Golfkusten – Costa del Sol

alt

Seger för svenskan Anna Nordqvist i LPGA-mästerskapen och likaså Johanna Westerberg i damernas Europatourtävling i Portugal. Våra svenska golfdamer är helt fantastiska, men man slutar aldrig att undra över hur det kommer sig att ett land som bara har 9 miljoner innevånare har 500.000 golfare.
Vad krävs då för att bli en vinnare? Jo, en ofantlig uppoffring av privatliv och socialt umgänge. Det krävs träning 6 dagar i veckan under perioden som inte är tävling. Under tävlingsperioden blir det i och för sig träning, men inte grundträning utan finputsning av vad som inte fungerat under rundan. Grundträningen läggs under våren och det med sina tränare som numera är med på heltid. Henri Reis har hand om vårt nya stjärnskott Anna Nordqvist nu när han slutat med Annika Sörenstam. Vad skall man då träna på under tävlingssäsongen? Jag tycker du skall koncentrera dig på närspelet, håll i gång puttningen, chipningen och pitcharna. Ta 10 bollar, ställ dig på 30 meters avstånd och försök få i alla bollarna på 3 slag. Det kan bli pitch, chip och en putt eller pitch och två putt. Det spelar ingen roll bara du får i den på 3 slag. Ta sedan och chippa lite. Ställ dig 3 meter utanför green och använd 5,6,7,8,9 och försök lägga bollen så nära att du kan sänka putten. Alltså jobba på att få i bollen på 2 slag. Avsluta sedan träningen med att slå meter puttar, sänk dem hela tiden. Gör en timmes pass så du kan behålla koncentrationen hela träningspasset. Vad du kan göra för att få din högerhjärna aktiv är att ha ett par hörlurar på när du tränar, med din favorit musik. Lycka till i sommar och glöm inte att le när du spelar. Det är ju bara ett spel, på din nivå!

Av Dan Olsson PGA-S

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.