Ny bok ute nu! Drömmen om att leva och bo i Spanien

Ny bok ute nu! Drömmen om att leva och bo i Spanien

“Drömmen om att leva och bo i Spanien är den mest kompletta bok, som någonsin har skrivits om Spanien, för dig som funderar på att köpa en bostad i landet eller som redan har förverkligat drömmen om Spanien”, beskrivningen om boken på www.akademibokhandeln.se
 
”Jag älskar Spanien oerhört mycket och kommer ihåg när jag själv flyttade hit för 33 år sedan. Boken tar upp det som jag själv hade velat veta när jag först kom till Spanien.”
Orden kommer från författaren Sven F. Källström, som berättar om sin senaste bok Drömmen om att leva och bo i Spanien, som precis har lanserats i Sverige. Känns titeln bekant? Visst gör den det! Sven F. Källström har gett ut två böcker på svenska inom ämnet tidigare, med nästan samma titel. Den första Drömmen om Spanien (inbunden) kom ut för inte mindre än 20 år sedan varefter en uppdaterad pocketversion utkom sex år senare. Dessutom har samma författare skrivit den mycket uppskattade boken Golfströmmen – en turistguide till Costa del Sol och den norska boken Flytte til Spania.
 
”Ända sedan pocketversionen utkom för 14 år sedan har jag önskat ha tid till att skriva en ny, bättre och mer omfattande bok. Och äntligen blev det av! säger Sven F. Källström, och håller fram boken, nästan varm från tryckeriet. Och så fortsätter han: ”Beslutet att verkligen skriva boken togs i januari 2017 och så började jag med researcharbetet i april. Jag tittade bland annat på de två tidigare böckerna för att se vad jag kunde göra bättre. Så tittade jag även tillbaka på mina egna år i Spanien, mina och andras erfarenheter, vilka problem jag stött på, för att se vad som kan informeras om för att underlätta för andra.” Sven F. Källström har under sina hittills 33 år i Spanien, samt efter att ha startat och drivit flera företag i landet, en mycket bred och djup kunskap om livet i Spanien. Men han är noga med att poängtera att Drömmen om att leva och bo i Spanien inte är någon form av biografi. Nej! Med sin egen kunskap samt sitt mycket breda nätverk har Sven F. Källström tagit hjälp av de bästa svenska experterna, bosatta och verksamma i Spanien, för att ge ytterligare kompetens och korrekta fakta inom vissa speciella ämnesområde som behandlas i boken.
 
”När första steget var taget började själva skrivandet under våren 2017. Då ägnade jag hela dagarna till bara research. Under sommaren och tolv intensiva veckor arbetade jag dygnet runt med att skriva de olika kapitlen och själva innehållet i boken. I slutet av september samma år var boken färdigskriven. Då var det dags för korrektur och inte mindre än fyra olika korrekturläsare har gått igenom varenda sida. Det har varit mycket arbete men det har det varit värt. Att skriva den här boken är en dröm som har gått i uppfyllelse efter många år!”, berättar en stolt Sven F. Källström och tittar på boken: ”Detta är en komplett bok för den som funderar på att köpa bostad i Spanien, och den har även mycket av läsvärde för den som redan förverkligat sin dröm, eller bara för den som är allmänt intresserad av Spanien och vill veta mer om landet och dess befolkning.”

Omfattande information

Drömmen om att leva och bo i Spanien är den mest omfattande svenska faktaboken för att starta ett liv på Costa del Sol i Spanien. Den är intressant ur flera synvinklar då den bland annat beskriver Spanien som land, landets historia (inklusive bilder) från 216 f.Kr. fram till modern tid, den går igenom bostadsköpsprocessen, skatteregler samt lag och rätt. Den innehåller kapitel som tar upp sjukvård, bank och lån, skola, försäkringar, pension och inte att förglömma även gastronomi. Och som pricken över i:t så bjuder sista kapitlet på fyra historier från svenskar som återger sina erfarenheter efter att själva ha flyttat till Spanien.
Någonting mycket värdefullt som Drömmen om att leva och bo i Spanien innehåller, som inte ingått i Sven F. Källströms tidigare böcker, är det mycket omfattande adressregistret till myndigheter, konsulat, advokater, mäklare, föreningar, barnpassning och många fler verksamheter både på Costa del Sol och på Costa Blanca.
Det ska även nämnas att boken har ett tydligt innehållsregister samt sökordsregister, vilket gör det enkelt att använda den som ett slags uppslagsverk. Och vid sidan om mycket och omfattande fakta innehåller boken även en del kåserier om Spanien i allmänhet och spanjorernas livsstil i synnerhet, vilket gör läsningen lättsam och rolig.

Dagsaktuell information

Som känt sker utvecklingen i dagens moderna samhälle snabbt vilket gör att tryckt information fort kan bli gammal. Som lösning på detta har författaren Sven F. Källström startat en blogg: www.svenispanien.se. I denna blogg ges läsare möjlighet att ta del av de allra senaste uppdateringarna inom de ämnen som behandlas i boken.

Förlag, lanseringsdatum och köpställen

Drömmen om att leva och bo i Spanien ges ut av förlaget Casa Media i Spanien i samarbete med Informationsförlaget i Sverige. Första upplagen består av 3 000 exemplar.
Första lanseringen ägde rum den 17 februari på mässan Köpa Hus Utomlands på Stockholmsmässan i Älvsjö. Vidare kommer den att lanseras på samma mässa i Göteborg den 3-4 mars samt i Malmö den 17-18 mars. På Costa del Sol lanseras boken 21 mars kl. 17.00-19.00 i Svenska kyrkan i Fuengirola.
På Costa del Sol kan boken köpas hos Alamo Costa del Sol Real Estate på Calle Córdoba 37 i Fuengirola. I övrigt finns den att köpa hos välsorterade bokhandlare i Sverige samt på internet via bland annat: www.svenispanien.se.
ISBN: 9789177366492.
Pris: 45 euro/450 kronor.
För mer information se: www.svenispanien.se
Av Sara Laine, sara@norrbom.com

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.