Trump orsak för bekymmer hos Málagas exportföretag · Immigration får Málaga och Cádiz att kollapsa · Första värmeböljan har svept in

Trump orsak för bekymmer hos Málagas exportföretag · Immigration får Málaga och Cádiz att kollapsa · Första värmeböljan har svept in

Trump orsak för bekymmer hos Málagas exportföretag

Flera lokala exportföretag uttrycker bekymmer över Donald Trumps kommande reformer som sannolikt kommer att påverka den lokala exporten till USA. Kort förklarat kommer Trump genom sin reform att säkra att arbetskraften bakom importerade produkter som ska förarbetas ska över i amerikanska händer. Det innebär att det fortfarande kommer att exporteras oliver till USA men att själva produktionen med att få oliverna ätklara (skurna, lagda i lag etc.) ska ske i USA – eller alternativt åläggas med nya, tunga, konkurrensvridande avgifter. Utvecklingen bekymrar flera lokala exportföretag, som alla upplevt en markant ökning av exporten till USA de senaste tio åren. Man hoppas att EU lyckas lösa handelskonflikten.
 
 
{loadposition google}

 

Immigration får Málaga och Cádiz att kollapsa

Fler än 5 100 illegala immigranter har under året gått i land på den andalusiska kusten – främst i Cádiz- och Málagaprovinserna. Det är en tre gånger så många som förra året, vilket fått de tillfälliga flyktingcentren att kollapsa. Bara i Cádizprovinsen ankom det förra veckan 1 525 flyktingar och många av dem har inackorderats i en industrilokal i Algeciras hamn, i brist på bättre. Málagas borgmästare, Francisco de la Torre, har kraftigt uppmanat centralregeringen att sätta in en insats mot de grupper som illegalt transporterar immigranter till Spanien, liksom att han även ber om att de redan ankomna immigranterna ska fördelas jämnt över hela Andalusien.
 
 
{loadposition google_native}

 

Första värmeböljan har svept in


Årets första värmebölja svepte i går, torsdag, in över Costa del Sol och kommer att ligga kvar över kusten i ca en vecka. Temperaturerna förväntas stiga i hela Málagaprovinsen till 32-33 grader men det är den varma luften som kan få det att kännas olidligt varmt. Det spanska meteorologiska institutet AEMET:s prognos visar på nattemperaturer på 20-22 grader samt att temperaturerna kommer att öka ytterligare från och med måndag.
Nästan alla värmeböljor drar in över Spanien i juni, juli och augusti.
 
 
{loadposition google_native}
 

Málaga Universitet söker skandinaver

Málaga Universitet söker skandinaviska deltagare till en gruppintervju kring integration på Costa del Sol, europeisk identitet och medievanor. Diskussionen kommer att äga rum på fakulteten för Kommunikation på antingen engelska eller spanska, beroende på gruppen.
Du kan anmäla dig till intervjun per e-mail till: transfomedia@uma.es, ange namn, nationalitet och telefonnummer.
 

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.