Costa del Sol stänger kommungränserna

Costa del Sol stänger kommungränserna

Málaga och sju andra kommuner på Costa del Sol har stängt sina kommungränser sedan natten mellan tisdag och onsdag. Beslutet har fattats till följd av den negativa utvecklingen av covid-19 och Junta de Andalucías nya restriktioner som tvingar alla kommuner med fler än 500 nya smittade per 100 000 invånare under de senaste 14 dagarna att stänga sina gränser. Utöver Málaga kommun tvingas Benalmádena, Rincón de la Victoria, Mijas, Fuengirola, Estepona, Cártama och Marbella att stänga sina gränser för all trafik ut och in i kommunen. Förbudet gäller alla invånare med mindre att man har ett dokumenterat nödvändigt ärende, som t ex läkarbesök eller arbete.

Förbudet kommer att gälla i minst 14 dagar framöver.

Det är inte första gången som Junta de Andalucía stänger kommungränserna. Det skedde även i oktober, då man genom restriktionerna lyckades minska covid-19-smittan betydligt. Av samma orsak har man nu också bland annat minskat antalet personer som tillåts träffas till fyra personer.

(Källa: Dagstidningen Diario SUR)

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.