Covid-19: smittan utom kontroll

Covid-19: smittan utom kontroll

Med 39 000 nya smittade under onsdagen fortsätter den sorgliga utvecklingen av covid-19-smittan. Tendensen ses också i Andalusien och Málagaprovinsen, som med 1 400 nya smittade under det senaste dygnet nått ett nytt dystert rekord. Utvecklingen ökar pressen på alla sjukhus, så Junta de Andalucía har redan nu klart och tydligt gått ut med att man antingen i dag (fredag) eller i morgon kommer att offentliggöra nya restriktioner, som troligtvis kommer att gälla från och med natten till måndag. Det förväntas att man kommer att sätta in samma restriktioner som rådde i november, men i skrivande stund är ännu ingenting beslutat. 

Det är fortfarande de enskilda regionerna som bestämmer vilka restriktioner som ska vara gällande i var och en av landets 17 regioner. I går avvisade centralregeringen återigen att minska regionernas befogenheter och därmed även en nationell åtstramning av restriktionerna.

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.