qué pasa - Costa del Sol

Alhaurín de la Torre

6 - 27 juli
Jazzfestivalen Portón del Jazz, som firas på Finca El Portón, bjuder på konserter med flera spännande musiker. Se mer på: www.portondeljazz.es.

Almuñécar

17 – 22 juli
Jazzfestivalen Jazz en la Costa firas. Det är konserter med flera spanska och internationella namn. Se mer på: www.jazzgranada.es.
 

Benalmádena

6 juli kl. 22.00
Festival de Rock Andaluz är namnet på en rockfestival som hålls på Auditorio Municipal. Mer info och biljetter från 29,70 euro på: www.elcorteingles.es/entradas.
 

Casares

8 - 10 juli
Medeltidsmarknad med konsthantverk, mat och underhållning som från svunna tider, i centrum av staden.

Läs mer

Helgdagar

16 juli: Lokal helgdag i Benalmádena, Estepona, Fuengirola, Manilva, Rincón de la Victoria, Sayalonga och Torremolinos.
23 juli: Lokal helgdag i Cómpeta och Moclinejo.
25 juli: Lokal helgdag i Mijas.
26 juli: Lokal helgdag i Vélez-Málaga.
6 augusti: Lokal helgdag i Casares och Torrox.
15 augusti: National helgdag, Asunción de la Virgen (jungfru Marias himmelfärdsdag).
16 augusti: Lokal helgdag i Cómpeta och Tolox.
17 augusti: Lokal helgdag i Antequera och Benahavís.
20 augusti: Lokal helgdag i Málaga.
24 augusti: Lokal helgdag i Frigiliana.
30 augusti: Lokal helgdag i Ronda.

Marknadsdagar

Måndag

Marbella: Recinto Ferial (feriaplatsen)
Málaga: Barriada de La Luz och Barriada de las Campanillas
Torrox: Costa och Pueblo

Tisdag

Nerja: Mellam Urbanizacion Flamingo och Almijara II
Málaga: Puerto de la Torre
Fuengirola: Recinto Ferial (feriaplatsen)
 

Norrbom Marketing

Kontakta oss

Läsarservice

sektioner

Norrbom Marketing

Centro Idea
Ctra. de Mijas km. 3.6
29650 Mijas-Málaga
Tel. 95 258 15 53
norrbom@norrbom.com