Invånare 80+ kan nu vaccineras

Invånare 80+ kan nu vaccineras

Vaccineringen av landets invånare går långsamt framåt. Under de kommande dagarna avslutas den första fasen, under vilken alla boende och anställda på vårdhem samt anställda inom sjukvården har erbjudits vaccin. Därmed kan myndigheterna nästa vecka påbörja fas två – den fas då alla som fyllt 80 år ska erbjudas vaccin. I Andalusien utgörs denna åldersgrupp av ca 450 000 personer, vilket motsvarar ca 5 procent av hela Andalusiens befolkning, och 80 000 av dem bor i Málagaprovinsen. Av dem som hittills fått erbjudande om att få något av de nya covid-19-vaccinen är det bara 1,57 procent som tackat nej.

Junta de Andalucía har gått ut med att det arbetas intensivt med att förbättra och utvidga infrastrukturen, så att man ska klara av att vaccinera 1 miljon andalusier i månaden så snart tillgången på vaccin är tillräcklig – troligtvis i mitten/slutet av årets andra kvartal.

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.