Vad går du och tänker på just nu? – Matias Concha
I denna artikelserie ställer vi varje månad fem korta frågor till en person som har koppling till både Sverige och Spanien.
 
Denna månad träffar vi Matias Concha. För dem som följt svensk fotboll är Matias ett känt ansikte. För dem som inte är bekanta med svenska fotbollsvärlden kan det berättas att bakom sig har Matias en karriär som både spelare, agent, sportchef, kommentator och tv-expert. Och han har inte bara sparkat lite lätt på en boll, han har varit med och vunnit SM-guld och cup-guld med både Djurgården och Malmö FF samt spelat i det svenska landslaget. Tiden mellan spelandet för Djurgården och Malmö FF spelade han också i tyska Bundesligalaget Vfl Bochum.
 
Men nu befinner alltså Matias sig på Costa del Sol, närmare bestämt i Marbella. Hit flyttade han för drygt ett halvår sedan tillsammans med sin familj – frun Karoline och deras gemensamme son Emilio. Paret hade funderat på att flytta till varmare breddgrader senare i livet men så ville de inte vänta längre. Karriärmässigt ville Matias också ha nya utmaningar och har nu bytt ut fotbollsplanen mot bostadsmarknaden, och arbetar som mäklare hos Serneholt Estate. Och mäklaryrket trivs han med – en husförsäljning ger honom en kick som påminner om den när fotbollslaget vinner tre poäng. Och så vad med hans efternamn Concha som betyder snäcka på spanska – är Matias spanjor? Nej, han är född och uppvuxen i Malmö, Skåne, men har rötter från Chile.
 
Vad går du och tänker på just nu?
Just nu funderar jag på hur jag ska sy ihop nästa affär samt vad min fru har kokat ihop för god middag i kväll. Sen börjar jag redan nu tagga till inför morgondagens padelbatalj.
 
Vilka egenskaper behöver en bra mäklare – och besitter du dessa?
En mäklare, tycker jag, ska vara kunnig, lyhörd, sympatisk, snabbfotad och väldigt service-minded. Att kunna bemästra många språk är en jättefördel. Man ska ha en respekt för att dessa affärer oftast är en livsinvestering för folk. Som lagspelare triggas jag av att jobba som ett lag med min kund och tillsammans komma i mål. Om jag besitter alla dessa egenskaper? Jag lär mig varje dag och drar nytta av min speciella bakgrund och visst siktar jag alltid på att bli så vass som möjligt.
 
Du har tidigare rest mycket till Costa Blanca, varför gick flytten till Costa del Sol?
Costa Blanca var mitt andra hem under hela min uppväxt i och med familjens boende där. Costa del Sol och Marbella har jag alltid varit nyfiken på och när chansen kom tvekade jag inte. Det är en fantastisk plats på jorden.
 
Hur har familjen ”landat” – har något varit extra svårt respektive extra bra?
Att flytta från Sverige är ett stort steg så vi är i en process där vi sakta men säkert landar in. Vi har väl några små pusselbitar kvar men ibland är det bra att saker få ta tid så att besluten blir bättre. Det fantastiska klimatet ger möjligheter till en
annorlunda livsstil och det är någonting som
passar oss väldigt väl.
 
Vilka tips skulle du ge någon i Sverige som funderar på att flytta till Costa del Sol?
Detta är en plats att förverkliga drömmar och möjligheter att njuta av livet. Varför vänta? Kan du så bör du. Livet är kort.
Av Sara Laine, sara@norrbom.com, foto: Sarah Saverstam

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.