Guide till Barcelonas bästa designhotell

Guide till Barcelonas bästa designhotell

Dela

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Barcelona är ett populärt turistmål väl värt ett besök. En Sueco guidar dig i hotelldjungeln och väljer ut några av Barcelonas snyggaste och trevligaste boenden.

1. Rum med utsikt "FAVORIT!"
Med sina 120 meter och 29 våningar är hotellet ME Barcelona en av de högsta byggnaderna i staden. Den berömde franske arkitekten Dominique Perrault står för designen och utsikten från de 258 rummen är fantastisk. Personalen är mycket hjälpsam och miljön känns internationell. Här har man lyckats att skapa en egen stil som är avslappnad och ungdomlig och på samma gång proffsig och elegant. Hotellets lyxrestaurang, ”Dos Cielos”, har fått flera viktiga utmärkelser och har en stjärna i Michelinguiden. På ME Barcelonas stora terrass med pool kan man njuta av en av den hänförande utsikten och kanske en mojito och tapas. Och om man vill ”svänga sina lurviga” ligger den populära nattklubben ”Angels & Kings” i anknytning till terrassen. Hotellet ligger i ”Poble Nou” några få tunnelbanestationer ifrån citykärnan vilket innebär att området är betydligt lugnare än mitt i centrum.
Hotel ME Barcelona Pere IV,
272 – 286
Tel. +34 90 214 44 40
www.me-barcelona.com
Dubbelrum fr 185 euro


2. Arkitektonisk ikon "STRANDNÄRA!"
Likt ett strandat skepp ligger Hotell W Barcelona direkt på stranden i Barceloneta. Byggnaden är redan en arkitektonisk ikon och designad av den spanske arkitekten Ricardo Bofill. Hotellets insida känns futuristisk, sval, elegant och trendig. Om man tycker att hotellets restaurang med michelinstjärna är för dyr, kan man äta något lättare i restaurang Wave som ligger på entréplan och serverar fräsch och modern mat. På inneklubben ”Eclipse”, på våning 26, kanske du stöter ihop med någon berömd fotbollsspelare. Annars är framgångsrika unga tjejer och killar i bästa galastassen den vanligaste synen här.
W Barcelona Plaça de la Rosa del Vents, 1
Tel. +34 93 295 28 00
www.whotels.com
Dubbelrum fr 244 euro
3. Oas av lugn
"FANTASTISK TAKTERRASS!"
”Bekvämlighet är lyx”, så lyder Grand Hotel Centrals ordspråk. Och den nyrenoverade byggnaden från 1920-talet känns verkligen som en oas av lugn och bekvämlighet mitt i Barcelonas hektiska centrum. Färgtemat på inredningen i brunt, beige, vitt och svart bidrar till den harmoniska stämningen. Den engagerade och hjälpsamma personalen är ytterligare ett plus i kanten. Kocken Ramón Freixa, som driver hotellets restaurang ”Avalon”, kan stoltsera med 2 michelinstjärnor. Hotellet förföriska takterrass lockar såväl på dagen som på kvällen med infinitypool och bar.
Grand Hotel Central
Vía Laietana 30
Tel. +34 93 295 79 00
www.grandhotelcentral.com
Dubbelrum fr 190 euro
4. Klassisk lyx i modern tappning

Mandarin Oriental Barcelona erbjuder designad superlyx på Barcelonas finaste gata. Runt omkring ligger märkesbutikerna på rad. Den mångfaldigt belönade spanska arkitekten Patricia Urquiola har designat den spektakulära insidan av hotellet. Man skryter med att de 98 rummen är bland de största i Barcelona. En av Spaniens få och riktigt berömda kvinnliga kockar, Carme Ruscalleda, leder ”Moments” en av hotellets två restauranger. Hon har sammanlagt 5 (!) michelinstjärnor på sin CV.
Mandarin Oriental, Barcelona Passeig de Gràcia, 38-40 Tel. + 34 93 151 88 88
www.mandarinoriental.com/barcelona
Dubbelrum fr 325 euro

5. Lek med färger "FUNKTIONELLT!"
Chic & Basic Born är ett designat lågprishotell i en gammal vacker kulturmärkt byggnad. Det mesta på hotellet är vitmålat och ”färgläggs” med hjälp av ljussättning i olika starka färgkombinationer. Chic & Basic är en kedja med flera hotell och även några lägenheter. Just detta hotell har ett utomordentligt läge i hippa stadsdelen Born, inte långt ifrån stranden. Designen är i första hand funktionell: lite enklare blir lite billigare.
Chic & Basic Born Princesa, 50 Tel. + 34 93 295 46 52
www.chicandbasic.com
Dubbelrum fr 110 euro

6. Populärt mitt i smeten! "BOKA I TID!"
Det här lilla populära hotellet Banys Orientals ligger i Born-området och är ett mellanklasshotell med god smak och relativt billiga priser. Den vackra byggnaden är ifrån 1700-talet men omgjort till modernt hotell med alla bekvämligheter. Rummen är mysiga men små så vill man slå på stort och lägga till 25 euro, kan man få en lite större svit i ett närliggande hus. Det är välbesökta kvarter dag som natt så öronproppar kan vara en bra reskompis.
Hotel Banys Orientals Carrer Argenteria 37
Tel +34) 93 268 84 60
www.hotelbanysorientals.com
Dubbelrum fr 105 euro

Av Annette Emmoth

Dela

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Kanske gillar du även

Sök på En Sueco