BodyTalk – om vätskebalansens inverkan på den fysiska och mentala hälsan

BodyTalk - om vätskebalansens inverkan på den fysiska och mentala hälsan

Dela

IMG 4507

När en BodyTalk-session visar att en klient är uttorkad är som regel den första reaktionen ett försvar: ”Ja, men, jag dricker massor av vatten!” Och det kanske klienten också gör. Det har liksom blivit mode att dricka vatten. Men om kroppens celler inte upptar vattnet hjälper det inte att dricka de mängder vatten som damtidningarna och andra hälsoprofeter dikterar.
Majoriteten av den mänskliga kroppen består av vatten (70-80%) och inget kan ske utan det: finns det inget vatten finns det ingen cellkommunikation, inga biokemiska reaktioner, inget liv!

Uttorkning uppkommer oftast i en session som en del av en längre formel vari kommunikationen mellan olika kroppsdelar, organ och körtlar är försvagade med allvarliga fysiska och/eller mentala tillstånd som följd.
Vanligtvist handlar det om nervtransmission som påverkas av cellernas oförmåga till att dels uppta näring via vätska och dels göra sig av med slaggämnen. Om inte vätskan tas upp ligger den och skvalpar runt i kroppen, därför sker det ofta att klienten blir av med så mycket vätska dagarna efter BodyTalk-sessionen att det kan ses på vågen.
Kronisk smärta, som t ex artrit, kan minskas eller försvinna helt med hjälp av Vätskebalanstekniken och vid mentala sjukdomar, orsakade av hjärncellsuttorkning, upplever klienten vanligen förbättring omgående.
Matsmältning, muskelfunktion, hudföryngrelse och hälsosam celldelning är andra system i kroppen som drar fördel av en bra vätskebalans, som återigen har en stor effekt på t ex lymfatiska och immunförsvarsproblem.
Det kan handla om uttorkning av en specifik kroppsdel, en körtel eller ett organ, och här uppnås en ännu snabbare effekt. Det kan t ex vara lunguttorkning, som är en viktig faktor vid luftvägssjukdomar. Vid bl.a. astma och kronisk bronkit visar Vätskebalanstekniken bra och snabba resultat.
 
Fria radikaler, känslor och energi
När kroppens vävnader är uttorkade produceras fria radikaler som förefaller vara inblandade i degenerativa sjukdomar och cancer. Effektiv hydrering tar bort de fria radikalerna snabbare än någon annan terapiform. Är kroppen uttorkad hjälper inte kosttillskott mot fria radikaler. Är kroppen däremot hydrerad behöver man inte ta så många antioxidanter, man kan istället nöja sig med de som en hälsosam och varierad kost ger kroppen.
Känslor påverkar kroppens alla cellmembran. Så är inte känslorna i harmoni genom vattnets aktivitet betyder det mycket för transporten av näring igenom membranen och in i cellkärnorna.
I bioenergi associeras vatten med glädje och acceptansen av glädje i ens liv. Uttorkning symboliserar alltså brist på glädje. Människor som inte tillåter glädje i deras liv är ofta uttorkade och bär på tankemönster som tar bort glädjen vid livet. Och så är vatten en vital energiledare i meridianerna och andra av kroppens energisystem.
En session – vari vätskebalansen spelade en stor roll
En klient berättade för mig om hennes farbror på 85 år, som alltid hade varit friskt, hurtig och aktiv – och inte minst alltid kvick. Under den senaste tiden hade han varit ur form, gick med kryckor, var nedstämd och pratade om att dö. Min klient var väldigt osäker på om hon skulle kunna övertala sin farbror Donald att prova BodyTalk. ”Han tror överhuvudtaget inte på sådana saker”, sa hon. Men det lyckades och en vecka senare kom hon med sin farbror.
Han var lite tvär och han haltade småtrumpet nedför trapporna till min klinik med en krycka under varje arm. Smärta i knäna.
”Kan du fixa det?”, frågade han och tillade: ”Jag har testat allt och läkaren orkar inte lyssna på mig mer. Han skriver bara ut starkare mediciner till mig”.
Jag förklarade för Donald att jag inte fixar någonting.
”Din kropp kan fixa sig själv. Det gör den 24/7/365 från befruktningen tills du dör. Ibland har kroppen bara lite svårt att göra det”, förklarade jag, för att sedan fråga: ”När du skär dig i fingret, berättar du då för kroppen hur den ska fixa det?” Och så fortsatte vi tills jag kunde se AHA-upplevelsen i hans ögon. Då sa jag: ”Någonting stressar din kropp och nu vill jag få reda på vad det är.”
Först i BodyTalk-sessionen kom Vätskebalansen upp människan som satt mitt emot mig försökte inte ens övertyga mig om att han drack mycket vatten. ”Jag har inte druckit vatten sedan jag var barn. Det smakar så illa”, sa han hela tiden. Viljestark, tänkte jag.
Här var det alltså inte tillräckligt med vätska som cellerna kunde ta näring från. Och efter många års kamp mot vätskebrist hade kroppen börjat att ”ropa högt”. Njurarna var på väg att lägga av pga. den allvarliga uttorkningen och då knäna är beroende av njurenergin – och förövrigt representerar viljestyrka, så var de tydligt påverkade av saken med en våldsam smärta som följd.
Som BodyTalker ordinerar jag inte varken medicin, kost eller dricksvatten, men här var det så tydligt att Donald själv kunde sättas i kontroll över sin framtid, så jag sa: ”Drick vanligt, rent vatten nu och resten av ditt liv!”
Det tog tid för Donald att lära sig dricka vatten, men när han besökte sin brorsdotter här på kusten igen, fyra månader senare, berättade han stolt för mig att han nu drack två liter vatten per dagen. Han gick ned för min trappa utan att hålla i räcket och för att liksom riktigt visa hur bra han mådde sprang han upp för den igen, två trappsteg åt gången.
Det var många andra saker som kom upp under Donalds BodyTalk-session som hade betydelse för hans liv och hälsa. Bl.a. en massa obehandlade känslor omkring det att han trodde att läkaren hade gett upp, att han inte längre var värd besväret. Sådant sätter sig djupt inuti, innan det släpps fritt, vilket skedde i denna session. Även hans helt vanliga mänskliga behov av erkännande kom upp. Han hade under en längre tid inte förmått att vara familjens glada centrala punkt. När han inte klarade det började han att bli tvär och startade så en nedåtgående spiral.
Lyckligtvist fick Donald ut mer av sessionen än förståelsen av vattnets betydelse i kroppen, han blev även en glad man igen. Det är nu ett halvår sedan jag såg honom, men hans brorsdotter håller mig uppdaterad om att han har det strålande. ”Jag tror han är förälskad. Han har inte ens tid att komma till Spanien mer”, säger hon.
Vill du beställa tid till en session eller få mer information är du välkommen att ringa till mig på tel. 0034 607 62 91 06 eller läsa mer om BodyTalk på: www.ensueco.com. Skriv BodyTalk i sökfältet och du kan välja mellan BodyTalk-artiklar om allt från vinterdepressioner, utbrändhet och stress till migrän, fibromyalgi, cancer, diabetes och ångest.
Av Helle Espensen, auktoriserad BodyTalker

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.