Costabiz september 2013

La Leona flyttar och breddar sortimentet
Den mycket framgångsrika nordiska butiken La Leona sadlar nu om med ny stor butik, med ett större sortiment, i Los Boliches. Framgångssagan började 2010 med en liten butik i Centro Finlandia, i Los Boliches. Sedan dess har butiken vuxit och idag finns tre butiker, en i Marbella – fokuserad på svenska produkter, och två i Los Boliches, Fuengirola, – en i Centro Finlandia och den andra, som tidigare låg vägg i vägg med saluhallen, har nu alltså flyttat till större lokaler på tåggatan.
I och med flytten har sortimentet setts över och nu utökas utbudet till att under hösten även innefatta fler svenska och danska produkter.
”Vi arbetar aktivt med att tillmötesgå kunderna och då vi har märkt att antalet svenska och danska kunder ökar vill vi naturligtvist möta deras önskemål. Och för att vi nu, när vi har plats till det, ska kunna bli ännu bättre vill vi uppmuntra våra kunder till att komma och berätta vad de saknar i butiken, så ska vi göra allt vi kan för att ta hem det”, säger La Leonas ägare Eva Edelmann.
En till nyhet hos La Leona-kedjan är att Eva Edelmann också vill hälsa Curt Strömberg med fru välkomna in som delägare i bolaget:
”Det är alltid roligt med förändringar och förbättringar och kul att arbeta med duktiga partners. Tillsammans kommer vi naturligtvist att fortsätta med samma koncept som tidigare men vi smider även på en mängd planer tillsammans för framtiden. Och idéerna hoppas vi förverkliga inom snar framtid”.

La Leona hittar du i:
Ny butik! Los Boliches: Avenida Jesús Cautivo 11 (tåggatan, 350 meter från Los Boliches tågstation i riktning mot Fuengirola)
Los Boliches: Centro Finlandia, Avda. Los Boliches 4
Marbella: Avenida Severo Ochoa 45 (lätt att parkera i närliggande parkeringshus)

 

Flytta säkert och smidigt
Stridh Transport är ett flytt- och transportföretag med mångårig erfarenhet av körningar mellan Sverige och Spanien. Med regelbundna europatransporter trafikerar de sträckan mellan Sverige och Spanien och har Costa del Sol som slutdestination.
Stridh Transport vet att tiden kring en flytt ofta är stressig – det är mycket att tänka på och det ska hållas koll på både praktiska saker, prylar och kostnader. Därför har Stridh Transport, som en tjänst till sina kunder, tagit fram enkel information kring packtips, kom-ihåg-lista samt en lättöverskådlig kostnadsmall, allt för att göra flytten så lätt och avslappnad som möjligt, och så minimerar det risken för att någonting glöms bort.
Skönt i en flyttsituation är också att veta att med Stridh Transport kan du alltid känna sig säker. Alla internationella uppdrag utförs enligt Stridh Transports gällande villkor samt i enighet med General Conditions For International Furniture Removal. Naturligtvist ingår också alltid en försäkring i flyttpriset och har du värdefulla föremål finns det en tilläggsförsäkring att teckna.
En annan tjänst som Stridh Transport erbjuder är magasinering och lagerhållning, både i Sverige och i Spanien. På Costa del Sol samt på Costa Blanca har de ett väl uppbyggt agentnät med magasin i uppvärmda lokaler. Naturligtvist omfattas även magasinering av bra försäkringar.
Stridh Tranports har ett brett nät av samarbetspartners och i Spanien arbetar de med Mudanzas Internacionales. Mudanzas Internacionales är ett väletablerat företag i Mijas Costa, och för din trygghet samt för att undvika missförstånd, talar de flesta hos dem svenska.
Går du i flyttankar eller bara har något enstaka kolli som du vill ha transporterat till antingen Sverige eller Spanien, eller behöver du flyttkartonger, kontakta då Stridh Transport, tel. +46 (0)42 15 61 70, www.stridhtransport.se.

 

Sjukförsäkring till alla i alla åldrar
Som följd av att flera och fler skandinaviska sjukförsäkringsbolag drar tillbaka sina sjukförsäkringar från den spanska marknaden upplever allt fler personer att de står eller riskerar att stå utan en sjukförsäkring, eller att det bolag som de har sin försäkring hos, inte längre kan erbjuda samma service då försäkringsbolaget inte längre finns på plats i Spanien.
På Kaas & Kirkemann, en försäkringsmäklare som har specialiserat sig på försäkringar till skandinaver i Spanien, är man medvetna om denna utveckling och den problemställning som det innebär, särskilt för den äldre generationen. Hos Kaas & Kirkemann vet man att det vid nytecknande av privat sjukförsäkring oftast innebär att den inte kommer att täcka en sjukdom som en kund redan har haft, grundat i risken att den kan uppstå igen.
Därför erbjuder Kaas & Kirkemann unikt, i samarbete med ett stort försäkringsbolag som är specialiserat på sjukförsäkringar, sjukförsäkringar till personer i alla åldrar, samt till personer som inte tidigare drabbats av sjukdom, men även till dem som har drabbats tidigare.
Detta innebär att man som privatperson har möjlighet att få en bra och omfattande sjukförsäkring som täcker alla oavsett ålder och som därtill erbjuder att täcka redan existerande skavanker genom Kaas & Kirkemann.
Kaas & Kirkemann betonar att alla, även personer som inte tidigare har haft skandinavisk sjukförsäkring genom Kaas & Krikemann, kan kontakta dem för ett oförpliktigande samtal kring sjukförsäkringar hos dem.
För mer information, kontakta Kaas & Kirkemann på tel. 95 247 83 83 eller gå in på deras hemsida: www.kaaskirkemann.net.

 

Fest och spännande nyheter hos Studio Primero
Efter sommarens lugna månader är det återigen full fart i den finska frisör- och skönhetssalongen Studio Primero i Los Boliches, tvärs över gatan från El Corte Ingles, på Calle las Salinas.
Seija, ägare av salongen, har en gedigen yrkeskunskap med lång erfarenhet och hon är skolad hos en av Finlands främsta frisörer (faktiskt vinnare av de finska frisörmästerskapen).
Studio Primero har blivit en riktig populär salong bland nordborna på kusten, både frisördelen och makeup- och hudvårdsdelen, och Seija är mycket glad över att allt fler svenskar hittar dit, både för att bli fina i håret och för att skämma bort sig med någon av de skönhetsbehandlingar, eller en makeup, som Seijas kollega Noora erbjuder.
På Studio Primero smids det för tillfället framtidsplaner för att kunna erbjuda kunderna det allra bästa. Höstens nyhet är nyexaminerade Sofie som kliver innanför dörrarna och fattar saxarna. Hon får nu, äntligen, efter många månades väntan, chansen att få arbeta yrkesmässigt och lära sig alla tekniker som Seija förvärvat under sina drygt 20 år som frisör.
En annan nyhet är att Studio Primero, med start i april, startar en frisörkvällskurs, där Seija delar med sig av sin expertis.
Dags för fest! Den 7 oktober, Fuengirolaferians första dag, hyllar Studio Primero alla kvinnor med en Kvinnornas Dag i salongen. Det kommer att bjudas på förfriskningar och tilltugg samtidigt som de som vill kan få en lättare makeup. När tiden sedan är inne går alla tillsammans till feriaplatsen och festligheterna där.
Alla flickor, kvinnor och damer är välkomna att fira denna dag. Önskar du mer information, boka tid för en mer arbetad makeup eller frisyr festdagen till ära, kontakta Studio Primero.
(Överskottet från denna dag går oavkortat till Triple A).
Studio Primero, tel. 626 957 335, www.studioprimero.com.

 

Ursprunglig andalusisk charm på Restaurant Pueblo López
Det är inte alltid lätt att hitta de charmiga gammeldagsa restaurangerna i ursprunglig andalusisk stil, men mitt i centrala Fuengirola, i det lilla bostadsområdet Pueblo López ligger den romantiska restaurangen Pueblo López. Även om restaurangen bara ligger två minuter från stadens centrum och trafik råder här totalt lugn.
Bostadsområdet byggdes i slutet av 1960-talet och alla hus är väl bevarade i typisk andalusisk stil med rustika murar, vita fasader och stora valv. Restaurant Pueblo López vetter mot en liten kullerstensbelagd patio med en stor fontän i mitten. Sommartid kan gästerna sitta ute och njuta av den vackra omgivningen. Under lite kyligare kvällar dukas det inomhus, där allt är bevarat med den typiska rustika andalusiska stilen.
I 1978 köpte paret Blom restaurangen, men sålde den igen 1983 då de ville leva ett lugnare liv. 1996 fick de dock veta att restaurangen var till salu och de kastade sig återigen in i restaurangbranschen, med samma koncept som tidigare. För fem år sedan övertog så deras dotter Gabriella restaurangen, dock på villkor att hon skulle fortsätta med samma rätter som restaurangen är känd för. Nu sköter hon det mycket professionellt.
Menyn är internationell, men med stort urval av skandinaviska maträtter som t ex lax med dill, rökt lax eller sill. Prisnivån är bra och man kan få dagens rätt för 14,50 euro, då kan man välja mellan fyra olika förrätter, två olika huvudrätter (kött eller fisk) och kaffe eller efterrätt.
Restaurangen har öppet alla dagar förutom söndagar från kl. 19.00. Bordsbokning görs på tel. 952 47 19 29.

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.