Spaniens golfstjärna visar klorna i jakten på golfsportens suveräne stjärna

Spaniens golfstjärna visar klorna i jakten på golfsportens suveräne stjärna

alt

I djurriket är lejonet kung, inom golfsporten är det tigern som regerar. Den amerikanske världsstjärnan Tiger Woods sitter säker på tronen, varifrån han hållit konkurrenterna på säkert avstånd i många år. Den spelare som är närmast Tiger Woods orörliga status är Sergio García. I slutet av 2008 intog spanjoren för första gången i sin karriär andraplatsen på världsrankinglistan. Även om det fortfarande är oändligt långt kvar till amerikanen på förstaplatsen, har spanjoren, i sin orange- och vitrandiga tröja demonstrerat att Tigern inte är den ende som kan visa klorna.
Det är långt ifrån första gången som Sergio García tar upp kampen mot Tiger Woods. Rivaliteten med golfsportens stjärna började då Sergio García som 19-åring blev professionell golfspelare 1999. Kort därefter blev han känd för sin duell med Tiger Woods i PGA Championship, där spanjoren slutade tvåa. I denna turnering gjorde även Sergio García årets slag, då han från skogen skickade golfbollen förbi ett träd och direkt in på green.

Liten pojke, stor talang
Sergio García har fått smeknamnet El Niño, som han delar med fotbollsspelaren Fernando Torres. Men då den tidigare Atlético Madrid-spelaren och nuvarande Liverpool-stjärnan fått smeknamnet på grund av sitt pojkaktiga utseende, fick Sergio García smeknamnet eftersom det mycket tidigt stod klart att han var en stor talang. Han var bara tre år då han för första gången slog till en golfboll och från den dagen har hans föräldrar hållit ögonen på hans utveckling som golfspelare. Redan då han var 12 år, tvivlade ingen på att han var på väg mot en karriär som proffsspelare och som 16-åring klarade han för första gången cuttet till en officiell turnering på Europa Touren.

Saknar det sista
Till Sergio Garcías meriter hör bland annat fyra lagsegrar i den prestigefyllda Ryder Cup-turneringen, där spanjoren har en imponerande statistik med 14 segrar, fyra oavgjorda och fem förluster.
Han har dock fortfarande kvar att vinna Major som är en av de fyra stora, årliga turneringarna. Tre gånger har han blivit tvåa och 14 gånger slutat bland de 10 bästa. Närmast segern var han i British Open i juli 2007, där han låg i spetsen, från början till slut, men missade den avgörande putten och slutade med att förlora i omspelet mot irländaren Padraig Harrington.
Just putten är spanjorens enda svaghet, om man nu kan tala om svagheter hos en spelare som ligger tvåa på världsrankinglistan. Han anses vara utomordentlig i spelet från tee till green, men saknar ofta det allra sista, då bollen skall puttas i hål. Inte minst i stora turneringar där konkurrensen och pressen är störst.
I maj 2008 vann han The Players Championship, som kallas ”den femte största”, eftersom det är den mest prestigefyllda och bäst betalda turneringen efter de fyra stora major-turneringarna.
Så trots att ännu ingen snuddat vid Tigerns status och rang inom golfvärlden, har El Niño visat att även han kan ryta ifrån.


Sergio García
Ålder: 29 år
Född:
9 januari 1980 i Castellón
Nationalitet: spansk
Höjd: 1,78 m
Vikt: 72 kilo
Smeknamn: El Niño
Placering på världsrankinglistan: 2
Proffs sedan: 1999
Inkomst 2008: 5 miljoner USD
Total inkomst: 25 miljoner USD
7 segrar på US PGA Tour
7 segrar på European PGA Tour
Har vunnit Ryder Cup 4 gånger (1999, 2002, 2004, 2006)

Av Michael Jepsen

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.