Golf i Solen – Juli

Den svenska sommaren är här?

1 000 blixtar på en timme, uppmätt i Köpenhamn. Än så länge går den inte att jämföra med den underbara sommaren vi hade i fjol. Detta till trots var det ett härligt återseende med GIS medlemmar på Flommens Gk. Marie och Terje kom ända från Bodö (norra Norge) via Oslo för att spela.

När man ska ta ett foto brukar Ulla alltid säga: ”Får du med en blå himmel?”. Denna dag fick vi söka för att finna den men trägen vinner.

Är denna nya moped ett nytt grepp inom golfen? Enkelt, lätt och smidigt för golfare med nedsatt rörlighet att ta sig runt på golfbanan.

Golfens handicapsystem är unikt inom idrotten och gör det möjligt för golfspelare av varierande skicklighet att tävla mot varandra samtidigt som spelarna har möjlighet att se sin utveckling över tid.

Handicapsystemet bygger på att varje spelare försöker uppnå lägsta möjliga resultat på varje enskilt hål i varje enskild handicaprond och att alla spelare registrerar så många handicapronder som möjligt.

En rond som inte spelas efter bästa förmåga ska heller inte registreras som handicaprond. Du som golfare, hemmaklubben och Svenska Golfförbundet (SGF) har ett gemensamt ansvar för att handicapsystemet fungerar.

Mer information: Det är spelarens ansvar att registrera så många ronder som möjligt, både bra och mindre bra, och att alltid sträva efter att göra sitt bästa under en handicaprond.

Spelaren ska även rapportera exceptionellt bra resultat från ronder som egentligen inte räknas för handicapsättning till handicapkommittén på hemmaklubben, till exempel matchspel och parspel. Det är hemmaklubbens handicapkommitté som bestämmer över sina medlemmars handicap, gör bedömningar av medlemmarnas allmänna spelstandard och meddelar justeringar som görs av medlemmarnas handicap.

Golfvärlden får gemensamt handicap 2020

Regelorganisationerna Royal & Ancient och USGA har tagit beslut om att införa en ny världshandicap. År 2020 ska över sex handicapsystem bli ett – World Handicap System.

Eftersom världshandicapsystemet bygger på snitt-score är det viktigt att golfare under 2019 registrerar så många handicapronder som möjligt.

Några viktiga detaljer:

– Ditt exakta handicap blir genomsnittet av de åtta bästa av de 20 senaste registrerade ronderna.

– Max exakt handicap blir 54,0.

– Det blir inga handicapgrupper.

– Alla kommer att få registrera sällskapsronder.

– Alla kommer att få registrera niohålsronder.

 

Vi har använt GolfBox i en säsong och funnit att det har i stort fyllt våra behov. Programmet är sammankopplat med Svenska GIT och golfförbunden i Danmark och Finland. Alla våra tävlingar har varit hcp grundande, både upp och ner. Ett minus kanske är att tävlingsledaren blivit mindre social eftersom alla resultat, hål för hål, måste registreras via dator då spelarna kommer in. Ett klart plus för spelarna är att man slipper tänka på att registrera sin score. Vi är väl förberedda inför nya hcp systemet.

Registrera alla ronden!
Ett gott råd till alla golfare: Registrera så många handicapronder som möjligt (både bra och dåliga) redan nu och framåt. Det ger dig en mer rättvisande EGA handicap. Dessutom kan dessa ronder komma att vara ett underlag för ditt nya världshandicap.

Vår nästa träff
Den 11-12 augusti har vi vår sedvanliga sommarträff. I år är det Sveriges tur. Vi träffas på Körunda GK (Nynäshamn). Det är Ellinor och Per som står för värdskapet.

Slutligen önskar Golf i Solen er en fortsatt skön sommar!

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.