Flygbolaget Norwegian räddas

Flygbolaget Norwegian räddas

Framtiden för det norska flygbolaget Norwegian har just blivit lite ljusare. Flygbolaget har just presenterat en ny räddningsplan, som både den norska regeringen avser att stötta och som öppnar dörren för nya investerare. Norwegian kämpar i dag med en jätteskuld och står under konkursskydd i Irland, där bolagets flygplan och tillgångar finns registrerade. I bolagets nya plan kommer man att utesluta satsningen på långdistansflygningar till USA och Asien, för att i stället ha fokus på Europa. Affärsplanen innebär även en kraftig förändring av bolagets skuldstruktur och ett kapitaltillskott på 5 miljarder norska kronor.

”Den nya planen framstår mer robust än den som vi avvisade i oktober. Därför ställer vi oss nu positiva till att hjälpa till”, säger Norges handelsminister, Iselin Nybø, i ett pressmeddelande. Den norska regeringen kommer att hjälpa Norwegian med ett så kallat hybridlån, som är ett lån utan slutdatum samt andra speciella villkor. 

Redan från mars återupptar flygbolaget flera av sina flygningar i Europa – även till och från Málaga.

(Källor: Pressmeddelande från Norwegian, VG och Ekstra Bladet)

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.