Ytterligare en katalansk politiker på flykt – Allt fler äldre orsakar trafikolyckor – Kommuner på Costa del Sol köper vatten från Gibraltar

Ytterligare en katalansk politiker på flykt - Allt fler äldre orsakar trafikolyckor - Kommuner på Costa del Sol köper vatten från Gibraltar

Ytterligare en katalansk politiker på flykt

Denna gång handlar det om ledaren för det lilla separatistpartiet CUP, Anna Gabriel, som flytt det spanska rättsväsendet. I onsdags var hon kallad till förhör i samband med den katalanska självständighetsförklaringen i oktober 2017 men hon dök aldrig upp. Anna Gabriel har nämligen rest till Schweiz och har via sin advokat meddelat att hon inte har tankar på att återvända. Hennes parti är det lilla stödpartiet till separatistpartierna ERC och JuntsCat, och är känt för att vara starkt vänsterorienterat, rebelliskt, feministiskt och antikapitalistiskt.
Anna Gabriels flykt till Schweiz gör situationen i det katalanska parlamentet ännu mer kaotiskt då man fortfarande inte har tillsatt en ny regering och president efter regionalvalet i december 2017.

 
{loadposition google} 

Allt fler äldre orsakar trafikolyckor

Det är svårt för äldre att respektera väjningsplikten, hastighetsbegränsningarna, säkerhetsavstånd till framförvarande fordon och skyltar generellt i trafiken. De senaste siffrorna från myndigheterna visar nämligen att nästan 25 procent av alla trafikolyckor i Spanien orsakas av bilister över 65 år. Det är en ökning på 7 procentenheter sedan den senaste undersökningen som gjordes 2011.
Analysen visar även på att äldre utgör den grupp av bilister som är dåliga på att komma ihåg att spänna på sig säkerhetsbältet innan de ger sig ut i trafiken.
 
{loadposition google}

Kommuner på Costa del Sol köper vatten från Gibraltar

Oron över att vattenreservoarerna i Estepona, Manilva och Casares torkar ut under sommaren har, ovanligt nog, fått de tre kommunerna att ingå förhandlingar med Gibraltar om att köpa 4 miljarder kubikmeter vatten, till ett pris på ca 0,24 cent per kubikmeter.
Den knappa regnmängden som fallit under hösten och vintern har gjort att många av landets vattenreservoarer ligger på nivåer under hälften av den vanliga vattenmängden.
Speciellt allvarlig är situationen i Andalusien samt Extremadura och nu stundar våren, utan att någonting pekar på att det kommer regna nämnvärt den närmaste tiden. Detta är alltså orsaken bakom att de tre nämnda Costa del Sol- kommunerna nu ser över möjligheterna att köpa vatten från Gibraltar, där det finns stora mängder vatten tack vare klippan.

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.