¿Qué Pasa? - Spanien

Biljetter släpps till nästa års Formel 1 i Katalonien

Det spanska grand prix racet i Formel 1 körs den 13 maj i Montmeló, i norra Katalonien. Banan, som heter Circuit de Barcelona-Catalunya, öppnades 1991 och har plats för 140 000 åskådare. Biljetterna kostar från 99 euro och kan köpas på: www.elcorteingles.es/entradas.
 

30-års jubileum med utställningen “ArtFest” för The Arts Society Costa del Sol.

The Arts Society (tidigare NADFAS) i England firar 50-årsjubileum 2018 och The Arts Society Costa del Sol firar 30-årsjubileum. Den första avdelningen av sitt slag i Spanien.
”ArtFest” är en tävling initierad av vår moderförening i England med anledning av jubileet och alla avdelningar i världen deltar. Tio av våra konstnärer/medlemmar har producerat ett antal konstverk var. Efter omröstning bland våra medlemmar kommer vinnarna att visas vid en stor utställning i England.
Här på Costa del Sol kan samtliga 50 konstverk från vår avdelning ses på Atlantis PMR, Centro Comercial Los Olivos, Sitio de Calahonda, tiden för utställningen är den 2 februari – 30 mars. Besökare är välkomna att se konstverken, som består av akrylmålningar, oljor, akvarell, fotografier, textila arbeten, sidenmåleri och silver. Kontakta Teresa, tel. 952 933 870 eller maila: Teresa@atlantispmr.com för ett besök.
Mer information: www.theartssociety-costadelsol.org
 

Fallas, Josef och eldning av dockor

Valenciaregionen firar den magiska festivalen Fallas den 15-19 mars.
I de trakterna kallar man även den traditionella festligheten för Festes de Sant Josep, då man alltså firar Josef, som är snickarnas skyddshelgon.
Firandet av fallas har ägt rum sedan någon gång under medeltiden och namnet kommer från de facklor som var placerade på toppen av vakttornen, varifrån man spanade efter pirater och andra fientligt inställda som kunde tänkas närma sig Valencia.
I centrum för festivalen är de stora dockorna, de så kallade ninots, som är gjorda av papier-maché. Många av dem är flera våningar höga och vanligt är att de föreställer kända personer, politiker eller legender i satiriska utformningar. Festligheterna kulminerar när dockorna bränns.
Fallas firas även i flera andra städer i den östra regionen och utöver själva Valencia firas den bland annat i Alicante, Alzira och Dénia.

Läs mer

Qué pasa - Costa del Sol

Álora

4. mars
Det springs halvmaraton i och runt staden. Se mer på: www.atletismoalora.es
 

Benalmádena

Till och med 10. juni
Statyn av flickan från Benalmádena fyller 50 år. Detta markeras med en utställning av konstnären Jaime Pimentels verk, i Centro de Expocisiones på Benalmádena Costa.
23. mars kl. 20.30
Poesi och jazz under stjärnorna, heter ett evenemang som hålls på Castillo Bil-Bil.
 

Casabermeja

25. mars
Spendera en dag ute på landet mellan getter och ostar i den fina byn. Tillsammans med en herde får lära sig valla Málaga-getter och likaså lära sig tillverkning av olika ostar. Se mer på: www.casabermeja.es
 

Frigiliana

Till och med 10. mars
En ny gemensam utställning på Galeria Krabbe. Se mer på: www.galeriakrabbe.com
 

Helgdagar

17. mars: Lokal helgdag i Villanueva de la Concepción.
19. mars: Lokal helgdag i Almuñécar.
29. mars: Skärtorsdagen.
30. mars: Långfredagen.
18. april: Lokal helgdag i Sevilla.

Marknadsdagar

Måndag

Marbella: Recinto Ferial (feriaplatsen)
Málaga: Barriada de La Luz och Barriada de las Campanillas
Torrox: Costa och Pueblo

Tisdag

Nerja: Mellam Urbanizacion Flamingo och Almijara II
Málaga: Puerto de la Torre
Fuengirola: Recinto Ferial (feriaplatsen)
 

Norrbom Marketing

Kontakta oss

Läsarservice

sektioner

Norrbom Marketing

Centro Idea
Ctra. de Mijas km. 3.6
29650 Mijas-Málaga
Tel. 95 258 15 53
norrbom@norrbom.com