300 000 bostäder legaliseras

300 000 bostäder legaliseras

Osäkerheten för tusentals bostadsägare har legat och sjudit under ytan i flera års tid, men nu är den fleråriga striden om de delvis olagligt byggda bostäderna löst. Junta de Andalucía och landets centralregering har definitivt ingått ett avtal som ger de många bostadsägarna ro i sinnet. Med avtalet legaliseras nästan 300 000 bostäder i Andalusien, varav många ligger i Málagaprovinsen. 

Konflikten började under 00-talets byggboom, då otaliga kommuner utställde väldigt många bygglov. Tillstånden följde dock inte alltid de överordnade riktlinjerna från Junta de Andalucía, som grep in 2007. Under en övergångsperiod talades det om att riva allt som byggts utan giltigt bygglov, men den tanken lades snabbt åt sidan, då det skulle ha inneburit otaliga fall av ersättning mot kommunerna, som ju hade gett byggloven. 

Efter 12-13 års strid och osäkerhet har det nu lagts ett definitivt lock på saken.

(Källa: Diario SUR)

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.