Covid-19: lägsta smittsiffrorna sedan i somras

Covid-19: lägsta smittsiffrorna sedan i somras

Covid-19-smittan ökar i flera städer i Europa, vilket bäddar för stora bekymmer om att en fjärde smittvåg skulle vara på väg. Bekymren kan även märkas i Spanien, trots att smittsiffrorna här ser förnuftiga ut – speciellt i Málagaprovinsen. Med enbart 84 smittade under tisdagen är det i dag bara 86 av 100 000 invånare som är registrerade som smittade. Det är det lägsta talet sedan i somras. Den positiva utvecklingen ses i antalet som läggs in på sjukhus. I Málagaprovinsen är det nu bara 34 patienter inlagda för covid-19-smitta på intensivvårdsavdelningarna.

I dag, onsdag, återupptar hälsovården vaccineringarna med vaccinet från AstraZeneca. Efter det ofrivilliga uppehållet har man nu ca 1 miljon doser på lager fördelade över hela landet. Myndigheterna har bestämt att vaccinet ska ges till invånare upp till 65 år och inte som först beslutades, till invånare som fyllt max 55 år. 

I hela Spanien arbetar man fortfarande med att vaccinera de äldsta invånarna som är 80+ år.

(Källa: Diario SUR och MálagaHoy)

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.