BodyTalk – en behandlingsform baserad på helhet, medvetenhet och kvant

BodyTalk - en behandlingsform baserad på helhet, medvetenhet och kvant

shutterstock 124317133

Lika enkel som BodyTalken är, lika kraftfull är den – och komplex att förklara. Den kan nämligen inte riktigt liknas med andra behandlingsformer.
När BodyTalkern klappade på mitt huvud under min allra första session fick jag lov att anstränga mig för att inte skratta. Helt ärligt, tänkte jag. Dock fick jag torka bort flinet från mina läppar redan efter bara ett par dagar för flera ”fastväxta” krämpor, som jag nästan vant mig att leva med, var helt borta och en transformation hade börjat djupt inne i mig.
WholeHealthcare är ett uttryck för det som vi BodyTalkers gör. Ett nytt uttryck som presenterades av vår branschförening, International BodyTalk Association, under världskonferensen på Malta. Vi är drygt 2 000 behandlare fördelade över 50 länder och tillsammans arbetar vi löpande för att utveckla inte bara våra egna tekniker utan även sätten att förmedla budskapet på. BodyTalk handlar om att förstå kroppens psykologi och det inflytande som den har på vår hälsa. Istället för att fokusera på symptom hittar BodyTalk den bakomliggande orsaken genom att även beakta de psykiska, emotionella och miljömässiga faktorerna. BodyTalk är helhetsbaserat på så sätt att man riktar sig till hela personen, hela klientens liv tas med när hälsan ska stärkas och sjukdom botas.
Det är först när man börjar förstå den enorma mängd dynamiska system i vårt Kropp/Sinne/Ande-komplex som det ger mening att en optimering av kommunikationen mellan dessa kan förändra och förbättra vår hälsa. Genom att rikta sig till hela människan och inte bara till sjukdomen eller symptomen avslöjar BodyTalk det som sker bakom det fysiska och på så sätt hittar vi fram till problemens rötter.
 
Allting i vårt Kropp/Sinne/Ande-komplex hör ihop. Lite som en dator; utan skärmen ser du inte vad som händer, och utan tangentbordet kan du inte göra någonting med den. Allting hör ihop och fungerar inte optimalt om det inte finns en fullständig kommunikation i och mellan systemen. Datorn är också en bild på hur vår hjärna och vårt hjärta fungerar. Hjärnan, som datorns processor, behandlar data och hjärtat, som hårddisken, lagrar information. Det är därför som klappandet på huvudet och bröstbenet är så viktigt i en BodyTalk-session, det är då kommunikationsblockeringar markeras och tas fram till vårt medvetande och förändringarna lagras i kroppen.
 
Det finns inte två Kropp/Sinne/Ande-komplex som är lika varför varje enskild klient får den session som denne behöver vid just den specifika tidspunkten. Resultaten kan komma direkt eller upplevas med tiden och förändringarna sker inte alltid som vi förväntar oss. Att saker inte alltid är som de verkar är nämligen en typisk upplevelse under en BodyTalk-session.
Kropp/Sinne/Ande-komplexets intelligens är mycket högre än vår förmåga att medvetet uppfatta. Att vara öppen för det faktum att vi inte behöver veta eller förstå hur obalanserna korrigerar sig själva är en av de viktigaste nycklarna till att arbeta med BodyTalk.
Kropp/Sinne/Ande-komplexet kommer att plocka fram det till vår medvetenhet, vilket är nödvändigt för att en förändring ska kunna ske. BodyTalk arbetar med den individuella människan. Tre klienter med samma fysiska symptom kan kontakta mig av tre helt olika anledningar – och varje enskild session kommer att vara unik.
Jag upplever ofta att vanliga balanseringar som kommer upp under den fösta sessionen med nya klienter är andningen, hjärna/hjärta-samarbetet, kroppens energisystem m.m. Vi lever i en stressvärld och vi förväntar oss snabba resultat, men ibland måste processen vara långsammare så att hela Kropp/Sinne/Ande-komplexet kan följa med.
 
BodyTalkFEB helle
 
Lyssna till och förstå din kropp
I västvärlden är vi vana vid att tala om för vår kropp vad den ska göra. Förmågan att lyssna till Kropp/Sinne/Ande-komplexet är någonting som vi behöver lära oss igen. Eller vi kanske snarare måste avlära oss det vi trodde att vi visste… för att kunna säga: ”Min kropp vet vad den behöver. Jag måste lyssna till den” istället för att säga: ”Jag vet vad som är bäst för min kropp. Den ska lyssna till mig”.
Här behöver man vara öppen för att det man själv tror att kroppen har behov av ofta är ett uttryck för en djupare obalans. Det kan t ex vara aspekter av vår fysiska kropp som har förlorat kontakten till varandra och slutat fungera som de ska pga. fastlåsta tankemönster och övertygelser i sinnet.
Det är inte någonting som vi ska lära oss, men vi ska förstå det. Vår hälsa är mångfacetterad och har många dimensioner. Komplexiteten ligger långt bortom vår fattningsförmåga, oavsett om vi är hamnarbetare eller hjärnkirurger. Allt det som vi tror att vi vet är bara toppen av ett isberg. Att erkänna det öppnar i sig dörren till en större förståelse, en klarare hjärna och därmed en sundare kropp. Och här har hamnarbetaren kanske bättre villkor än hjärnforskaren. Det är mindre saker att avlära. Jag möter många barn i min klinik och nyligen sa en av dem, precis efter en BodyTalk-session: ”Det du gör är magi”. Och det är bra nog för honom. Han behöver inte veta någonting med stenhård säkerhet. Bara det fungerar. Och just därför sker förändringarna snabbare hos barn och djur än hos vuxna människor.
BodyTalk är en helt ofarlig och icke-invasiv behandlingsform. Extremt enkel och extremt kraftfull på samma gång. För mig personligen har BodyTalk gjort mig medveten om den kraft som mina tankemönster och speciellt mina begränsande föreställningar om mig själv har haft i mitt liv och för min hälsa. Frigörelsen från detta är en lång process för jag njuter samtidigt av att leva i en modern värld och kommer konstant att bli bombarderad med allt möjligt från alla olika håll. Någon gång upplever jag bara befrielsen vid små tillfällen, när intellektet släppet taget, men det kan vara tillräckligt för att läkandet ska ske.
Jag är tacksam och stolt över att arbeta med BodyTalk, att utveckla och vidareutbilda mig i denna fascinerande värld.
 
Vill du beställa tid till en session eller få mer information är du välkommen att ringa till mig på tel. 0034 607 62 91 06 eller läsa mer om BodyTalk på: www.ensueco.com.  Skriv BodyTalk i sökfältet och du kan välja mellan BodyTalk-artiklar om allt från vinterdepressioner, utbrändhet och stress till migrän, fibromyalgi, cancer, diabetes och ångest.
Av Helle Espensen, auktoriserad BodyTalker

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.