Handelsbanken har funnits på plats i Spanien i över 25 år och via kontoret i Marbella får kunder från de nordiska länderna, Nederländerna och Storbritannien hjälp vid belåning. Lång erfarenhet av den spanska fastighetsmarknaden och ett brett kontaktnät gör att du får hjälp och råd under hela bolåneprocessen.

Som kund i Handelsbanken kan man via sitt lokala kontor ansöka om bolån på bostad i Spanien. Själva lånet läggs upp i Handelsbanken Luxembourg med säkerhet i bostaden i Spanien. Handelsbanken erbjuder bolån i hela landet inklusive Balearerna och Kanarieöarna. Minsta belopp att låna är 100 000 euro och belåningsgraden kan vara max 75 procent.
Eftersom bolåneprocessen skiljer sig mellan länderna och tar längre tid än i t ex Sverige är det bra om man redan i ett tidigt skede kontaktar sitt lokala Handelsbankskontor för att ansöka om ett lånelöfte.
När lånelöfte är på plats och man har hittat sin drömbostad så är nästa steg att beställa en värdering. Värderingen beställs av Handelsbanken Marbella och när värderingen är klar bekräftas lånet av Handelsbanken Luxembourg.
Handelsbanken hjälper även kunder i Frankrike och Portugal. Regelverk och tillvägagångssätt kan dock skilja sig åt mellan länderna.
 
Vill du veta mer?
Kontakta Jessika Kroon & Vibeke Toustrup Bonne
Centro Plaza, Oficina 2
Avda. Manolete, 1
E-29660 Nueva Andalucía
Tel: +34 952 817 550
Öppet: måndag – fredag 09.00-13.30 (eftermiddagar för tidsbokning)
handelsbanken.es

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.