Sveriges nationaldag firades med glädje på Svenska kyrkan Costa del Sol

Sveriges nationaldag firades med glädje på Svenska kyrkan Costa del Sol

Framtiden för Svenska kyrkan på kusten är fortfarande osäker, men inte hindrar det från att samlas här för firandet av svenska högtider eller för en kopp kaffe en vanlig dag.
Så var det också den 6 juni när kyrkan arran-gerade firande av den svenska nationaldagen. Här serverades smarrig jordgubbstårta med kaffe eller saft och ett 80-tal personer slöt upp ute på kyrkans terrass.
Firandet började med gemensam sång av ”Du gamla, Du fria” som avslutades med ett fyrfaldigt leve för Sverige. Därefter sjöngs kända svenska sommarsånger som ”Idas Sommarvisa”, ”Uti vår hage” och ”Änglamark”. Leendena var varma och många stannade under hela det två timmar långa nationaldagsfirandet.

Jag läste i En Sueco att det skulle hållas nationaldagsfirande här, så jag blev så glad att kunna komma hit till kyrkan vid detta tillfälle. Stämningen här är verkligen bra och vänlig. Jag är bara på kort visit på kusten, men jag gifte mig faktiskt i kyrkan här för 25 år sedan. Då jag inte varit här på många år förväntade jag mig inte att träffa någon jag känner, men har träffat förvånande många och det är mycket trevligt.
Maj Kaminski, Stockholm
Vi är här då vi tycket att det är viktigt att vår son får ta del av svenska traditioner då vi bor i Spanien och han går i engelsk skola. Nationaldagsfirande i Sverige har ju inte varit så stort firande men det är mycket trevligt att träffa vänner och bekanta över lite tårta och kaffe. Sedan är vi också här för att träffa Olle, prästen, då det var han som vigde oss. Dock är vi förvånade över att det inte är fler unga här, för det är trevligt här.

Familjen Dahlsten


Jag har alltid firat nationaldagen sedan jag flyttade hit till Spanien, även om den inte firades i Sverige. För mig betyder nationaldagen Sverige och mina rötter, och den blir viktigare och viktigare ju fler år som går. Dagen här på kyrkan har varit så mysig med trevliga människor, sång och god tårta. Dock saknar jag fler barn här, men det är ju skoldag, så de går i skolan. Jag kommer ihåg att vi förr i tiden fick telegram från den svenska kungen på nationaldagen, men det har vi inte fått i år.
Ann Katrin Martínez López, Fuengirola

Vi har bott länge på kusten, sammanlagt 15-20 år, och kommer till kyrkan med jämna mellanrum. Idag har vi kommit hit för att få känna oss svenska och så är det mysigt att komma hit och få sjunga svenska sånger. Kyrkan är viktig på kusten, dels för att träffa människor men även för begravningar, högtider och för andra stunder i livet.
Kurt och Eva Wigartz

Nationaldagen har varit toppen och det är roligt att det var så många som kom. Jag är ju bara här som präst i två månader, men det är trevligt att komma tillbaka efter att ha varit i tjänst här 2009. Här känner man sig alltid så välkommen.
Olle Franzén, frivillig präst, Svenska kyrkan Costa del Sol

Av Svenska kyrkan Costa del Sol

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.