Golfnyheter juni 2014

Golfnyheter juni 2014

Dela

Arrangörerna av tävlingen Lisbeth Jönis och Dan Olsson
 
Vinn din vikt i vin

Den 30 mars gick årets stora begivenhet av stapeln när det gäller golftävlingar nämligen Vinn din vikt i vin. Tävlingen spelades i strålande solsken på Calanovas intressanta golfbana i form av en bästboll. Tävlingen var som vanligt fulltecknad och ett flertal på väntelista. 116 deltagande tvåmannalag gjorde upp om vad som till slut blev 458 flaskor vin. Vid starten fick alla deltagare en liten lunchpåse som en av sponsorerna, Opticlaza, hade skänkt och som innehöll både smörgås och dricka. Under själva rundan blev alla serverade fantastiska tapas och gazpacho från restaurang La Leona i Los Boliches.
 
Christina bjuder hungriga golfare på underbar Gaspacho och tapas från restaurang La Leona i Los Boliches
 
Christina från Golf y Vinos stod efter hål nummer 4, 8, 10 och 16 och serverade både tapas, vin och öl. Det var många som upptäckte fräschheten i La Trop, den goda roséölen gjord på bland annat druvan Shiraz. Vad som inmundigades under dagen går till historien.
Tävlingen avslutades med sedvanlig invägning av de tre första paren som fick sin vikt i vin. Vinnarna fick hela sin sammanlagda vikt i vinflaskor vilket betyder 158 flaskor, 2:a pristagarna fick halva sin sammanlagda vikt i flaskor vilket var 78 flaskor sedan fick 3:e pristagarna en tredjedel av vikten 50 flaskor. Sedan delades det ut priser ned till 9:e plats och det var så klart viner och middagar på restauranger som var med och sponsrade tävlingen.
 
Första boll tee 1 Björn och Lisa Magnusson och Marie och Pelle Christoffersson
Vidare fick vinnarna nya glasögon av Opticalaza och omgreppning av alla sina klubbor. Inga inkomstuppgifter kommer att skickas vidare till några myndigheter. 28 par anmälde sig direkt till nästa års tävling och fem par tecknade sig för resan till Rioja i höst när Rioja Tour går av stapeln.
Med andra ord var detta en fantastiskt välgenomförd tävling, och jag som bara hade hand om vädret. Tack till alla och här kommer ett speciellt tack till sponsorer som Norrbom Marketing, Gabriella från Opticalaza, Lottie från Liberty Seguros. Tack till restaurangerna, VIVA, Scandies, Pueblo Lopez, O Solo Mio, Aloha Grill, Beach House samt alla bodegor som ställde upp med priser till tävlingen. Tack Lisbeth och Christina från Golf y Vinos
Välkomna tillbaka nästa år!
 
Dan Olsson, Tävlingsledare
 
Prislista Vinn din vikt i vin
1. Barbro och Olle Sandberg 158 flaskor
2. Helge Nårstad och Claes Wretlind 78 flaskor
3. Mai och Ove Asknes 50 flaskor
4. Marit och Roy Andresen 24 flaskor
5. Nils Peter Haugan och Torbjörn Joys Guthe 12 flaskor
 
Totalt delades det ut 504 flaskor i vinster under tävlingen.
 
 
20Vinnarna20pE520Santana
Golf i Solen
Golf i solen och picknick i det gröna avslutade, för många av oss, vår golfsäsong här på Costa del Sol. Vi är som flyttfåglarna och byter reden under året. Några av oss övervintrar under längre period och andra kortare. Oavsett så är det med tveeggad glädje som färden går norrut. Alla fantastiska människor som vi lärt känna, och alla fina golfbanor som vi har haft nöjet att spela på, känns vemodigt att lämna. Samtidigt är det roligt att träffa vänner och spela golf hemma i Skandinavien och framför allt vet vi att vi snart är tillbaka.
Vi var tolv tappra spelare på Parador onsdagen den 7 maj och denna dag var alla vinnare, efter spelet serverades nämligen mat och dryck i gröngräset.
 
Golf i Solen PicNic
 
Nämnas bör ändå spelarna som lyckades bäst:
Överlägsen segrare var Janne Hultgren med 37p, tvåa blev Christer Johansson på 32p och i damklassen, vi var två, drog Margareta Palmqvist längsta strået med 30p.
Den 12 maj avslutade vi säsongen på Santana. Santana är vår i särklass mest populära bana, det är en mycket välskött bana som passar oss nordbor mycket bra. På Santana har vi spelat ca 1 500 rundor denna säsong.
Vi avslutade med tapas och en lagtävling som vanns av kvartetten Lars Damgaard (5,6), Juul Norum (12,2), Lasse Lauritsen (15,6) och Karl Erik Wiberg (20).
Vi önskar alla läsare en skön sommar och välkomna tillbaks till hösten med mycket golf i solen.

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.