Svenska skolan Marbella startar Sofia Distans

Svenska skolan Marbella startar Sofia Distans

Svenska skolan i Marbella är en mycket populär och trygg skola där all personal visar stort engagemang för att upprätthålla skolans kvalitet med bland annat lyhördhet, flexibilitet, social lärmiljö och bra gemenskap men framförallt för elevernas lärande och utveckling. Skolan består av förskola samt förskoleklass (som från och med hösten 2018 blir obligatorisk och räknas in i grundskolan) till årskurs 6, och barnen studerar enligt svensk läroplan. En av grundstenarna i skolan är att varje barn ses som unikt, så det läggs stor vikt vid att möta varje elev som en enskild individ.

 
Svenska skolan i Marbella startades i september 2003 med bara 15 elever men har sedan dess vuxit betydligt, bytt lokaler (från Centro Forestal Sueco på Den Gyllene Milen till urbanisationen Vasari vid Puerto Banús, där den ligger i fina, gröna, rofyllda omgivningar) och har i dag 155 elever.
 
En stor nyhet för det kommande läsåret är att skolan från och med september kommer att starta upp och ge handledning med behöriga lärare på skolan för elever som läser Sofia Distans (gäller för årskurserna 7-9). Precis som en vanlig skoldag, mellan kl. 9-15.
Sofia Distans är distansundervisning i grundskolans samtliga ämnen via dator, för svenska elever utanför Sveriges gränser, som studerar heltid på distans eller som studerar på en internationell eller spansk skola och som vill studera svenska och/eller något annat ämne på Sofia Distans.
 
För mer information se: www.svenskaskolanmarbella.com
Frågor om och anmälan till Sofia Distans görs till rektor Denise Jimenez Norrestad på: rektor@svenskaskolanmarbella.com.

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.