Costa Biz Januari 2012

Frisörsalong Petro erbjuder en komplett frisörupplevelse

Inte långt ifrån feriaplatsen i Fuengirola ligger den trendiga frisörsalongen Petro. Sedan 1998 har salongen erbjudit klippning, färgning, styling och skönhetsbehandlingar till de skandinaviska kunderna på kusten. Om man ska försöka lägga fingret på orsaken till frisörsalongens stora succé genom åren är det utan tvivel kombinationen av professionalism och en hög servicenivå.
Frisörsalong Petro består av ett internationellt team av 10 frisörer, stylister och skönhetspersonal. Tempot i salongen är alltid högt utan att det tummas på servicen. Kunden kommer alltid först och en stor del av de anställdas uppgift är att ge kund-en råd om frisyrer, färger och liknande, naturligtvis alltid inom ramarna för vad kunden önskar. Frisörsalong Petro försöker att alltid ligga ett steg före och deltar varje år i event kring trender i London, Madrid, Barcelona och Valencia.
Frisörsalongens klientel är mycket varierat och består av unga flickor och pojkar till äldre män och kvinnor. De unga tonåringarna hämtar inspiration till sin look från modetidningarna, medan de äldre kunderna föredrar en mer klassisk look. Det stora utbudet av hårvårdsprodukter såsom Redken, Kérastase och Sebastian lockar också många kunder, varav en stor del är bosatta i Sverige, men som passar på under semestern i Södra Spanien att få en läcker klippning eller färgning, samtidigt som de populära hårvårdsprodukterna kan köpas mycket billigare här in i Sverige.
En klippning kan även kombineras med en skönhetsbehandling. Frisörsalong Petro erbjuder allt från massage, hårborttagning, ansiktsbehandlingar, förlängningar och permanent färgning av ögonfransarna, mikropigmentering och makeup till vardag, fest eller bröllop.
Kontakta Frisörsalong Petro på 952 467 130 för tidsbokning. Se även: www.petropeluqueros.com.

Svensk semesterportal med växtvärkSedan 2002 har www.semesterbostad-spanien.se, verkat som kontakt mellan bostadsuthyrare och – hyrare över hela Spanien. Sedan den späda starten med bara en medarbetare och en hemsida på endast danska och engelska har verksamheten nu vuxit sig så stor att där idag arbetar 13 medarbetare och erbjuder lägenheter på 10 språk. Företaget har upplevt en kontinuerlig framgång varje år motsvarande ca 30 %, både gällande trafiken på hemsidan och omsättningen. Mannen bakom företaget heter Claus Sørensen, och det var en- ligt honom det stora utbudet av bostäder och den dåliga organiseringen av uthyrningen som för nio år sedan fick honom att ge sin in i branschen.
”Det fanns ju en enorm marknad för bostadsuthyrning i Spanien men det fanns inte riktigt någon som förmedlade kontakterna. Därför tog jag chansen med Semesterbostad-spanien.se, vilket har visat sig vara en riktigt bra idé”, säger Claus Sørensen, som idag verkar som daglig ledare. För närvarande kan han erbjuda ca 5 200 bostäder runt om hela Spanien och det rör sig om allt från nischer som gamla väderkvarnar och slott med egen kyrka till klassiska villor eller tvårumslägenheter.
I hälarna på Semesterbostad-Spanien.se:s succé har flera andra verksamheter trätt in på marknaden. Trots det fortsätter tillväxten oförtröttat i Claus Sørensen företag, vilket han har en egen förklaring till:
”Vi har valt att fokusera på den spanska marknaden helt och hållet, vilket lett till att vi eftersom har kommit att bli specialister på området”, förklarar verksamhetsägaren, som även nämner de fördelaktiga priserna för annonsörerna som grund för succén. ”Vi är alldeles för billiga”, skrattar Claus, vars pris, 199 euro, för en uthyrningsannons är mindre än hälften jämfört med några av konkurrenternas.
Semesterbostad-spanien.se har årligen ca 6 miljoner besökare. Den siffran ska gärna bli ännu högre om Claus mål om 10 000 bostäder och införlivningen av den ryska marknaden blir verklighet.

Låt solen värma plånboken

Två dagar före parlamentsvalet den 20 november 2011 antogs en ny lag som kan visa sig vara guld värd för alla bostadsägare samt mindre företag. Lagen gör det nämligen möjligt att investera i solceller, koppla upp sig upp sig på det allmänna elnätet och sälja eventuell överskottselektricitet på den allmänna marknaden. Omvänt är det även möjligt att köpa el från nätet, om man själv inte producerar tillräckligt. Det har ännu inte fattats beslut i hur prispolitiken och tillvägagångssätten kommer att gå till, men det råder inga tvivel om att det kan finnas en viss vinst att hämta.
Hos Técnicas Maro följer man noga utvecklingen kring den fortfarande relativt nya lagen. Här är man hela tiden fullt uppdaterad om de senaste nyheterna.
Har du redan nu fattat intresse för möjligheterna så är du välkommen att kontakta företaget per e-mail: info@tecnicasmaro.com eller på telefon: 952 52 95 38.

Insamling till el Refugio del burrito

Till Centro Ideas julmarknad lördagen den 10 december, blev det överlämnat 727 euro till djurskyddsföreningen för åsnor, El Refugio del Burrito. Pengarna samlades in från försäljningen av te, kaffe, kakor och sandwiches, som kunde köpas vid det fem meter långa kakbordet, samt genom lotteriet, där det såldes ca 100 lotter. De bakom insamlingen kom från Danmark, Ryssland och Frankrike.

Ny Meditations CD – Lokalt samarbete

Susan Phoenix, en brittisk psykolog och författare och tyska avslappningscoachen Christine Heckel, har nyligen skapat en fantastisk meditations CD i samarbete med danska Line Lyster, grundaren av ”tacksamhetskonsten” Gratitude Art.
Filosofin bakom CDn är ”den tacksamma attityden” mot livet som Gratitude Art förespråkar, ett tänkesätt som uppmuntrar alla att leva i nuet och att ta alla tillfällen i akt när möjligheter uppstår.
”CDn skapades, likt alla andra av Gratitude Arts produkter, för att rikta uppmärksamheten mot hur viktigt det är att känna tacksamhet för våra liv och handlingar. Tacksamhet är en viktig del i både kropp och själs välbehag; att vara positiv och varva ner från vardaglig stress”, säger Line Lyster.
Kvinnorna bakom samarbetet bor och arbetar här på Costa del Sol och beslutade att producera denna skiva, som redan säljs i både butik och online på gratitudeart.com och iTunes. Känslan av de tre meditationerna på CD-skivan förstärks av ljudet av Christines tibetanska skålar; instrument som används inom buddhismen för att hjälpa lyssnare att fokusera sina tankar.
CD-skivan finns att köpa online antingen eller att ladda ner som mp3-fil och kan hittas på hemsidan www.gratitudeart.com.

Kom i stämning till Alla Hjärtans Dag med Gratitude Art
Februari är kärlekens månad där hjärtat ligger i fokus. Inför Alla Hjärtans Dag anordnar Gratitude Art en meditations workshop för att höja de varma vibrationerna från hjärtats chakra.
Alla deltagare välkomnas varmt klockan 10.00 den 4:e februari 2012 kl 10.00 i Miraflores Resort i Riviera del Sol, längs kustremsan.
Slappna av och låt oss att ta dig på en resa fylld av meditation, stärkt självkänsla och motivation från Dr Susan Phoenix och Christine Heckels magiska skålar.
Du kan reserva din plats via Gratitude Arts hemsida www.gratitudeart.com, eller genom att ringa +34 951 712 258.

Scan Transport levererar källvatten till ditt evenemang

Är du värd för en vandringstur, en golfturnering eller någonting helt annat, så har du säkert en hel del att planera. Nu får du kanske en sak mindre att tänka på. Som någonting helt nytt erbjuder Scan Transport vatten till utvalda nordiska evenemang.
Du kan kontakta Scan Transport på: info@scantransport.com eller tel. 952 46 70 65 för mer information kring möjligheten att få just ditt evenemang sponsrat med vatten. Du kan även se foton, film och mycket mera om flyttfirman och dess evenemang på: www.scantransport.dk eller på företagets facebooksida: www.facebook.com/scantransportnordic.
På första fotot ses Scan Transports specialproducerade vattenflaskor. Det andra visar två norska golflandslagsspelare efter segern på Atalaya Golf, som av leendena att bedöma är ovanligt nöjda med smaken på vattnet. I bakgrunden ses för övrigt Britt från Scan Transport.

Nytt preventivt vaccin mot sandflugeinfektion

Veterinärkliniken Pet Vet Kamu i Fuengirola kan nu erbjuda ett helt nytt vaccin mot Leishmaniasis (sandflugeinfektion). Efter 10 års forskning och kliniska tester har läkemedelsföretaget Virbac framställt ett vaccin som är mycket effektivt mot sandflugeinfektionen. Vaccinet ges tre gånger med tre veckors mellanrum. Hundar från sex månader och uppåt kan få det nya vaccinet.
”Leishmaniasis är en allvarlig parasitsjukdom som sprids via sandflugor och som kan leda till döden. När en hund blir biten av en smittbärande sandfluga överförs parasiten till hundens kropp och försvagar dennes immunförsvar”, berättar veterinären Susanne Kamu.
Sjukdomens inkubationstid sträcker sig från ett par månader upp till flera år, men Susanna varnar för att sjukdomen kan bli kronisk ifall den inte behandlas. De första symptomen på smitta är hudförändringar i hunden, vid munnen och ögonlocken.
Hunden börjar även tappa päls runtomkring ögonen. Efterhand framträder andra symptom, avmagring, feber, svullna lymfkörtlar, kronisk diarré, hälta, stela leder, ont i kroppen samt urinförgiftning och njursvikt förekommer.
Även om hunden är smittad så finns det bra behandlingsmetoder, men naturligtvis är det alltid bäst att förebygga. För att ta reda på om en hund är smittad med Leishmaniasis kontrollerar man antikropparna i hundens blod, lymfväven eller ledväven.
”Sjukdomen är väldigt vanlig i Medelhavsområdet och flera tusen hundar dör av den varje år”, säger Susanne.
Veterinärkliniken Pet Vet Kamu har som en av de få i Europa en heltidsanställd hundterapeut, Anna Frick. Hon besvarar frågor och hjälper till att lösa eventuella beteendeproblem som en hund kan ha. För tidsbeställning ring: 952 667 333, eller besök Annas hundskola.

För ytterligare information om veterinärkliniken Pet Vet Kamu se: www.petvetkamu.com eller ring: 952 667 333.

Danskt byggbolag med fokus på det gröna etablerar sig på kusten
Spanska bostäder är kända för den, i en del fall, eländiga isoleringen. Det kan bli dyrt för både plånboken och miljön, men nu ska det bli ändring på det. I alla fall om männen bakom Insulate Now, entreprenörerna Steen Skovgaard och John Allan Patheier får bestämma.
Efter att ha drivit ett framgångsrikt företag i Danmark har de nu valt att söka sig utanför landets gränser, närmare bestämt Spanien. Detta då Steen som själv har bostad på kusten har känt behov av bättre isolering.
”Det finns faktiskt ingen anledning till att inte investera i bättre isolering. Energipriserna kan endast gå åt ett håll och det är uppåt, vem vet hur högt de har klättrat om fem eller tio år. Så det är svårt att hitta några argument mot att isolera bättre”, säger Steen Skovgaard, som även poängterar att det kan gå att spara riktigt mycket pengar genom att göra det också.
Utöver isolering erbjuder Insulate Now allting inom snickeri-, murnings-, måleri-, el- och VVS-arbete och ger dig gärna en offert per telefon: 692 614 644. Du kan även beskriva projektet, som du önskar få gjort, direkt och få en offert på: www.insulatenow.es/index.php/the-joomla-community.

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.