Golf i Solen – Juni 2021

Golf i Solen - Juni 2021

Nu har vi spelat färdigt för den här säsongen.

Trots att inte alla medlemmar har kommit ned denna säsong har vi ändå fått några finalister.

Den traditionsenliga poängplockningen har vi kunnat genomföra som planerat under månaderna mars och april. Den verkliga kampen i april stod mellan tre damer och tre herrar, som den 26 april skulle göra upp om titeln månadsmästare april månad. När vi den 26 april gick ut till spel var poängställningen:

Aja 20 p, Mie 19 p, Monica 19 p

Klaus 28 p, Björn 28 p och Lars B 21 p.

I dambollen kunde Aja defilera i mål. Hon var denna dag helt enkelt oslagbar. På hål 7 (par 3 hål) slog hon första bollen i vattnet. Aja slår en ny boll som går rakt i ”hole”, ett lätt par. Det var Ajas första HIO men tyvärr räknas det inte som HIO eftersom det var på andra bollen. Efter 15 hål var Aja under sitt hcp. Bara att gratulera till fint spel och mästartiteln denna månad.

I herrbollen stod den egentliga kampen mellan Klaus och Björn. Med lika många poäng var Björn piskad att vinna över Klaus och inte bara det, han var också tvungen att vinna dagens deltävling. Björn vann över Klaus men det räckte inte eftersom Christer P vann dagens deltävling på fina 68 slag.

Order of Merit

Tävlingen som ska kora Golf i Solens bästa spelare under hela året.

Det är tio tävlingar, jämnt fördelat under hela året, som ingår i beräkningen för att kora GIS Order of Merit vinnare.

Det är två tävlingar i januari. Av årets fem månadstävlingar får man räkna tre av sina bästa placeringar. En tävling i november och så två finaldagar i november. Vi är nu halvvägs. Det ger följande placering:

Damer: 1:a Monica Richter, 2:a Lena Holm, 3:a Ann-Mari Renström.

Herrar: 1:a Klaus Juhl, 2:a Lars Bolander, 3:a Erlend Wiik.

Många och hårda kamper återstår.

Klubbmästerskapet, 36 hål slagtävling, som alltid ligger i början av mars har vi på grund av pandemin flyttat till 15-16 november.

Säsongens sista tävling spelades på Santana den 10 maj. Många av vinterspelarna har börjat åka hem. De som har varit hemma och väntat på vaccinering har börjat komma ner.

Resultat damer: 1:a Lena Petterson 34 p, (hon får representera återvändarna, dvs. hon har fått sin vaccinering innan hon åkte till Spanien), 2:a Monica Richter 33 p.

Resultat herrar: 1:a Odd Enoksen 33 p, 2:a Bengt Åke Sevedag 30 p.

Sommarträffen 2020 blev inställd på grund av pandemin. Det börjar bli ett uttjatat ord. I år blir träffen på Bornholm 15-17 augusti. Om det inte är NÅGOT som sätter käppar i hjulet.

Till slut önskar vi alla en skön sommar så ses vi fullvaccinerade till hösten.

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.