Ny spansk vicepresident för Europeiska Centralbanken – Nytt namn och nytt kapital till Hotel Don Miguel – Juntan lovar stort nytt sjukhus i Málaga

Ny spansk vicepresident för Europeiska Centralbanken - Nytt namn och nytt kapital till Hotel Don Miguel - Juntan lovar stort nytt sjukhus i Málaga

Ny spansk vicepresident för Europeiska Centralbanken

Med en stor majoritet valdes den spanska ekonomiministern Luis de Guindos under måndagskvällen till ny vicepresident för Europeiska Centralbanken. Det var längesedan som Spanien hade en representant i en så viktig roll i EU. Luis de Guindos har utan tvivel valts till posten grundat på sina goda resultat som spansk ekonomiminister i Mariano Rajoys regering, en roll som han nu måste ge upp.
Vem som tar över efter honom som Spaniens nya ekonomiminister är fortfarande okänt.

 
{loadposition google}

Nytt namn och nytt kapital till Hotel Don Miguel

Marbellas kommun har precis godkänt det storstilade renoveringsprojektet för det legendariska Hotel Don Miguel, som stått tomt i nästan tio år. Den nya ägaren kommer att investera 64 miljoner i det gamla hotellet, som beräknas stå klart i mitten av 2019. Hotellet ska förbli fyrstjärnigt men kommer att få nytt namn samt 486 rum i tre olika kategorier och även flera olika sportfaciliteter.
Hotellet förväntar en beläggning på mellan 300 000-400 000 övernattningar om året.
 

Juntan lovar stort nytt sjukhus i Málaga

För tio år sedan gick Junta de Andalucía ut med nyheten att det skulle byggas ett ambitiöst makrosjukhus i Málaga. Dock har fortfarande ingen sett skymten av något nytt sjukhus, helt enkelt på grund av att det saknats finansiering till projektet.
Nu lovar dock Juntan ett nytt sjukhus igen, som ska kosta 230 miljoner euro, och som förväntas vara färdigt om sex år.
Det nya sjukhuset ska ligga bakom det nuvarande Hospital Materno och få 800 sängplatser. Bygget ska börja nästa år.
Málaga har länge sett sig om gällande möjligheterna till ett nytt sjukhus då de två existerande sjukhusen inte klarar av att möta regionens behov.
 
{loadposition google}

Cancer-stödgrupp på Hospital Costa del Sol

Det första mötet för cancer-strödgruppen i Marbella ägde rum på Hospital Costa del Sol fredagen den 26 januari. Totalt närvarade 20 patienter och närstående under mötet var det talades om bland annat behandlingsformer samt hur livskvalitet och glädje kan skapas trots sjukdom.
En stor nyhet som presenterades var att det engelska konsulatet i Málaga beslutat sig för att sponsra gruppen så att besökare kan få en fika under mötet.
Mötena äger rum sista fredagen i månaden, i cafeterian på Hospital Costa del Sol, och nästa möte hålls således fredagen den 23 februari, kl 17.00. Tänkta samtalsämnen till fredagens möte är depression samt biverkningar av behandling och medicin.
Mötena hålls på engelska, alla nationaliteter är välkomna.
För mer information, kontakta koordinator Marion Winter, tel. 952 863 926, e-mail tarage77@gmail.com eller Susan Hannan på Cudeca, tel. 952 564 910

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.